ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مبین‌نت از شبکه 5G خود رونمایی کرد؛ احتمال عرضه عمومی در خرداد ماه

صبح امروز مبین نت از شبکه 5G FWA خود با حضور وزیر ارتباطات رونمایی کرد. این سرویس در حال حاضر در محل خبرگزاری ایرنا و سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران تعبیه شده و مدیر عامل ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۵:۱۵

صبح امروز مبین نت از شبکه 5G FWA خود با حضور وزیر ارتباطات رونمایی کرد. این سرویس در حال حاضر در محل خبرگزاری ایرنا و سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران تعبیه شده و مدیر عامل مبین نت از احتمال عرضه عمومی این سرویس به مردم در خرداد ماه خبر داد.

در این مراسم وزیر ارتباطات با اشاره به اشتباهی که در خصوصی سازی مخابرات در سالهای گذشته رخ داده تاکید کرد که توسعه اینترنت ثابت به همین دلیل انحصارگرایی‌های مخابرات در کشور دچار عقب ماندگی شده است: «البته از دل خصوصی سازی مخابرات شرکتی چون همراه اول متولد شد که همین شرکت هم اگر رقبایش وجود نداشتند به این پیشرفت نمی‌رسید. اساسا رقابت باعث پیشرفت خواهد شد. این اشتباه در خصوصی‌سازی مخابرات و واگذاری داکت‌ها و سیم‌های مسی که جزو انفال عمومی است شکل گرفت و سعی داریم تا این موضوع را در همین دولت و با کمک مجلس جبران کنیم.»

جهرمی تاکید کرد که آنها برای اینکه بتوانند پاسخگوی نیاز مردم باشند به شرکت‌های FWA که امروزه به عنوان شرکت‌های WTTX شناخته می‌شوند مجوز دادیم تا بتوانند خدمات خود را به نسل ۵ ببرند. مبین نت از بین این شرکت‌ها اولین بوده و حالا خدمات خود را عرضه کرده است؛ خدماتی که می‌تواند تا ۳۰ برابر کیفیت اینترنت ثابت را برای مشترکین بالاتر ببرد. او این موضوع را اینگونه تشریح کرد:

«به زبان ساده در یک سایت 4G پهنای باندی با ۴۰ مگاهرتز فرکانس، ۱۰۰ مگابیت عرضه می‌شود که بین کاربران تقسیم می‌شود اما در تست‌های 5G به این رسیدیم که این ۱۰۰ مگابیت پهنای باند تبدیل به ۳ گیگابیت می‌شود و تقسیم آن بین مشترکین، سرعت و کیفیت بهتری را خواهد داشت.»

چالش‌های پیش روی مبین‌نت در توسعه 5G FWA از زبان وزیر ارتباطات

جهرمی می‌گوید چالش‌های زیادی در برابر مبین نت وجود دارد تا بتواند این فناوری را پیش ببرد. به گفته جهرمی اصلی‌ترین مشکل هزینه مودم است که در حال حاضر قیمت‌های بسیار بالایی دارند: «ما در وزارت ارتباطات سعی کردیم تا به تولیدکنندگان ایرانی تکیه کنیم تا مودم‌های 5G بومی را داشته باشیم و در حال حاضر در حال حاضر شرکت اتصال سرزمین میانه تولید مودم‌های بومی 5G را آغاز کرده و تست‌های اولیه هم انجام شده و قرار است تایید رگولاتوری را بگیرد.»

جهرمی با اشاره به سهامدار عمده مبین‌نت که شرکت همراه اول است می‌گوید باید از این فرصت استفاده کرد و همراه اول با سهامداری‌هایی که در برخی بانک‌های کشور دارد ارتباطی برقرار کند و پس از استفاده از ظرفیت دولت الکترونیکی، مبین‌نت از بانک‌ها یک خط اعتباری بگیرد تا مشترکین بتوانند مودم‌ها را از دم قسط خریداری کنند. او مشکل دیگر پیش روی توسعه 5G FWA مبین نت را هزینه‌های جاری می‌داند: «این موضوع نیز با کمک همراه اول می‌تواند حل و فصل شود و با یکدیگر سایت شیرینگ داشته باشید.»

جهرمی در موضوع جذب مشترک نیز توصیه‌هایی به مبین نت کرد و گفت: «بهتر است با FCPها صحبت کنید تا به جای آنکه به مخابرات پول بدهند و به مردم سرویس با کیفیت بد بدهند، به شما پول بدهند و از بستر شما استفاده کنند و شما خدمات را از طریق آنها به مشترکین‌شان برسانید و در واقع یک بیزینس B2B قدرتمند راه‌اندازی کنید.»

او تاکید دارد که باید در حوزه تولید محصولات پیرامون 5G حداکثر ظرفیت شرکت‌های داخلی را استفاده کرد: «به هیچ‌وجه در مواردی که توانایی ساخت قطعات داخلی وجود دارد به سمت کالاهای خارجی نروید.»

