ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

محققان منشأ فیزیکی اضطراب را در مغز موش پیدا کردند

محققان موفق به کشف سلول‌های اضطراب در مغز موش شدند. این سلول‌ها میزان اضطراب را کنترل کرده و نکته جالب اینکه می‌توان با تاباندن اشعه نور میزان فعالیت آنها را کم کرد و در نتیجه ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۸ آذر ۱۳۹۹ | ۱۷:۰۰

محققان موفق به کشف سلول‌های اضطراب در مغز موش شدند. این سلول‌ها میزان اضطراب را کنترل کرده و نکته جالب اینکه می‌توان با تاباندن اشعه نور میزان فعالیت آنها را کم کرد و در نتیجه میزان اضطراب را کاهش داد.

محققان در این تحقیق به دنبال پیدا کردن محل رمزگذاری اطلاعات مربوط به اضطراب در مغز بودند. آنها برای این کار از تکنیکی به نام تصویربرداری کلسیمی (Calcium Imaging) استفاده کردند و میکروسکوپ‌هایی مینیاتوری درون مغز موش‌‌های آزمایشگاهی قرار دادند.

محققان از قفس‌های مخصوصی برای تحریک حس اضطراب در موش‌ها استفاده کردند. آنها دریافتند در قسمتی از هیپوکامپ مغز موش‌ها به نام ventral CA1 فعالیت برخی سلول‌ها افزایش پیدا کرده است. آنها این سلول ها را «سلول‌های اضطراب» نامگذاری کردند چون فقط با ترسیدن موش‌ها فعالیت آن‌ها افزایش می‌یافت. مقصد این سلول‌ها قسمت دیگری از مغز به نام هیپوتالاموس بود که یکی از وظایف آن تنظیم هورمون‌های کنترل کننده احساسات است.

افزایش فعالیت سلول ها در قسمت ventral CA1 مغز موش. محققان این سلول‌ها را «سلول‌های اضطراب» نامگذاری کرده اند.

محققان می‌گویند به علت تشابه مغز انسان با مغز موش، امکان وجود سلول‌های مشابه در مغز انسان وجود دارد و در مورد احتمال توسعه داروهای جدید کنترل کننده اضطراب سخن گفته‌اند. نکته جالب اینکه محققان روش کنترل سلول‌های اضطراب را در مغز موش‌ها پیدا کرده‌اند به گونه‌ای که می‌توان رفتار این جاندار را تغییر دارد.

محققان با استفاده از روشی به نام اپتوژنتیک (Optogenetics)، اشعه نور را به سلول‌های قسمت ventral CA1 مغز موش تابانده و توانستند به طور مؤثر سلول‌های اضطراب را «خاموش» کرده و با کاهش فعالیت آنها حس آرامش را به موش‌ها القا کنند. محققان همچنین توانستند با تغییر تنظیمات اشعه نور، فعالیت سلول‌های اضطراب را افزایش داده و سطح اضطراب موش‌ها را حتی با قرارگیری آن‌ها در قفس کوچک و شرایط محیطی آرام، افزایش دهند.

محققان قصد دارند در گام بعدی تحقیقات خود، امکان استفاده از اشعه نور را برای تغییر فعالیت سلول‌های اضطراب در انسان بررسی کنند. به گفته آن‌ها با توجه به تشابه مغز انسان و موش، احتمال وجود چنین مکانیزمی بالاست. به گفته محققان در صورت کشف این مکانیزم مسیر برای توسعه داروهای جدید کاهش اضطراب هموار می‌شود.

یافته‌های این تحقیق در ژورنال Neuron منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی