ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

چگونه مشکل پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰ را برطرف کنیم؟

اینترنت اهمیت بالایی در زندگی ما دارد و پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ دردسرهای زیادی ایجاد می‌کند. در این مطلب نحوه رفع مشکل پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰ را آموزش می‌دهیم. ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۹:۰۰

اینترنت اهمیت بالایی در زندگی ما دارد و پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ دردسرهای زیادی ایجاد می‌کند. در این مطلب نحوه رفع مشکل پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰ را آموزش می‌دهیم.

در حالی که می‌توانیم بخشی از کارهای خود را با کامپیوتر به صورت آفلاین انجام دهیم، نمی‌توانیم از اهمیت اینترنت چشم پوشی کنیم. تقریبا می‌توان گفت همه ما به اینترنت وابسته هستیم و برای انجام کارهای خود به وای فای نیاز داریم، مخصوصا در این دوره زمانی که اکثر افراد به علت شیوع ویروس کرونا دورکار شده‌اند و به صورت آنلاین کارهای خود را انجام می‌دهند.

یکی از بزرگترین و رایج‌ترین مشکلاتی که اکثر کاربران در ویندوز ۱۰ با آن مواجه می‌شوند، عدم شناسایی شبکه وای فای است. در این مطلب راه‌های رفع مشکل پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰ را برای شما آماده کرده‌ایم، در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.

ریست کردن TCP/IP

قدم اول: در کامپیوتر خود کامند پرامپت (Command Prompt) یا همان CMD را جستجو کرده و با دسترسی ادمین آن را باز کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم دوم: در CMD دستور روبه‌رو را وارد کنید: netsh int ip reset

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم سوم: پنجره CMD را ببندید و مراحل بعدی برای رفع مشکلات در آداپتور شبکه را دنبال کنید.

دو دستور دیگری که می‌توانند به کامپیوتر شما در شناسایی شبکه وای فای و اتصال به آن کمک کنند، به شرح زیر هستند:

  • ipconfig /release و ipconfig /renew

دو دستور بالا را یکی یکی وارد کنید. این دستورات آدرس آی‌پی کنونی شما که توسط DHCP مشخص شده را آزاد کرده و یک آدرس جدید به شما اختصاص می‌دهند. اگر با خطای «وای فای پیکربندی آی‌پی معتبری ندارد» مواجه شدید، دستورات زیر را به صورت یکی یکی وارد کنید:

  • netsh winsock reset
  • ipconfig /release
  • netsh int ip reset
  • ipconfig /renew
  • ipconfig /flushdns

عیب‌یابی شبکه و اینترنت

قدم اول: دکمه‌های Windows + I را برای باز شدن تنظیمات فشار دهید و در جستجوی دو مورد زیر باشید:

  • شناسایی و رفع مشکلات شبکه
  • شناسایی و رفع مشکلات آداپتور شبکه
پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم دوم: قدم‌ها برای هر دو مورد بالا یکسان است و به همین دلیل تنها یکی از آن‌ها را آموزش می‌دهیم. یکی از گزینه‌های عیب‌یابی را انتخاب کرده و با انتخاب گزینه «Apply repairs automatically»، روی دکمه «Next» کلیک کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم سوم: دستورالعمل روی صفحه را دنبال کنید و البته این اقدامات را برای سایر گزینه‌های عیب‌یابی در صورتی که هنوز مشکل وجود داشت، ادامه دهید.

مایکروسافت با عرضه بروزرسانی Creators، یک گزینه دیگر برای عیب‌یابی برای کاربران درنظر گرفته که با جستجو در اختیار شما قرار نمی‌گیرد و باید مراحل زیر را برای دسترسی به آن انجام دهید.

قدم اول: به مسیر Settings > Update & Security > Troubleshoot > Internet Connections بروید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم دوم: روی گزینه «Run the troubleshooter» کلیک کرده تا فرایند آغاز شود و سپس دستورالعمل‌ها را دنبال کنید.

