ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

محققان به روش جدیدی برای توقف تکثیر سلول‌های تومور مغزی دست یافتند

دانشمندان دانشگاه «کوئین مری لندن» با همکاری موسسه تحقیقاتی تومورهای مغزی به راهکار جدیدی برای توقف رشد سلول‌های تومور مغزی دست پیدا کردند. در صورتی که این راهکار بتواند فاز آزمایش‌های بالینی را نیز با ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | ۲۲:۳۰

دانشمندان دانشگاه «کوئین مری لندن» با همکاری موسسه تحقیقاتی تومورهای مغزی به راهکار جدیدی برای توقف رشد سلول‌های تومور مغزی دست پیدا کردند. در صورتی که این راهکار بتواند فاز آزمایش‌های بالینی را نیز با موفقیت پشت سر بگذارد، به نقطه عطفی در درمان کودکان مبتلا به «مدولوبلاستوما» تبدیل خواهد شد.

مدولوبلاستوما شایع‌ترین تومور مغزی حاد در کودکان است. هر ساله فقط در انگلیس، ۷۰ مورد از این تومور تشخیص داده می‌شود. شانس زنده ماندن کودکان مبتلا به این تومور در صورتی که گسترش پیدا نکرده باشد، ۷۰ درصد است. اما زمانی که تومور گسترش یافته باشد، برای کودک کاری نمی‌توان کرد و امید چندانی به زنده ماندن کودک مبتلا به این سرطان کشنده وجود ندارد.

محققان فاز تحقیقات پیش بالینی را در آزمایشگاه روی موش‌ها و برخی سلول‌های انسانی آغاز کرده‌اند. آنها با بررسی «اینوزیتول هگزافسفات» (IP6) که یک ترکیب طبیعی است و تقریبا در همه گیاهان و حیوانات وجود دارد، متوجه شدند که این دارو می‌تواند باعث مهار سلول‌های سرطانی مدولوبلاستوما شود. مصرف این دارو و شیمی‌ دارو احتمالا بتواند از رشد سلول‌های تومور مغزی جلوگیری کند.

پروفسور «سیلویا مارینو»، محقق ارشد مرکز تحقیقات تومور مغزی دانشگاه کوئین مری لندن می‌گوید:

«مدولوبلاستوما معمولا در چهار زیرگروه مجزا اتفاق می‌افتد. در حال حاضر برای توقف رشد سلول‌های سرطانی در هر چهار زیرگروه این بیماری،‌ جراحی همراه با رادیوتراپی و شیمی درمانی انجام می‌شود. توقف رشد سلول‌های سرطانی از اهمیت فوق‌‌العاده‌ای برخوردار است. در تلاش هستیم تا روش‌های درمانی جدیدی ارائه کنیم.»

پیشتر محققان متوجه شده بودند که تغییرات اپی ژنتیکی می‌تواند به رشد مدولوبلاستوما کمک کند. علاوه بر این، یکی از پروتئین‌های درگیر در این فرآیند BMI1  است که در طیف وسیعی از سرطان‌ها از جمله تومورهای مغزی وجود دارد. تیم تحقیقاتی در آزمایش‌های خود نشان دادند که در کنار سطح بالای BMI1، سلول‌های مدولوبلاستوما G4، فاقد پروتئینی به نام CHD7 هستند. این یافته‌ها به محققان کمک می‌کنند تا شناخت بهتری از سلول‌های سرطانی داشته باشند و بتوانند راهکارهای درمانی جدیدی ارائه کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی