پایتون با کنار زدن جاوا، به دومین زبان برنامهنویسی محبوب در جهان تبدیل شد
فهرست TIOBE با آغاز ماه نوامبر بهروزرسانی شده و حالا نشان میدهد که پایتون با کنار زدن جاوا، به دومین زبان برنامهنویسی محبوب در جهان تبدیل شده است. زبان C همچنان در صدر این ردهبندی ...
فهرست TIOBE با آغاز ماه نوامبر بهروزرسانی شده و حالا نشان میدهد که پایتون با کنار زدن جاوا، به دومین زبان برنامهنویسی محبوب در جهان تبدیل شده است. زبان C همچنان در صدر این ردهبندی یافت میشود و نسبت به ماه گذشته میلادی، با افزایش اندک در محبوبیت مواجه بوده است.
پیتر جنسن، مدیرعامل شرکت TIOBE Software که مدیریت فهرست TIOBE را برعهده دارد میگوید برای نخستین بار در ۲۰ سال اخیر، دو زبان C و جاوا جایگاه اول و دوم را از نظر محبوبیت به خود اختصاص ندادهاند. جنسن میگوید که علت محبوبیت پایتون میان مردم، به خاطر افزایش انفجاری کاربرد آن در حوزههایی مانند ماینینگ داده، هوش مصنوعی و پردازش عددی است، اما او در عین حال، محبوبیت پایتون را ناشی از تقاضای عمومی نیز تلقی میکند.
او در توضیحات دقیقتر خود میگوید:
به باور من، محبوبیت پایتون ناشی از تقاضای عمومی است. در گذشته، اکثر فعالیتهای حوزه برنامهنویسی توسط مهندسین نرمافزار انجام میشدند. اما این روزها مهارتهای برنامهنویسی در هر جایی مورد نیاز هستند و از کمبود توسعهدهندگان ماهر نرمافزار نیز رنج میبریم. پیامد ماجرا اینست که به چیزی ساده نیاز داریم که افرادی غیر از مهندسین نرمافزار هم قادر به استفاده از آن باشند، چیزی که یادگیریاش آسان باشد و چرخه ادیت سریع و روان داشته باشد. پایتون تمام این نیازها را برطرف میکند.
فهرست TIOBE به درد افرادی میخورد که میخواهند بدانند آیا از آخرین مهارتهای برنامهنویسی برخوردار هستند یا خیر و ضمنا به کاربران کمک میکند تا هنگام آغاز یک پروژه جدید، بهترین زبان برنامهنویسی ممکن را برای کار خود انتخاب کنند. ردهبندیها به صورت ماهانه و براساس تعداد مهندسین ماهر، کورسها، شرکتهای فعال و همینطور نتایج موتورهای جستجو در سراسر جهان بهروزرسانی میشود.
هنوز مشخص نیست که آیا پایتون در نهایت زبان C را نیز کنار خواهد زد یا خیر، اما از پایان سال ۲۰۱۷ تا به امروز شاهد افزایش قابل توجه محبوبیت پایتون بودهایم و از سوی دیگر، زبان C نزولی آهسته را تجربه کرده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
وقتی قدرت سی نداره پایتون نمیتونه جایگاه اول به دست بیاره
با سی همه کار میشه کرد ولی پایتون نمیشه همه کار کرد
من خودم زبان انتخابی خودم c نیست ولی دیگه برام روشن تعداد مصرف کنند درنظر دارند که به جایگاه دوم رسیده نه کاربرد زبان
با سی نمیشه همه کار کرد مثلا برای وب استفاده نمیشه
سی برای برنامه نویسی نزدیک سخت افزار یا زمانی که پرفورمنس بالا نیاز هست استفاده میشه
پرفورمنس تنها ملاک انتخاب یک زبان نیست
پایتون سرعت توسعه زیادی داره مثلا کاری که برنامه نویس پایتون تو یه ماه انجام میده برنامه نویس جاوا برای همین کار حدودا سه ماه زمان میخواد
اتفاقا از نظر کاربردی پایتون گستره کاربرد بیشتری از بقیه زبان ها داره
الان ضعیف ترین کامپیوترها و حتی محصولات رزبپری هم به قدری قوی شدن که دیگه پرفورمنس حاصل از زبان برنامه نویسی تاثیر خیلی کمی در عملکرد برنامه ها داره. الان تها جایی که از مشتقات C به طور عمده استفاده میشه طراحی برنامه های سطح پایین هست که به بخاطر کنترل کامل بر مدیریت حافظه و عملیات گسترده با اشاره گرها مورد استفاده هست.
من اصلا یادم نمیاد در کاری نیاز به مدیریت حافظه داشته باشم ولی تا دلت بخواد کدهای طولانی و حوصله سربری با C++ نوشتم که در پایتون با ترکیب چند تابع و متد از ماژول های مختلف انجام میشده. در ضمن اینو هم فراموش نکن که ساخت wrapper ها و API های مختلف برای پایتون نسبت به زبان های دیگه خیلی ساده هست و برای همین امروزه حتی استفاده از رابط های پیچیده گرافیکی مثل Open GL و دایرکت ایکس و حتی استفاده از CUDA در برنامه توسط API های پایتون قابل انجامه.
نیاز به سرعت بالای توسعه برنامه ها باعث شده که پایتون با اقتدار پیش بره.