نام/SSID و پسورد شبکه را تغییر دهید

اقدام بعدی که می‌تواند مشکل پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰ را برطرف کند، نیاز به کابل برای اتصال لپ تاپ به مودم دارد. مودم را با کابل به دستگاه خود وصل کرده و آدرس آی‌پی روتر (مانند ۱۹۸.۱۶۸.۱.۱) را در مرورگر خود وارد کنید. وارد شوید و جزئیات ورود خود را تغییر دهید. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به سراغ راهنمای روتر خود بروید.

شبکه وای فای را حذف کنید

قدم اول: برای یکی از راه‌های ساده رفع مشکل پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰ باید به مسیر Settings > Network & Internet > Wi-Fi  بروید و روی گزینه «Manage known networks»‌ کلیک کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم دوم: روی نام شبکه وای فای خود کلیک کرده و گزینه «Forget»‌ را انتخاب کنید.

پس از اینکار برای اتصال مجدد به شبکه، باید پسورد آن را وارد کنید، بنابراین مطمئن شوید که آن را حفظ هستید یا جایی یادداشت کرده‌اید.

عیب‌یابی DHCP

DHCP یا قرارداد پیکربندی پویای میزبان فرایندی است که ویندوز برای پیکربندی و اختصاص یک آدرس آی‌پی به دستگاه وایرلس سازگار استفاده می‌کند که شامل کامپیوتر شما نیز می‌شود، بنابراین باید فعال بودن آن را مورد بررسی قرار دهیم.

قدم اول: عبارت «View Network Connections» را جستجو کرده و آن را باز کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم دوم: روی آداپتور شبکه‌ای که در حال استفاده از آن هستید، کلیک کرده و گزینه «Diagnose» را انتخاب کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

در صورتی که این سرویس غیرفعال باشد، با این کار باید دوباره فعال شود.

قدم سوم: اگر قدم بالا مشکل را برطرف نکرد، می‌توانید تنظیم دستی آدرس آی‌پی خود را امتحان کنید. این بار با کلیک راست روی آداپتور، بجای گزینه Diagnose، گزینه «Properties» را انتخاب کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم چهارم: در این بخش ابتدا باید روی گزینه «(Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4» کلیک کرده و سپس Properties را انتخاب کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم پنجم: گزینه «Use the following IP Address» را انتخاب کرده و سپس اعداد را وارد کنید. بد نیست DNS عمومی گوگل (Google Public DNS) را امتحان کنید، البته صحبت با ارائه‌دهنده اینترنت خود نیز راه بدی نیست.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

تمام تنظیمات را ذخیره کنید و ببینید کامپیوتر شما می‌تواند شبکه وای فای را شناسایی کند یا خیر. اگر از این راه نیز جواب نگرفتید، می‌توانید تمام تنظیمات را به حالت پیش فرض برگردانید.

فایروال/آنتی‌ویروس را غیرفعال کنید

این امکان وجود دارد که فایروال باعث پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰ شده باشد و با غیرفعال کردن آن، مشکل برطرف شود.

قدم اول: کنترل پنل را باز کرده و با جستجوی عبارت «Windows Defender Firewall»، آن را باز کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم دوم: در نوار جانبی روی گزینه «Turn Windows Defender Firewall on or off» برای فعال و غیرفعال کردن فایروال کلیک کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم سوم: امکان غیرفعال‌ کردن فایروال برای شما وجود دارد، البته آن را به صورت موقت خاموش کنید یعنی تا زمانی که مشکل برطرف شود.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

اگر به علت استفاده از آنتی ویروس، فایروال شما خاموش است، آنتی‌ ویروس خود را غیرفعال کنید. این امکان وجود دارد که برای غیرفعال کردن آن نیاز به یکبار ریبوت لپ تاپ خود داشته باشید.

