ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

موبایل

قوانین فرانسه اپل را مجبور به نمایش شاخص تعمیرپذیری محصولاتش کرد

اگر در هنگام خرید آیفون یا مک دوست داشتید بدانید که این محصولات تا چه اندازه تعمیرپذیر هستند، حالا خود اپل بالاخره این اطلاعات را برای برخی از کاربران ارائه می‌کند. این شرکت آمریکایی به ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۹ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۳:۰۰

اگر در هنگام خرید آیفون یا مک دوست داشتید بدانید که این محصولات تا چه اندازه تعمیرپذیر هستند، حالا خود اپل بالاخره این اطلاعات را برای برخی از کاربران ارائه می‌کند. این شرکت آمریکایی به تازگی نمایش شاخص تعمیرپذیری محصولات خود را روی وب‌سایت و اپلیکیشنش آغاز کرده است، اما فقط کاربران فرانسوی می‌توانند این اطلاعات را ببینند.

شاخص اپل بر اساس عوامل مختلفی نظیر میزان سهولت در باز کردن قطعات دستگاه، دسترس‌پذیری راهنماهای تعمیر و قطعات یدکی مشخص می‌شود. وب‌سایت فرانسوی اپل توضیح کاملی را درباره نحوه محاسبه این شاخص برای هر دستگاه منتشر کرده است. برای مثال، آیفون ۱۲ از ۱۰ امتیاز ۶ را گرفته، ولی آیفون ۱۱ امتیاز ۴.۵ را کسب کرده است. مک‌بوک پرو جدید این شرکت که از تراشه M1 استفاده می‌کند به امتیاز ۵.۶ دست یافته در حالی که مک‌بوک ایر جدید امتیاز ۶.۵ را دریافت کرده است.

اضافه شدن شاخص تعمیرپذیری به وب‌سایت اپل به موجب تصویب قانونی در فرانسه ممکن شده که هدف آن کاهش زباله‌هاست و از ۱ ژانویه ۲۰۲۱ اجرایی شده است. این قانون می‌گوید کاربران با دانستن میزان تعمیرپذیری موبایل احتمالا به سراغ محصولاتی خواهند رفت که قابلیت تعمیر بالاتری دارند و با این کار به طول عمر بالاتری دست پیدا می‌کنند و تولید زباله‌های الکترونیکی کاهش می‌یابد.

طبق اعلام یک منبع فرانسوی، پارسال فقط ۴۰ درصد از دستگاه‌های الکترونیکی مصرفی در این کشور تعمیر شده‌اند. این قانون می‌خواهد آمار ۶۰ درصدی زباله‌های الکترونیکی را کاهش داده و مردم را به تعمیر محصولات قدیمی تشویق کند.

اپل هم به نوبه خود در سال‌های اخیر تلاش بیشتری برای پایایی محصولاتش انجام داده و گاها برخی از دستگاه‌هایش را از مواد بازیافتی تولید کرده است. این شرکت در سال ۲۰۲۰ آداپتور شارژر را از جعبه آیفون ۱۲ حذف کرد تا زباله‌های الکترونیکی کاربران را کاهش داده و حجم جعبه پرچمدار خود را کم کند. در ادامه شرکت‌های دیگری مثل سامسونگ هم این رویه را دنبال کردند.

با توجه به اجرای سراسری این قانون در فرانسه، اپل تنها شرکتی نخواهد بود که مجبور به نمایش شاخص تعمیرپذیری برای محصولاتش می‌شود. سایر برندهایی که در این کشور فعالیت می‌کنند نیز باید به‌صورت مشابه شاخصی را برای نمایش میزان تعمیرپذیری محصولات خود به نمایش درآورند. شرکت‌ها تا سال ۲۰۲۲ فرصت دارند تا خود را با این قانون تطبیق دهند، در غیر این صورت جریمه خواهند شد.

به جز فرانسه، اتحادیه اروپا هم در حال کار روی قانونی مجزا برای تسهیل در امر تعمیر موسوم به قانون «حق تعمیر» است. بنابراین احتمالا به‌زودی کشورهای بیشتری در اروپا این قوانین را اجرا خواهند کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Aliej
    Aliej | ۱۵ فروردین ۱۴۰۰

    خب این خوبع....

مطالب پیشنهادی