ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

روسیه با احداث ایستگاه جدیدی، به خروج از ایستگاه فضایی بین‌المللی فکر می‌کند

ایستگاه فضایی بین‌المللی به مدت بیش از دو دهه به عنوان مرکزی جهانی برای تحقیقات مشترک فضانوردان کشورهای مختلف شناخته می‌شد. ولی حالا به نظر می‌رسد که جغرافیای سیاسی جهان این شرایط را به خطر ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۸:۳۰

ایستگاه فضایی بین‌المللی به مدت بیش از دو دهه به عنوان مرکزی جهانی برای تحقیقات مشترک فضانوردان کشورهای مختلف شناخته می‌شد. ولی حالا به نظر می‌رسد که جغرافیای سیاسی جهان این شرایط را به خطر انداخته، چون روسیه می‌خواهد تا سال ۲۰۲۵ ایستگاه فضایی خودش را بسازد و از ایستگاه فضایی بین‌المللی خارج شود.

«دیمیتری روگوزین» به دنبال شایعه هشدار مقامات روسیه مبنی بر خروج این کشور از ایستگاه فضایی بین‌المللی، در بیانیه‌ای گفت آن‌ها کار روی اولین ماژول این ایستگاه را آغاز کرده‌اند. البته مسکو اعلام کرده که آن‌ها به خاطر فرسودگی ایستگاه فعلی مشغول ساخت این ایستگاه جدید شده‌اند، ولی نمی‌توانیم اثر تنش‌های سیاسی را نادیده بگیریم.

همکاری مشترک فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی یکی از جذاب‌ترین نمونه‌های همکاری غرب و شرق در زمینه علم و اکتشافات فضایی بود. این ایستگاه در دوره‌ پس از جنگ سرد ساخته شد و با همکاری کشورهای مختلفی مثل آمریکا، روسیه، اروپا، ژاپن و کانادا تجربه‌ای موفقیت‌آمیز بود.

فضانورد روسی در ایستگاه فضایی بین‌المللی

با موفقیت اسپیس ایکس در ارسال فضانوردان به ایستگاه فضایی، روسیه کنترل دسترسی به این ایستگاه را از دست داد. ولادیمیر پوتین هم به کاخ سفید هشدار داده بود که تصمیم این کشور برای راه‌اندازی «نیروی فضایی» حاکی از نگرش آمریکا به فضا به عنوان محلی برای مانورهای نظامی است. از سوی دیگر، انتقادات دولت بایدن از دولت مسکو باعث شدت گرفتن تنش‌ها میان طرفین شده است.

با تمام این صحبت‌ها، سازمان فضایی روسیه روز دوشنبه در بیانیه‌ای گفته بود که هنوز تصمیمی برای خروج از ایستگاه فضایی بین‌المللی نگرفته است: «زمانی که تصمیمی گرفته شود، مذاکره با شرکا به منظور تعیین مفاد و شرایط همکاری برای سال ۲۰۲۴ به بعد آغاز خواهد شد.»

روسیه سابقه برپایی آزمایشگاه‌های فضایی را دارد. این کشور به مدت ۱۵ سال ایستگاه فضایی ماژولار Mir را در مدار زمین در اختیار داشت. آن‌ها حالا با چین مشغول همکاری شده‌اند تا به‌صورت مشترک روی ماه ایستگاه بسازند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • J.A.R.V.I.S
    J.A.R.V.I.S | ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰

    باشه تو می تونی. این از سابقه درخشانت مشخصه
    جنگنده نسل 5 امریکا سال 1996 شروع به طراحی و تولید شد و در 2001 عملیاتی شد یعنی نیروی هوایی امریکا میتونسته سفارش بده و اون رو بخره.

    روسیه هم همون موقع نسل پنجم خوش یعنی سوخو تی 50 پکفا رو شروع کرد.
    بعد پول کم اورد هند هم شریک شد
    بعد هند دید راه این پروژه به ترکستانه و در 2018 جدا شد
    ما در 2021 هستیم و این جنگنده نسل 5 هنوز موتور نداره و از موتور های نسل قبل استفاده میکنه
    روس ها گفتن اولین اسکادران در 2023 به دستشون میرسه
    خط تولید اف 22 سفارش ها رو تحویل داده و سال هاست بسته شده.
    حتی چینی ها زودتر از روس ها نسل پنجشون رو ساختن(بماند که در ظاهر فقط نسل 5 هست )

مطالب پیشنهادی