درایورهای شبکه را بروزرسانی کنید

قدم اول:  برای این راه حل پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰ دیوایس منیجر (Device Manager) را از منوی استارت باز کنید، البته امکان اجرای آن از منوی مخفی که با فشردن دکمه‌های Windows + X ظاهر می‌شود نیز وجود دارد.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم دوم: دو بار روی گزینه آداپتورهای شبکه کلیک کرده و با کلیک راست روی آداپتور شبکه خود، گزینه آپدیت درایور را انتخاب کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

پهنای کانال

تعدادی از کاربران به این موضوع اشاره کرده‌اند که با تغییر پهنای کانال به خودکار، مشکل پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰ را برطرف کرده‌اند، بنابراین امتحان کردن این کار ضرری ندارد و ضمنا می‌توانید بعدا آن را تغییر دهید.

قدم اول: دوباره اتصالات شبکه را از منوی استارت باز کرده و روی نام شبکه کلیک راست کنید. مانند قبل گزینه Properties را انتخاب کرده ولی این بار روی «Configure» کلیک کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم دوم: شما باید پهنای کانال را روی خودکار تنظیم کنید اما برخی مواقع چنین گزینه‌ای وجود ندارد، بنابراین باید چندین گزینه دیگر را امتحان کنید. پیش از اعمال هرگونه تغییر، تنظیمات پیش فرض را یادداشت کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

این احتمال وجود دارد که در اطراف شما روترهای زیادی وجود داشته باشند که از پهنای کانال یکسانی استفاده کنند، بنابراین تغییر کانال شاید کمک‌کننده باشد، ضمنا بد نیست به موارد زیر هم نگاهی بیاندازید:

  • 802.11a/ac از باند ۵ گیگاهرتز استفاده می‌کند.
  • 802.11b/g از باند ۲.۴ گیگاهرتز استفاده می‌کند.
  • 802.11n از باندهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز استفاده می‌کند.

مدیریت توان

آداپتور شبکه برای کار کردن به انرژی نیاز دارد و این امکان وجود دارد که تنظیمات مدیریت توان ویندوز ۱۰ برای صرفه‌جویی، تامین انرژی آن را متوقف کنید.

قدم اول: دیوایس منیجر را از منوی استارت باز کرده و با کلیک راست روی آداپتور شبکه خود، گزینه Properties را انتخاب کنید. این بار به سراغ تب مدیریت توان یا Power Management بروید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم دوم: تیک گزینه «Allow the computer to turn off this device to save power» را بردارید تا ویندوز قادر به غیر فعال کردن آداپتور شبکه نباشد. سیستم خود را ریبوت و دوباره این بخش را بررسی کنید.

پروفایل وایرلس را حذف کنید

یک خطا یا باگ می‌تواند مسئول خرابی پروفایل وایرلس باشد.

قدم اول: CMD را از منوی استارتات باز کرده و با دسترسی ادمین دستور زیر را وارد آن کنید:

  • netsh wlan delete profile name=WirelessProfileName
پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم دوم: در دستور بالا بجای «WirelessProfileName»، نام شبکه خود را وارد کرده و دکمه Enter را فشار دهید. پس از این کار، دستگاه شما دوباره به شبکه وصل می‌شود و ویندوز به صورت خودکار یک پروفایل جدید ایجاد خواهد کرد.

SSID Broadcast را فعال کنید

روتر SSID یا نام شبکه را برای دستگاه‌های نزدیک به خود پخش می‌کند و به همین دلیل می‌توانید لپ تاپ یا گوشی هوشمند خود را به شبکه وصل کنید.

قدم اول: یک تب جدید در مرورگر خود باز کرده و سپس آدرس آی‌پی روتر خود که معمولا ۱۹۸.۱۶۸.۱.۱ است را وارد کنید، البته شاید آدرس آی‌پی روتر شما متفاوت باشد و نیاز به بررسی راهنمای آن داشته باشید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم دوم: معمولا گزینه فعال‌سازی SSID Broadcast در بخش تنظیمات وایرلس وجود دارد. پس از ذخیره تنظیمات، می‌توانید کامپیوتر خود را ریبوت کنید.

