بیمه سرمایهگذاری روی شرکتهای دانشبنیان با کمک صندوق نوآوری و شکوفایی کلید خورد
مدیر ارزیابی سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی خبر از طرح بیمه سرمایهگذاری روی شرکتهای دانش بنیان میدهد. به گفته او با اجرایی شدن این طرح، ریسک سرمایه روی شرکتهای دانش بنیان کاهش پیدا میکند. «حسین ...
مدیر ارزیابی سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی خبر از طرح بیمه سرمایهگذاری روی شرکتهای دانش بنیان میدهد. به گفته او با اجرایی شدن این طرح، ریسک سرمایه روی شرکتهای دانش بنیان کاهش پیدا میکند.
«حسین رضوانیان» در گفتگو با دیجیاتو اعلام میکند که سرمایه گذاری در شرکتهای دانش بنیان و فعال در زمینه فناوریهای جدید همیشه ریسک بالایی دارد و آنها برای اینکه بتوانند ریسک را کاهش دهند و سرمایه گذاران را برای ورود به حوزه ترغیب کنند، چنین طرحی را راهاندازی کردهاند:
«طبق ماده ۱۷ آیین نامه اجرای قانون حمایت از موسسات و شرکتهای دانش بنیان، به منظور کاهش خطر پذیری محصولات و خدمات شرکتها و موسسات دانش بنیان، بیمه مرکزی مکلف است پوشش بیمهای مناسب در مراحل طراحی و تولید و عرضه این خدمات ایجاد کند. این خدمت جهت اجرایی شدن این بند از آیین نامه اشاره شده است.»
رضوانیان در پاسخ به این پرسش که آیا مدل جهانی مشابه این موضوع وجود دارد یا خیر به دیجیاتو میگوید که شبیه به آن در مدلهای جهانی است ولی اساسا تعریف شرکت دانش بنیان در ایران و خارج، با هم تفاوت دارد: «شرایط در خارج کشور به گونه دیگری رقم خورده ولی اساسا مساله «بیمه برای سرمایهگذاری» در دنیا چند سالی میشود که رایج است ولی در ایران تاکنون این مساله در هیچ حوزهای دیده نشده و این اولین بار است که چنین امکانی با کمک بیمه مرکزی رخ میدهد.»
رضوانیان میگوید نباید فکر کنیم که سرمایهگذاری خطرپذیر الزاما به این معناست که این نوع سرمایهگذاری باید با خطر و ریسک بسیار بالا همراه باشد. او تاکید دارد که بیمه برای انتقال ریسک به وجود آمده و ماهیت بیمه انجام همین کار است و در همین پروژه نیز قصد دارد انتقال ریسک را در سرمایهگذاری بیافریند. او اجرایی نشدن این پروژه را امری غلط میداند و باور دارد که بیمه مرکزی با دستورالعملی که برای آن ایجاد کرده، میتواند به کمک سرمایهگذاران بشتابد.
رضوانیان میگوید این طرح هماکنون اجرایی شده و هر شخص یا مجموعهای که بخواهد در یک شرکت دانش بنیان و روی یک محصول دانش بنیان سرمایهگذاری کند، امکان بیمه نمودن سرمایه گذاری فراهم است. او میگوید شرایط جزیی برای این موضوع وجود دارد که در حین درخواست به سرمایهگذار اعلام خواهد شد و چند مورد از آنها را با دیجیاتو مطرح میکند: «به عنوان مثال باید ۳۰ درصد میزان سرمایه گذاری به صورت سرمایهگذاری ثابت باشد و یا اینکه سرمایهپذیر باید ایرانی باشد و الزامی نیست سرمایهگذار حتما ایرانی باشد.»
به گفته رضوانیان بیمه مرکزی مقدمات کار را فراهم کرده و بیمه نامه نیز از طریق شرکتهای بیمهای صادر میشود که قرار است تعداد شرکتهای بیمهای فعال در این زمینه به زودی افزایش پیدا کند و محدود به یکی دو شرکت نباید. او در پاسخ به این پرسش که مزایا و معایب این طرح را چگونه ارزیابی میکند به دیجیاتو میگوید:
«در این طرح بین ۶۰ تا ۹۰ درصد اصل سرمایهگذاری را بیمه میکنیم و فرانشیزی نیز در نظر گرفته شده و همه موارد مانند روال بیمههای دیگر است. مدت زمان آن حداقل دو ساله است و باور داریم که ریسک سرمایهگذاران به شدت کاهش پیدا میکند. تمامی این افراد با مراجعه به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی نامه خود را میگیرند تا وارد این پروسه شوند. البته قطعا هیچ طرحی بی عیب نیست ولی باید حداقل یک دوره از اجرای این طرح بگذرد تا اشکالات و معایب آن را پیدا کنیم و نسبت به بهبود آنها عملکرد مناسبی از خود نشان دهیم.»
رضوانیان میگوید در حال حاضر چند طرح وارد این پروسه شدهاند اما از آنجایی که پروژه سرمایهگذاری بیمه روی شرکتهای دانش بنیان بسیار نوآورانه بوده، این درخواستهای اولیه با طمانینه در حال سپری شدن است و قرار است به زودی به مرحله اجرایی برسند.
گفتنیست در یک سال گذشته تخصیص اعتبار به ۱۹ طرح مختلف استارتاپی در صندوق نوآوری و شکوفایی تصویب شده و در مجموع بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان در این طرحها سرمایهگذاری صورت گرفته است. این طرحها در حوزههای مختلفی مانند: دارو، تجهیزات پزشکی، معدن، تجهیزات صنعتی، آی تی و فناوری اطلاعات ارائه شدهاند. این صندوق قصد دارد با این حمایتها و انجام فعالیتهایی چون بیمه سرمایهگذاری استارتاپی به توسعه اکوسیستم کمک نماید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.