دانشمندان برای اولین بار با مهندسی سیستم ایمنی به مبارزه با سرطان میروند
تحقیقی تازه نشان داده که سلولهای ایمنی مهندسی شده چگونه میتوانند برای درمان سرطان موانع فیزیکی درون بدن را پشت سر گذاشته و به سیستم ایمنی بیمار اجازه دهند بدون نیاز به مواد شیمیایی یا ...
تحقیقی تازه نشان داده که سلولهای ایمنی مهندسی شده چگونه میتوانند برای درمان سرطان موانع فیزیکی درون بدن را پشت سر گذاشته و به سیستم ایمنی بیمار اجازه دهند بدون نیاز به مواد شیمیایی یا پرتوها با تومورهای سرطانی مبارزه کند.
روش درمانی جدیدی که توسط محققان پزشکی و مهندسی دانشگاه «مینهسوتا تویین سیتیز» معرفی شده، از سلولهای T و سلولهای سیتوتوکسین T استفاده میکند. گروه اول نوعی گلبول سفید و گروه دوم نوعی از سلولها هستند که مانند سرباز به دنبال سلولهای مهاجم میگردند و آنها را نابود میکنند.
طبق اطلاعات «موسسه ملی سرطان» آمریکا، ایمنیدرمانی یا «ایمونوتراپی» نوعی روش درمان سرطان است که کمک میکند سیستم ایمنی خود بدن به مبارزه با سرطان مشغول شود. سیستم ایمنی سازوکار طبیعی بدن برای مقابله با عفونتها و سایر بیماریهاست. ایمنیدرمانی به مواد شیمیایی یا روشهای پرتویی نیاز ندارد، بنابراین فشار کمتری به بدن بیمار و سلامت او وارد میکند.
«پائولو پروونزانو»، نویسنده ارشد مقاله موجود و استادیار دانشگاه مینهسوتا میگوید: «تومور شبیه نوعی مانع است که سلول T برای رسیدن به سلولهای سرطان باید از آن عبور کند. در حال حاضر سلولهای T وارد تومور میشوند، اما نمیتوانند داخل آن حرکت کنند و قبل از این که انرژی خود را از دست بدهند و از کار بیفتند، به مقصد نمیرسند.»
محققان میخواهند بهصورت مکانیکی این سلولها را بهینهسازی کنند. آنها میخواهند این سلولها را به شکلی اصلاح کنند که راحتتر بتوانند موانع پیش روی خود را پشت سر گذاشته، به سلولهای سرطانی برسند و تومور را نابود کنند. پروونزانو ادامه میدهد: «هر مانع در داخل تومور با دیگری کمی متفاوت است، اما بین آنها شباهتهایی وجود دارد. ما پس از مهندسی سلولهای ایمنی دریافتیم که سرعت حرکت آنها در داخل تومور صرفنظر از مانع پیش رویشان، حدود دو برابر بیشتر شده است.»
این تحقیقات فعلا روی سرطان لوزالمعده متمرکز شده اما پروونزانو میگوید این روش را میتوان برای چند نوع دیگر سرطان نیز به کار گرفت. با وجود اینکه تحقیقات هرچند وقت یک بار ما را به درمان سرطان امیدوار میکنند، ولی معمولا خبر بیشتری از آنها منتشر نمیشود. حالا محققان امیدوارند که این تحقیق بالاخره بتواند درمان آسانتر و موثرتر سرطان را ممکن کند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.