سرویس WLAN AutoConfig را فعال کنید

قدم اول: اپ «Services» را جستجو کرده و باز کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم دومگزینه «WLAN AutoConfig» را در لیست پیدا کرده و با کلیک راست روی آن، گزینه Properties را انتخاب کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم سوم: از این موضوع مطمئن شوید که نوع استارتاپ روی خودکار تنظیم شده باشد. تنظیمات را ذخیره کرده و سیستم خود را ریبوت کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم چهارم: در ادامه لیستی از سرویس‌های دیگر را مشاهده می‌کنید که عملکرد آن‌ها مشخص شده است. مطمئن شوید که در سیستم شما نیز گزینه‌ها مطابق فهرست زیر باشد:

  • Network Location Awareness روی حالت خودکار باید باشد.
  • Network List Service را روی حالت دستی تنظیم کنید.
  • Windows Event Log روی حالت خودکار باشد.
  • Windows Update را روی گزینه دستی تنظیم کنید.

Network Discovery را فعال کنید

قدم اول: برای آخرین راه حل پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰ به مسیر روبه‌رو بروید: Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Center

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم دوم: روی گزینه «Change advanced sharing settings» کلیک کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

قدم سوم: گزینه «Network Discovery» باید در این بخش قرار داشته باشد، آن را فعال کرده و تغییرات را ذخیره کنید.

پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰

در این مطلب سعی کردیم تمام راه حل‌ها برای رفع مشکل پیدا نکردن وای فای در ویندوز ۱۰ را در اختیارتان قرار دهید، با این حال شاید دستگاه با مشکلات خاصی روبه‌رو باشد و سازنده با ارائه یک دستورالعمل یا راهنما، در رفع آن‌ها به کاربر کمک کند. برای مثال می‌توان به سرفیس اشاره کرده که مایکروسافت برای آن راهنمای مخصوص به خود را منتشر کرده است. چنانچه نیاز به تغییر رمز WIFI دارید آموزش تغییر رمز وای فای قبلا منتشر شده است.

سوالات متداول کاربران درباره مشکل وای فای ویندوز 10

چند روش برای مشکل پیدا نکردن وای فای در ویندوز 10 چیست؟

فعال کردن SSID Broadcast، فعال کردن توان آداپتور وای فای که ممکن است توسط ویندوز غیر فعال شده باشد، عیب یابی شبکه و اینترنت ویندوز و… جزو روش های برای حل مشکل نجستن شبکه های وای فای است.

آیا با به روزرسانی درایور شبکه مشکل پیدا نکردن ویندوز حل میشود؟

شما میتوانید با فشار دادن این دکمه ها Windows + X به بخش دیوایس منیجر ویندوز بروید سپس با دوبار کلیک روی درایور شبکه آن را آپدیت کنید. در صورتی که با آپدیت درایور این مشکل برطرف نشد روش های دیگر این مطلب را امتحان کنید.

بخش Network Discovery چه اثری روی نجستن شبکه های وای فای دارد؟

اگر بخش Network Discovery فعال نباشد طبیعتا ویندزو شبکه های وای فای را به شما نمایش نمیدهد پس بهتر است در کنترل پنل ویندزو برای فعال کردنش اقدام کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • 3222726
    3222726 | ۱۰ فروردین ۱۴۰۰

    من همه روشها رو رفتم اما جواب نگرفتم ، اما روشی که جواب گرفتم این بود رفتم داخل تنظیمات مودم کانال وای فای که بصورت خودکار بود روی یکی گذاشتم، مشکلم حل شد

  • alimardaniiii
    alimardaniiii | ۲۹ مرداد ۱۳۹۹

    کلا ویندوز 10 مشکله !
    ویندوز 7 بهترین ویندوز بوده و هست.
    یک نخسه بدون باگ ویندوز 10 نیومده

  • Milad
    Milad | ۲۹ مرداد ۱۳۹۹

    ایول خیلی کامل بود. من همه این راه ها رو امتحان کرده بودم تا تونستم مشکل وایفای رو حل کنم.
    واسه من یک بار که متصل میشدم بار های بعدی وایفای خودم رو پیدای نمیکرد. که متوجه شدم باید اول درایور قبلی رو پاک کنم و بعد بزنم آپدیت که درست بشه.

مطالب پیشنهادی