گفتگو با مدیرعامل اسنپ: از تاسیس مرکز نوآوری حملونقل تا آینده سوپر اپ اسنپ
مدیرعامل اسنپ خبر از راهاندازی یک مرکز نوآوری تخصصی حوزه حمل و نقل در آینده نزدیک میدهد و باور دارد که آنها میتوانند میزبان رشد و توسعه استارتاپهای این حوزه باشند. «محمد خلج» که ۵ ...
مدیرعامل اسنپ خبر از راهاندازی یک مرکز نوآوری تخصصی حوزه حمل و نقل در آینده نزدیک میدهد و باور دارد که آنها میتوانند میزبان رشد و توسعه استارتاپهای این حوزه باشند.
«محمد خلج» که ۵ ماه پیش در جایگاه مدیرعامل اسنپ قرار گرفت، در سیزدهمین رویداد فیناپ در مصاحبهای با سردبیر دیجیاتو درباره مسیر اسنپ در آینده توضیحاتی ارائه کرد. او قبل از اینکه در اسنپ به عنوان مدیر عامل فعالیت داشته باشد در هیات مدیره این مجموعه بوده و شناخت کاملی از اسنپ داشته. او در این گفتگو اشاره کرد که اسنپ تاثیر بسیار زیادی در زندگی کاری و حرفهای او تاثیر گذاشته است.
مدیرعامل اسنپ در این مصاحبه اعلام کرد که آنها به فکر راهاندازی یک مرکز نوآوری تخصصی حوزه حمل و نقل هم هستند تا با میزبانی آن، بتوانند به رشد فناورانه این صنعت در کشور کمک کنند: «همه تیمها و کسانی که در حوزه حمل و نقل و مسائل پیرامون آن ایدههایی دارند، و میخواهند آن را اجرا کنند، در این مرکز مطرح میشوند و ما هم حمایتگر آنها برای تحقق طرحشان خواهیم بود.»
خلج افزود: «همچنین با تیم سرمایهگذار خودمان طرحی را راهاندازی کردهایم که در آن نیازهایمان را اعلام عمومی میکنیم و تیمهای کوچکتر میتوانند برای رفع مشکلات و نیازهای ما، با اسنپ همکاری کنند؛ یک همکاری که شاید به همکاری بلند مدت هم بینجامد.» به گفته خلج حوزههای مختلف را رصد میکنند و بر اساس ترند روز و نیاز جامعه با تیمهای گوناگون صحبت میکنند تا با آنها همکاری را آغاز کنند.
به گفته خلج، او از زمانی که مدیریت این پلتفرم را بر عهده گرفته چندباری در نقش راننده هم فعالیت کرده تا از نزدیک با دغدغهها آشنا شود. او باور دارد چنین اقدامی باعث میشود که او بتواند چالشهای رانندگان که بزرگترین شریکشان در سرویس حمل و نقل اسنپ هستند را از نزدیک لمس کند و کارکرد اپلیکیشن را نیز بهتر درک کند. او در همین رابطه اشاره کرد:
«راه ارتباطی مستقیمی نیز با رانندگان ایجاد کردهام تا بیشتر با آنها در ارتباط باشم. بیشترین درخواست رانندگان این موارد است: کاربران غیرفعالی که میخواهند دوباره به ناوگان ما اضافه شوند که به مشکلشان رسیدگی میکنیم، بحث نرخهای سفرها دیگر دغدغه مهم آنهاست و در نهایت بحث امتیازاتی که رانندگان دریافت میکنند مطرح است که گاهی مشکلاتی در این زمینه رخ میدهد و ما پاسخگوی این موضوع هستیم.»
خلج ضمن رد این مساله که ترازوی قیمتگذاری در اسنپ در ماههای اخیر بیشتر به سمت رانندگان متمایل شده، اعلام کرد که آنها همواره به دنبال حل چالش قیمتگذاری هستند و میخواهند به تعادلی در این مقوله برسند که هم مسافران راضی باشند و هم رانندگان: «این چالشی برای همه شرکتهای فعال در این حوزه است.»
مدیرعامل اسنپ در ادامه این گفتگو در مورد شائبه «خارجی بودن» اسنپ اذعان داشت که اسنپ تنها شرکتی در ایران نیست که سرمایهگذاری خارجی در آن رخ داده و تاکید کرد تمامی دادههای اسنپ در ایران و در مراکز مورد تایید دولت قرار دارد: «سرمایهگذاران خارجی ما نیز تایید شده توسط ارگانهای مربوطه هستند و هیچ دادهای مگر با دستور قضایی به هیچ نهادی ارائه نمیشود.»
