چیپست A14 Bionic اپل معرفی شد؛ اولین تراشه ۵ نانومتری جهان
اپل امشب در مراسم «Time Flies» از نسل جدید آیپد ایر رونمایی کرد که به چیپست A14 Bionic با لیتوگرافی ۵ نانومتری مجهز شده است. این تراشه با ۱۱.۸ میلیارد ترانزیستور قدرت بسیار بالایی دارد. ...
اپل امشب در مراسم «Time Flies» از نسل جدید آیپد ایر رونمایی کرد که به چیپست A14 Bionic با لیتوگرافی ۵ نانومتری مجهز شده است. این تراشه با ۱۱.۸ میلیارد ترانزیستور قدرت بسیار بالایی دارد.
اپل از چندین سال پیش تا به امروز از پردازندههای طراحی شده توسط خود در آیفون و آیپدها استفاده میکند و البته از دو سال دیگر تمام محصولات مک نیز به جای پردازندههای اینتل، به چیپ سیلیکون این کمپانی مجهز خواهند شد.
این شرکت اخیرا در مراسم خود از آیپد ایر جدید رونمایی کرده که از چیپست A14 Bionic اپل بهره میبرد. این چیپ به ۶ هسته پردازشی شامل ۲ هسته قدرتمند و ۴ هسته با قدرت کمتر مجهز شده و با لیتوگرافی ۵ نانومتری به تولید میرسد که اولین پردازنده با این لیتوگرافی محسوب میشود. این چیپ قدرتمند از ۱۱.۸ میلیارد ترانزیستور بهره میبرد.
اپل اعلام کرده که آپید ایر جدید به لطف این پردازنده قدرتمند در مقایسه با نسل گذشته تا ۴۰ درصد عملکرد پردازشی بهتری خواهد داشت و همچنین به علت GPU جدید با ۴ هسته نیز ۳۰ درصد عملکرد گرافیکی بهتری از خود نشان میدهد. این تراشه مصرف انرژی بهینهتری در مقایسه با گذشته دارد و همچنین قدرت بالاتری در اختیار کاربران قرار میدهد.
اپل A14 Bionic را پیشرفتهترین چیپ تولیدی خود تا به امروز معرفی کرده که شامل نسل دوم شتابدهندههای یادگیری ماشینی میشود که اپها میتوانند از آنها استفاده کنند و محاسبات یادگیری ماشینی نیز در آن تا ۱۰ برابر سرعت بیشتری نسبت به گذشته دارند. اپل در مراسم امشب خود چندین اپ با قابلیت استفاده از این ویژگی را نشان داد و همچنین اعلام کرد که توسعهدهندگان میتوانند از این قدرت بالا برای برنامههای خود بهره ببرند.
طبق اعلام اپل، چیپست A14 Bionic در مقایسه با محبوبترین لپتاپهای ویندوزی تا دو برابر سرعت بالاتری دارد و نسبت به سریعترین تبلتهای اندرویدی و همچنین سریعترین کروم بوک نیز به ترتیب ۳ و ۶ برابر سریعتر است، البته این کمپانی به طور خاص به محصولی اشاره نکرده است.
جدیدترین و پیشرفتهترین تراشه اپل امکان ویرایش ویدیوهای 4K را برای کاربران فراهم میکند و موتور عصبی آن با ۱۶ هسته میتواند ۱۱ تریلیون عملیات را در هر ثانیه انجام دهد که اپهای یادگیری ماشینی را وارد مرحله جدیدی میکند. این پردازنده علاوه بر آیپد ایر جدید، در گوشیهای سری آیفون ۱۲ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
واقعا یک شاهکار معماری هستش، البته باید منتظر موند و دید واکنش اسنپدراگون و بقیه اندرویدی ها چی میتونه باشه
واقعا یک شاهکار معماری هستش، البته باید منتظر موند و دید واکنش اسنپدراگون و بقیه اندرویدی ها چی میتونه باشه، البته دنیای پردازش به حدی رسیده که تقریبا اینا دیگه جنبه تبلیغاتی داره و همه پردازنده ها بیشتر از نیاز کاربران قدرت سخت افزاری دارن، مخصوصا برای دنیای موبایل که کارهای پیچیده روش انجام نمیدی، برای من مهم ترین فاکتور بهینه بودنه و کمتر گرم شدنش چون صنعت باتری خیلی وقته که رشد نکرده و هنوز نتونسته به سایر تکنولوژی ها برسه
آخ جون 1100 با چیپی با لیتوگرافی 5 نانومتری