ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

گوشت طلایی: مهندسی سلول‌های گاو برای تولید گوشت با بتاکاروتن

محققان دانشگاه «تافتس» به تازگی موفق به مهندسی ژنتیک سلول‌های گاو برای تولید گوشت آزمایشگاهی با «بتاکاروتن» شده‌اند که در بدن انسان به ویتامین A تبدیل می‌شود. ده‌ها میلیون نفر در سراسر جهان با کمبود ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | ۱۳:۳۰

محققان دانشگاه «تافتس» به تازگی موفق به مهندسی ژنتیک سلول‌های گاو برای تولید گوشت آزمایشگاهی با «بتاکاروتن» شده‌اند که در بدن انسان به ویتامین A تبدیل می‌شود.

ده‌ها میلیون نفر در سراسر جهان با کمبود ویتامین A دست و پنجه نرم می‌کنند. کمبود این ماده مغذی مشکلات مخصوص به خود را به خصوص در کودکان ایجاد می‌کند. در دهه ۹۰ میلادی دانشمندان با مهندسی ژنتیک توانستند ژن‌های بتاکاروتن را به برنج اضافه کنند، با این حال بحث‌های زیادی درباره آن وجود دارد.

تا به امروز کشورهای کمی استفاده عمومی از این برنج با نام «برنج طلایی» را تایید کرده‌اند، اما دانشمندان همچنان به دستکاری ژنتیکی میوه‌ها و سبزیجات برای افزایش مواد مغذی آن‌ها ادامه می‌دهند که برای مثال می‌توان به سیب زمینی طلایی و موز طلایی اشاره کرد. حالا محققان به سراغ ماده غذایی دیگری رفته‌اند.

پژوهشگران دانشگاه تافتس اخیرا روی گوشت آزمایشگاهی کار کرده‌اند که مانند برنج طلایی، از بتاکاروتن بهره می‌برد و «گوشت طلایی» نام دارد. دانشمندان و استارتاپ‌ها به عرضه گوشت آزمایشگاهی بسیار نزدیک شده‌اند، با این حال اکثر آن‌ها روی افزایش تولید و همچین تولید محصولات رایج آن‌ها تمرکز کرده‌اند.

نویسنده ارشد مقاله جدید اعلام کرده:

«گاوها فاقد ژن‌ برای تولید بتاکاروتن هستند. ما سلول‌های ماهیچه گاو را مهندسی کردیم تا بتوانیم چنین ماده‌ای و سایر مواد شیمیایی گیاهی را تولید کنیم. این روش به ما اجازه می‌دهد که مزایای تغذیه‌ای را مستقیما به یک محصول گوشتی پرورشی منتقل کنیم. روش مورد استفاده احتمالا از طریق تراریخته‌های حیوانی و همچنین تولید گوشت معمولی غیرقابل اجرا باشد.»

گوشت

تحقیق جدید یک اثبات مفهوم است و نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با مهندسی ژنتیک گوشت آزمایشگاهی با مواد مغذی گیاهی تولید کرد. به گفته پژوهشگران نه تنها می‌توان به آن مواد معذی گیاهی اضافه کرد، بلکه می‌توان گوشتی تولید کرد که میزان جذب دارو را افزایش می‌دهد.

پژوهش جدید همچنین به این موضوع اشاره می‌کند که گوشت آزمایشگاهی احتمالا سرطان‌زایی کمتری در مقایسه با گوشت معمولی دارد. دانشمندان تا عرضه تجاری چنین گوشت‌هایی مسیر طولانی در پیش دارند و علاوه بر پذیرش عمومی و همچنین کسب تاییدیه، تولید مقرون به صرفه آن‌ها نیز یک چالش بزرگ است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی