عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، اعلام کرد که اگر نتایج مطالعات انسانی واکسن کرونای تولید داخل مانند فاز حیوانی آن باشد، این واکسن از اواخر تیر سال آینده به تولید و به دست عموم مردم خواهد رسید.
«مینو محرز» در گفتگویی که با ایسنا گفت که مجوز سازمان غذا و دارو و کمیته اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت برای بررسیهای انسانی واکسن صادر شده و روند تحقیقات همچنان ادامه دارد. او گفت که این واکسن نیز مانند نمونه چینی و روسی آن، ویروس ضعیف شده است. این در حالی است که خود مینو محرز پیشتر با اشاره به کیفیت پایین واکسنهای چینی، از واردات آن انتقاد کرده بود.
محقق ارشد پروژه تولید واکسن کرونای ایرانی در ادامه به جزئیات تولید واکسن ایرانی پرداخت و اظهار داشت: «آزمایش این واکسن روی موش، خرگوش و میمون موفقیتآمیز بوده و با توجه به صدور مجوزهای لازم، حال باید کلینیکال ترایال انسانی این واکسن را که سه مرحله دارد، آغاز کنیم.» او تأکید کرد که واکسن فوق بر روی نمونه حیوانی ۷۰ درصد ایمنی داشته است.
ناگفته نماند در حال حاضر نمونههای تولید شده در آمریکا و بریتانیا، میزان مصونیت ایجاد شده توسط واکسن بیش از ۹۰ و تا ۹۵ درصد اعلام شده است اما به نظر میرسد که واکسن ایرانی نیز بتواند در آینده به این حد از مصونیت برسد.
محرز درباره داوطلبان واکسن ایرانی نیز اعلام کرد: «افراد داوطلب باید واکسن را در دو دوز تزریق کنند و مطالعه انسانی آن باید در سه مرحله انجام شود تا اگر در این آزمایشها هم، واکسن هم مصون بود و هم مؤثر بود، بتواند به تولید برسد.» او اضافه کرد که داوطلبان باید سنی بین ۱۸ تا ۵۰ سال داشته باشند، سابقه بیماری کرونا نداشته باشند و همچنین زمینه بیماری خاصی نیز در آنها مشهود نباشد.
در نهایت این عضو ستاد مبارزه با کرونا تأکید کرد که «در خوشبینانهترین حالت شاید بتوانیم واکسن ایرانی کرونا را اواخر بهار به تولید برسانیم، اما امیدواریم که واکسن ما نهایتاً تا تیر به تولید برسد.» او اضافه کرد که حتی اگر واکسنهای تولید شده در خارج را بخواهیم وارد کنیم، زودتر از تیر سال آینده به دست ما نمیرسد.
این برای نخستنبار است که جزئیاتی در این سطح درباره تولید واکسن ایرانی اعلام میشود. چندی پیش بود که «کیانوش جهانپور» رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دریافت کد اخلاق در پژوهش توسط اولین واکسن ایرانی کرونا خبر داد و در حساب توییتر خود نوشت: «اولین واکسن ایرانی کووید ۱۹ موفق به اخذ کد اخلاق از کمیته ملی اخلاق در پژوهش شد.» پیش از این نیز مقامهای وزارت بهداشت از جمله «سعید نمکی»، وزیر بهداشت، ادعاهایی را در این زمینه مطرح کرده بود. این در حالی است که «رضا ملکزاده»، معاون مستعفی تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در نامه استعفای خود، وزیر بهداشت را به «معرکهگیری درباره تولید واکسن کرونا» متهم کرده بود.
ناگفته نماند روز گذشته آمار رسمی جانباختگان کرونا در ایران از ۵۰ هزار نفر گذشت.
وارد شوید
برای گفتگو با کاربران، وارد حساب کاربری خود شوید.
ورودتازهترینها
قدیمیترینها