۵ گام ساده اما کاربردی برای تصمیم گیری درست و منطقی
هر روز در حال تصمیم گیری هستیم، اما پیامد و عواقب برخی از تصمیمها میتواند کل زندگیمان را تحت الشعاع قرار دهد. پنچ گام ارائه شده در این مطلب به شما کمک میکند تا پختهتر، ...
هر روز در حال تصمیم گیری هستیم، اما پیامد و عواقب برخی از تصمیمها میتواند کل زندگیمان را تحت الشعاع قرار دهد. پنچ گام ارائه شده در این مطلب به شما کمک میکند تا پختهتر، بهتر و دقیقتر تصمیم گیری کنید.
ممکن است برای هر کسی در زندگی این سوالات پیش آمده باشد که چگونه و به چه روشی باید برای زندگی و مسائل شغلی خود درست تصمیم گیری کنیم؟ سرعت عمل در تصمیم گیری چقدر اهمیت دارد؟ چقدر زمان صرف تصمیم گیری کنیم؟ در واقع چه کار کنیم که بتوانیم در زندگی شخصی و شغلی تصمیم های درست بگیریم؟
این ۵ گام به شما کمک میکند تا اشتباهات خود را در تصمیم گیری به حداقل رسانده و بهتر و منطقیتر تصمیم گیری کنید:
طبقه بندی درست موضوعات برای تصمیم گیری
ممکن است هر کسی با تصمیم های مهم یا تصمیمهای معمولی مواجه باشد. پس قبل از هر کار باید مشخص کنید، موضوعی که میخواهید در مورد آن تصمیم گیری کنید، جزو کدام دسته است. آیا تصمیمی بزرگ و استراتژیک محسوب میشود که در صورت اشتباه راه برگشتی برای آن وجود ندارد یا موضوعی معمولی و ساده است.
در قدم بعدی باید ببینید نتیجه تصمیم شما پیامدهای بلند مدت را به همراه دارد یا خیر. برخی تصمیمها هستند که پیامدها و نتایج آن طولانی مدت است و ممکن است ماهها و سالها فرد را درگیر کند. قبل از هر تصمیم گیری باید دقیقا همه چیز را برای خود مشخص و معلوم کنید.
عواقب و پیامدهای تصمیم گیری را با دقت بررسی کنید
قبل از تصمیم گیری بهتر است چشم اندازهای آتی تصمیم گیری خود را با دقت مورد توجه قرار دهید. برای این کار میتوانید از نظر افراد موافق و مخالف کمک بگیرید و مشورت کنید. هم نظرات موافق و هم نظرات مخالف را با دقت بشنوید و ببینید در آینده این تصمیم چه پیامدهایی را دنبال خواهد داشت.
حتی مدیران مجموعهها میتوانند در برخی موارد و برای برخی تصمیم گیریها از تیم کاری خود نظرسنجی کنند.
در نقش وکیل مدافع شیطان ظاهر شوید
قبل از تصمیم گیری نقش مخالف را باری کنید و سعی کنید از نظر ذهنی برای تصمیم گیری خود سنگ اندازی کنید. همه جوانب منفی را در تصمیم گیری مورد توجه قرار دهید. همه موارد منفی و پیامدهای بدی که تصمیم شما به دنبال خواهد داشت را با دقت بررسی کنید. تصمیم خود را زیر سوال ببرید و ببینید آیا پاسخی برای این همه منفی بافی پیدا میکنید یا خیر.
سناریوهای جایگزین را بررسی کنید
قبل از تصمیم گیری، چندین سناریو مختلف را بررسی کنید و عواقب هر کدام را با دقت بسنجید. تنها به یک سناریو اکتفا نکنید. محدود فکر نکنید و سعی کنید گزینههای بیشتری را بررسی کنید. این کار باعث میشود تصمیم پختهتر و بهتری بگیرید. نقاط مثبت و منفی هر سناریو را با دیگری مقایسه کنید تا بهترین و کاملترین سناریو را انتخاب کنید.
با انگیزه به سمت هدف خود حرکت کنید
وقتی تصمیم گرفتید کاری را انجام دهید، با انگیزه و با اقتدار وارد انجام آن شوید. اگر همه جوانب را سنجیده و تصمیمی را براساس آگاهی و دانش خود گرفتهاید، دیگر نباید نگران چیزی باشید و از چیزی بترسید. بلکه باید با تمام قدرت پیش بروید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.