هزینه مودم را از کاربران به طور ودیعه دریافت می‌کنیم تا از سرویس ما استفاده کنند

«حسین طهرانی» مدیرعامل مبین‌نت نیز با اشاره به بیش از ۴۰۰ هزار مشترک و بیش از ۱۰۰ سازمان بزرگی که مشتریان آنها هستند تاکید کرد که آنها باید به دنبال توسعه 5G FWA در کشور باشند و این ماموریت اصلی آنهاست: «به هر دلیلی نتوانستیم در FFTH رشد مطلوب را داشته باشیم و این موضوع را باید جبران کنیم.» او با اشاره به مصوبه ده درصدی که مجلس اخیرا تصویب کرده تاکید کرد که در شرایط اقتصادی حاضر؛ این مصوبه نگرانی‌هایی به وجود می‌آورد: «درآمدزایی در حال حاضر هم کار سختی است و سوددهی در این صنعت بسیار سخت است. این ده درصد اضافه شده نگرانی به وجود آورده که آیا می‌توانیم به سودهی کافی در مدت زمان درست برسیم یا نه.»

طهرانی در پاسخ به دیجیاتو مبنی بر اینکه احتمال عرضه عمومی این مودم در چه زمانی است می‌گوید: «مساله اصلی ما هزینه‌های مودم‌ها است. در حال حاضر ما مودم‌ها را چند صد دلار خریداری می‌کنیم و بالای یک میلیون تومان قیمت می‌خورند تا به دست مشتری برسند. اگر بتوانیم از ظرفیت تولید داخلی استفاده کنیم خیلی خوب است اما مشخص نیست که این مساله دقیقا چه زمانی اجرایی خواهد شد و هزینه آن چطور خواهد بود.»

طهرانی می‌گوید که آنها قصد دارند مانند عرضه مودم‌های 4G خود یا عرضه مودم‌های ADSL در سالهای دور، در نهایت از مشتریان هزینه مودم را به صورت ودیعه بگیرند تا بتوانند این سرویس را زودتر به دست آنان برسانند: «رقمی که شاید دقیقا قیمت مودم هم نباشد از مشتریان به عنوان ودیعه خواهیم گرفت و مودم‌ها را به آنها می‌دهیم تا از این سرویس همپا با کشورهای جهان اول استفاده کنند.»

او به دیجیاتو می‌گوید آنها به فکر طرح‌هایی چون باندلینگ کردن مودم‌ها با بسته‌های اینترنتی دارند. به گفته مسئولان مبین‌نت قیمت اینترنت 5G FWA فعلا همانند قیمت‌ سرویس‌های گذشته مبین‌نت است و اگر افزایش پیدا نکند، کاهش آن نیز امکان پذیر نیست.

مدیرعامل این شرکت دو چالش را پیش روی شرکت خود برای توسعه ۵G برشمرد و گفت: «چالش اول، جهش ارزی است و با توجه به این‌که این حوزه وابسته به سرمایه‌گذاری است، اکنون میان درآمدها و هزینه‌ها فاصله‌ای ایجاد شده است و با توجه به فشار اقصادی که به مردم وارد می‌شود، درآمد ما تحت تاثیر قرار می‌گیرد.»

طهرانی چالش دوم در توسعه ۵G را حق‌السهم دانست و گفت: «پیش از این و به درستی حق‌السهم اپراتورهای FWA مانند اپراتورهای ثابت، صفر در نظر گرفته شده بود؛ اما اگر ما ۵G را توسعه بدهیم از دو سال دیگر، حق‌السهم ما نیز مانند اپراتورهای همراه محاسبه می‌شود که این موضوع می‌تواند تاثیر زیادی بر توسعه شبکه بگذارد.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • WEBLOG PLUS
    WEBLOG PLUS | ۱۸ اسفند ۱۳۹۹

    ان شا الله که هر چه زودتر ?

  • Moslem
    Moslem | ۱۸ اسفند ۱۳۹۹

    خیلی خیلی بلند پروازانه هس

  • realtime
    realtime | ۱۸ اسفند ۱۳۹۹

    قابل تقدیره،اما چیزی که الان کشور بهش نیازه زیرساخت کابلی قوی(در حد غرب) و ترافیک نامحدود در کنار گردش آزاد اطلاعات هستش.

    • fayyaz.saeed
      fayyaz.saeed | ۱۸ اسفند ۱۳۹۹

      کابل بالاخره میاد، اما اطلاعات آزاد شرمنده تون

    • fayyaz.saeed
      fayyaz.saeed | ۱۸ اسفند ۱۳۹۹

      عرضه فایو جی در خرداد! تو یک‌درصد فکر کن دم انتخابات فایو جی بدن به ملت. دایال آپ داشته باشیم شانس آوردیم!

مطالب پیشنهادی