ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

معاون وزیر ارتباطات از «۳ گام کلیدی» برای اصلاح فرآیند فیلترینگ در ایران می‌گوید

رییس سازمان فناوری اطلاعات با اعلام اینکه وزارت ارتباطات تلاش کرده تا در اصلاح فرآیند فیلترینگ در کشور گام‌هایی بردارد تاکید کرده که با وجود نقش کمرنگ این وزارتخانه در این فرآیند، ۳ گام کلیدی ...

تحریریه دیجیاتو
نوشته شده توسط تحریریه دیجیاتو | ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۹:۵۲

رییس سازمان فناوری اطلاعات با اعلام اینکه وزارت ارتباطات تلاش کرده تا در اصلاح فرآیند فیلترینگ در کشور گام‌هایی بردارد تاکید کرده که با وجود نقش کمرنگ این وزارتخانه در این فرآیند، ۳ گام کلیدی برای این کار داشته‌اند.

«امیر ناظمی» که چندی پیش با انتشار یادداشتی به شرح تفصیلی نقش وزارت ارتباطات در فرآیند فیلترینگ در کشور پرداخته بود در یادداشت جدیدی با تاکید دوباره بر اینکه فیلترینگ در ایران تبدیل به یک بازی سیاسی شده؛ اعلام کرده که آنها سعی کرده‌اند به نوبه خود در بهبود اوضاع فیلترینگ در کشور قدم بردارند.

ناظمی گفته که ۳ گام کلیدی توسط وزارت ارتباطات برای بهبود وضعیت فیلترینگ در ایران برداشته شده است: «حمایت از استارت‌آپ‌ها: توقف از شکایت دولتی»، «حمایت از فرآیند قانونی: برگزاری جلسات کارگروه تعیین مصادیق» و «جلوگیری از رفتارهای خودسرانه: جریمه برای رفتارهای خودجوش».

ناظمی در یادداشت خود اعلام کرده رفتار در چارچوب قانون و تلاش برای اصلاح قوانین و مقررات پیش‌فرض‌های ذهنی وزارت ارتباطات برای انجام این اصلاحات در فرایند فیلترینگ بوده است. به گفته ناظمی آنها در گام اول یعنی «حمایت از استارت‌آپ‌ها: توقف از شکایت دولتی»، سعی کردند که جلوی فیلتر شدن استارتاپ‌ها توسط نهادهای دولتی که چابکی کافی برای همراهی با نوآوری نداشتند را بگیرند.

حل معضل ارزش افزوده

او در ادامه به موضوع «حمایت از فرآیند قانونی: برگزاری جلسات کارگروه تعیین مصادیق» پرداخته و با اشاره به اینکه جلسات این کارگروه تا سال ۹۸ بنا به دلایل مختلف برگزار نمی‌شد، تاکید کرده که همین عدم برگزاری جلسات راه میان‌بری برای تصمیم‌گیری‌های شخصی ایجاد می‌کرد.

ناظمی در یادداشت خود تاکید کرده که آنها سعی کردند تا این جلسات دوباره به صورت مجدد برگزار شود هرچند خود ناظمی نیز در یادداشت خود اظهار داشته که این اتفاق در حال حاضر چندان کاربردی نبوده است: «از ابتدای این دولت اعتراض به عدم برگزاری جلسات توسط وزارت ارتباط آغاز شد. اعتراضات بسیار گسترده‌ای که نهایتا این کارگروه را وادار کرد تا مجدد جلسات را برگزار کند؛ هرچند این برگزاری نتوانسته است به اصلاح رویه‌ها منجر شود؛ اما زمینه‌سازی برای اعمال رفتارهای سلیقه‌ای را نیز کاهش داده است.»

رییس سازمان فناوری اطلاعات در مورد اقدام «جلوگیری از رفتارهای خودسرانه: جریمه برای رفتارهای خودجوش» نیز شرح بیشتری داده و با ذکر مثالی که در این روزها کاملا قابل لمس است، یعنی اختلال در کلاب‌هاوس توسط اپراتورها، چنین توضیح داده است:

«یکی از رویه‌های نوظهور، رفتارهای مبتنی بر تصمیم‌های عده‌ای و خودجوش و اعمال آن توسط اپراتورهای بزرگ بوده است. کلاب‌هاوس نمونه‌ای از این رفتارها بود. به این ترتیب نیاز بود تا مقرراتی برای ایجادکنندگان اختلال یا فیلترینگ ایجاد شود. به همین دلیل نهایتا با تصویب هیات وزیران جریمه‌هایی سنگین برای اپراتورهایی که به صورت غیرقانونی و خودجوش اقدام به فیلتر یا اختلال می‌نمایند؛ در نظر گرفته شد. تا از این پس نیروهای خودجوش در عرصه ارتباطات کمی پاسخگوتر شوند.»

رییس سازمان فناوری اطلاعات در پایان یادداشت خود به راه‌های پیش رو اشاره کرده و تاکید داشته که آینده ساختنی است: «توسعه‌یافتگی با هیچ اکسیر کوتاه‌مدتی به دست نمی‌آید. توسعه حاصل فرآیندی است که هم‌زمان که در چارچوب قوانین و مقررات و اصلاح آن‌ها گام برمی‌دارد؛ آگاهی‌بخشی بازیگران را نیز مد نظر دارد.»

او می‌گوید راه تغییرات یک‌شبه ماندگار نیست و باید برای ماندگار شدن این تصمیمات به آگاهی بازیگران و در کنار آن تدوین قوانین و مقررات پرداخت که می‌تواند حافظه بلندمدت‌تری برای جامعه و سیاست‌گزاران بیافریند: «وقتی از آینده‌ای صحبت می‌شود که ساختنی است؛ یعنی آینده‌ای که گروه‌های مختلف مشارکتی آگاهانه در آن دارند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • سونیا پارسی
    سونیا پارسی | ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰

    سایت هایی مثل توییتر که همه توشن نباید فیلتر باشه که،وقتی ما جایگزین اینا رو نداریم اینا باید باز باشن
    مثلا هورسا مثل فیسبوک همه چیز توی برنامش داره ولی نه نسخه ی وب داره نه نسخه ی ویندوز،پس یا داخلیا باید کامل مثل خارجیا تکمیل بشن یا اگه نمیخواید تکمیل کنید باید همون توییتر برای خبر رسانی باز بشه

مطالب پیشنهادی