به گفته خلج این سرمایهگذاری ۳۳۰۰ شغل مستقیم در کشور ایجاد کرده: «در اسنپ مهاجرت معکوس رخ داده و امروزه نخبگان خارج از کشور در داخل اسنپ فعالیت میکنند و این موضوع یک افتخار برای ماست. اسنپ حاضر به ورود در حوزههای حمل و نقل داخل کشور است تا برای رشد آنها تلاش کند.»
اما آیا مدل تجاری تاکسیهای اینترنتی در نهایت میتواند به سودآوری برسد؟ اوبر به عنوان بزرگترین تاکسی اینترنتی جهان هنوز به سودآوری نرسیده؛ اما آیا تاکسیهای اینترنتی در ایران شرایط متفاوتی دارند؟ خلج در پاسخ به همین سوال گفت: «سودآوری جنبههای گوناگونی دارد و نباید آن را فقط موضوع مالی در نظر گرفت؛ چرا که سودی که در ارتقای فرهنگ استفاده از خدمات آنلاین از سوی اسنپ ایجاد شده یا خدماتی که اسنپ در کاهش آلودگی هوا و شفاف سازی قیمتها و تخصیص بنزین به رانندگان ارائه کرده است در مجموع موجب سودآوری میشود. همچنین در شرایط فعلی برند اسنپ نیز برای سرمایهگذاران این حوزه بسیار ارزشمند است و تک بعدی به این مساله سودآوری نگاه نمیکنیم.»
مدیرعامل اسنپ همچنین درباره ورود این شرکت به بورس نیز اعلام کرد: «علاقهمند هستیم که وارد بورس شویم اما اینکه جزو اولینها باشیم ملاکمان نیست و میخواهیم این ورود در بهترین حالت رخ دهد. اینطور نیست که اصلا به فکر ورود به بورس نباشیم و باور داریم استارتاپهایی که به طور موفق وارد بورس میشوند راه را برای دیگران نیز هموار میکنند و امیدواریم این مساله زودتر رخ دهد.»
مدیرعامل اسنپ درباره سوپراپ بودن اسنپ نیز معتقد است که این ویژگی اسنپ، آن را تبدیل به اپلیکیشنی جذاب کرده است. او همچنین گفت که این تعدد سرویسها باعث نشده که کیفیت آنها کاهش پیدا کند چرا که هر تیم به طور مستقل روی سرویسهای خود کار میکنند و سوپر اپ اسنپ تنها بستر ارائه کننده سرویس مذکور به میلیونها کاربر خود است:
«میخواهیم مانند اسنپ دکتر تیمهای دیگر را نیز روی این پلتفرم بیاوریم. سوپراپ بودن اسنپ کمک شایانی به بازیگران استارتاپی میکند.»
او نهایت کار این سوپراپ را یک «پایان باز» متصور میشود: «معتقدم گستردگی خدمات تمرکز روی سرویسها را کاهش نمیدهد چرا که تیمهای مستقل در آن فعالیت میکنند سوپراپ بودن یعنی بازیگران متعددی وجود دارند که سرویس خوبی به مشترکین ارائه دادند و حالا در یک پلتفرم میتوانند خدمات خود را به طور جامع و یکجا به دست آنها برسانند، موضوعی که باعث کاهش هزینهها و رضایت بیشتر مشتریان نیز میشود.»
خلج درباره فعالیت برون مرزی اسنپ نیز در این مصاحبه اعلام کرد: «هدف اول ما اینست که سرویس خود را تا حد ممکن داخل کشور توسعه بخشیم. امروز هم بیشتر از ۱۷۰ شهر را پوشش میدهیم ولی به بازارهای خارجی هم فکر میکنیم و بررسی ورود به کشورهای دیگر به طور مستقل یا با همکاری دیگر بازیگران جهانی فکر میکنیم.»
در پایان این گفتگو مدیرعامل اسنپ درباره ناموفق بودن برخی طرحها مانند تاکسی خطی و تاکسی هوایی گفت: «توسعه سرویس Car Pooling (تاکسی خطی) ما بخاطر شیوع ویروس کرونا متوقف شد و قطعا به زودی دوباره راهاندازی خواهد شد. در مورد مقوله تاکسیهوایی نیز همچنان در حال مطالعات برای اجرایی شدن آن هستیم.»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
کلاهبردارتر از اسنپ ندیدم. من بنا به ضرورت هر روز از اسنپ در یک مسیر مشخص استفاده می کنم. کافیه یه روز یه تخفیفی به من بده، تا تو دفعات بعدی اون رقم تخفیف و حتی بیشتر از اون رو جبران نکنه ول نمی کنه.