پژوهشی جدید: ایبوپروفن وضعیت بیماران مبتلا به کرونا را بدتر نمیکند
ویروس کرونا بیش از یکسال است که زندگی بشر را مختل کرده و با موجها و گونههای مختلف، روزانه هزاران نفر را در جهان به کام مرگ میکشد. در این میان برخی افراد نگران مصرف ...
ویروس کرونا بیش از یکسال است که زندگی بشر را مختل کرده و با موجها و گونههای مختلف، روزانه هزاران نفر را در جهان به کام مرگ میکشد. در این میان برخی افراد نگران مصرف برخی داروها هستند که یکی از آنها، ایبوپروفن است. حالا طبق پژوهشی جدید، شواهدی مبنی بر اینکه مصرف ایبوپروفن پیش از ابتلا به کرونا، وضعیت بیماری را بدتر میکند و البته نرخ مرگ و میر را هم افزایش میدهد، وجود ندارد.
در ماههای اولیه همهگیری کرونا، برخی پزشکان به این موضوع اشاره کرده بودند که نباید از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن برای مبتلایان به کرونا استفاده کرد. در موشهای آزمایشگاهی، این داروها منجر به افزایش سطح «آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین» یا همان ACE2 میشوند که کرونا از آنها برای ورود به سلولهای انسانی استفاده میکند.
در همین راستا پزشکان نگران بودند که مصرف چنین داروهایی قدرت ورود ویروس به سلولهای انسان را افزایش دهد. در همان زمان شواهدی مبنی بر این وجود داشت که بیماران دیابتی احتمالا به علت استفاده بیشتر از چنین داروهایی، بیشتر در معرض کرونا قرار دارند و وضعشان بدتر میشود.
با گذر زمان، مدارک محکمتری برای ارتباط میان شدت کرونا و برخی بیماریهای زمینهای بدست آمد، اما برخی پزشکان به این موضوع اشاره داشتند که تعدادی از داروها روی خروجی این بیماری و وضعیت بیماران تاثیری ندارند.
حالا پژوهش جدیدی در ژورنال «The Lancet» منتشر شده که به گفته محققان، بزرگترین در نوع خود محسوب میشود.
نویسندگان این مقاله سوابق بیش از ۷۰ هزار بیمار در بریتانیا که در بیمارستان بستری بودند را مورد بررسی قرار دادند. از این تعداد نفر، ۴,۲۱۱ مورد آنها پیش از بستری شدن از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی استفاده کرده بودند.
بررسیها نشان داد که از نظر میزان مرگ و میر تفاوتی میان افرادی که NSAID مصرف کرده بودند و افراد عادی، وجود ندارد. علاوه بر این، چنین افرادی به مراقبتهای ویژه یا دستگاههای تنفس مصنوعی بیشتری هم نیاز پیدا نکرده بودند.
نویسنده ارشد این مقاله، «ایون هریسون» در بیانیهای به عدم تاثیر داروهایی مانند ایبوپروفن روی وضعیت بیماران مبتلا به کرونا اشاره کرده:
«زمانی که همهگیری بیش از یکسال پیش شروع شد، ما به شواهدی مبنی بر اینکه چنین داروهای رایجی منجر به وخیم شدن وضعیت افراد با کووید-۱۹ نمیشود، نیاز داشتیم. حالا ما به مدارک واضحی دست پیدا کردهایم که نشان میدهند داروهای NSAID برای چنین بیمارانی ایمن هستند. بنابراین افراد میتوانند همانند دوران قبل از همهگیری، به مصرف آنها ادامه دهند.»
با وجود انتشار چنین مقالهای، باید بررسیهای بیشتری برای تایید این نتیجهگیری صورت بگیرد و به مدارک بیشتری برای اطمینان کامل از ایمنی چنین داروهایی نیاز داریم. بنابراین احتمالا پژوهشگران دیگری در آینده برای ارائه مدارک و شواهد بیشتر، دست بکار خواهند شد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
کــرونـــا ویـــروس بــلــای جـــان ایـــــمـانــمان!