پایان ماجرای عرضه خودرو در بورس با برنامههای تازه وزیر صنعت
همزمان با رونق گرفتن بورس در نیمه نخست سال و پس از مدتها کشمکش مجلس نشینان برای جمع بندی طرحهای مربوط به ساماندهی بازار خودرو بود که زمزمههای خبر عرضه خودروهای تولید داخل در بورس ...
همزمان با رونق گرفتن بورس در نیمه نخست سال و پس از مدتها کشمکش مجلس نشینان برای جمع بندی طرحهای مربوط به ساماندهی بازار خودرو بود که زمزمههای خبر عرضه خودروهای تولید داخل در بورس مطرح شد. اما حالا به نظر میرسد که در شرایط نزولی شدن قیمتها و به امید گشایشهای اقتصادی و سیاسی، وزارت صمت برای بازار خودرو برنامهای تازه را تدارک دیده است.
در این رابطه وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: «کمیته خودرو با این جمعبندی که بازار خودرو خود، بایستی خودش را تنظیم کرده و عرضه آن در بورس منطقی نیست.» روز گذشته علیرضا رزمحسینی، از دو خودروسازی اصلی کشور بازدید کرده و و ضمن آن به ضرورت رقابتی شدن بازار و شکست انحصار در تولید خودرو و اصلاح ساختار خودروسازان، اشاره کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه مراسم رونمایی از محصول جدید ایرانخودرو با نام «تارا» با بیان اینکه کمیته خودرو منطقی نبودن عرضه خودروهای داخلی در بورس کالا را پذیرفته است، تاکید کرد: «به نظر ما این عدم عرضه خودرو در بورس، روالی منطقی و درست است. قطعا به زودی بازار خودرو خوب خواهد شد.»
این در حالیست که در صورت تصویب و اجرایی شدن طرح مجلس، تصمیم براین بود که مابهالتفاوت نرخ کشف شده و قیمت پایه، به صندوقی واریز شود تا صرف اموری حمایتی همچون ارائه وام خرید خودرو، نوسازی ناوگان حملونقل و همچنین ارائه وامهای قرضالحسنه به خودروسازان شود.
در مقابل اما خود وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز از نهایی شدن بستهای حمایتی برای اصلاح صنعت خودرو در آینده نزدیک صحبت میکند که آنگونه که به گوش میرسد، طبق این طرح که در حال حاضر در مراحل بررسی در شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه قرار دارد، تعیین قیمت خودروهای کمتیراژ به خودروسازان واگذار و پرتیراژها همچون روال حال حاضر در اختیار شورای رقابت باشد.
حال با منتفی شدن طرح عرضه خودرو در بورس، باید منتظر ماند تا مشخص شود، طرح وزارت صمت نیز مورد قبول واقع خواهد شد و در صورت تصویب، راهگشای این صنعت و بازار آن خواهد بود یا خیر؟
این درحالیست که وزیر صنعت قصد دارد تا با آزاد سازی مجدد واردات و تقویت خودروسازان بخش خصوصی، از شدت عملکرد انحصاری دو خودروساز بزرگ کشور بکاهد، در واقع براساس شرایط جدید و آنطور که از گفتههای وزیر بر می آید، چشم انداز کلی بازار خودرو کشور، بازگشت به شرایط زمان برجام خواهد بود، هرچند در زمینه رونق و حجم بازار باید منتظر ماند و دید که سرنوشت نرخ ارز چه خواهد شد، چرا که مشخصاً توان خرید مشتریان ایرانی طی دو سال گذشته متناسب با افزایش نرخ ارز، بیشتر نشده و همین مساله نیز در نهایت به کاهش حجم بازار خودرو در کشور منجر خواهد شد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.