ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

شهر هوشمند
تکنولوژی

حناچی: رتبه جهانی تهران در زمینه هوشمندسازی در ایام کرونا ارتقاء پیدا کرد

نشست خبری شهرداری تهران با حضور «پیروز حناچی» برگزار شد و طی این رویداد شهردار تهران اعلام کرد که رتبه جهانی پایتخت در زمینه هوشمندسازی و تبدیل شدن به شهر هوشمند بالاتر رفته است. نشست ...

امین بیگ‌زاده
نوشته شده توسط امین بیگ‌زاده | ۳ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۷:۴۵

نشست خبری شهرداری تهران با حضور «پیروز حناچی» برگزار شد و طی این رویداد شهردار تهران اعلام کرد که رتبه جهانی پایتخت در زمینه هوشمندسازی و تبدیل شدن به شهر هوشمند بالاتر رفته است.

نشست خبری شهرداری تهران با حضور شهردار، «سید مناف هاشمی» معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری و «محمد فرجود» رئیس سازمان فاوا شهرداری تهران برگزار شد و طی آن ضمن پرداخت به آمار و ارقام چهار ساله شهرداری پایتخت و ارائه گزارش کار عملکرد معاونت حمل و نقل و ترافیک شهری، از برنامه‌های جامع شهرداری برای تبدیل تهران به شهر هوشمند نیز رونمایی به عمل آمد.

کارنامه شهر هوشمند تهران

حناچی در این نشست ضمن اشاره به کاهش درآمدهای شهرداری در شرایط کرونا اعلام کرد که شهرداری در این دوران فقط در حوزه حمل و نقل عمومی ماهانه بیش از 100 میلیارد تومان عدم النفع و کاهش درآمد داشته است. البته به گفته حناچی یکی از دستاوردهای مهم دوران کرونا افزایش رنکینگ جهانی تهران در زمینه هوشمندی بوده است. به گفته شهردار تهران سامانه «تهران من» در حال حاضر بیش از ۳ میلیون کاربر دارد که برای یک اپلیکیشن محلی رقم قابل توجهی به شمار می‌آید.

حناچی در ادامه صحبت‌های خود ضمن اشاره به توسعه زیرساخت‌های هوشمندسازی در تهران، اعلام کرد که اطلاع‌رسانی به مردم یکی از خروجی‌های هوشمندسازی بوده است. او همچنین به برگزاری اولین انتخابات تمام الکترونیک شورایاری تهران اشاره کرد و گفت: «در سال ۹۸ از ظرفیت زیرساخت‌های هوشمند استفاده کردیم و اطلاع رسانی به مردم فقط یکی از خروجی‌های هوشمندسازی بوده است. همچنین اولین انتخابات تمام الکترونیک شورایاری را با حضور بیش از ۵۰۰ هزار نفر تجربه کردیم. در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، اطلاعات فناوری شده ما بسیار تاثیرگذار بود ضمنا و رصدخانه تهران در این دوره به تولید نقشه‌های جدید پرداخت.»

شهر هوشمند

حناچی همچنین در ادامه صحبت‌های خود تأکید کرد که در حوزه پسماند و طرح سهند بهره‌وری افزایش پیدا کرده که این‌ها از ثمرات هوشمندسازی بوده است. در این نشست محمد فرجود، رئیس سازمان فاوای شهرداری تهران نیز از رویکردهای اجرایی هوشمند سازی تهران در شش محور اساسی سخن گفت و به تشریح آن‌ها پرداخت.

معرفی برنامه تهران هوشمند، تشریح خدمات شهروندی، بررسی تحول دیجیتالی شهرداری تهران، توسعه و هدایت نوآوری، داده‌محوری شهرداری تهران و زیرساخت‌های شهر هوشمند مواردی بودند که فرجود در این نشست به آن‌ها اشاره کرد. فرجود در توضیح رویکرد شهرداری به بحث تهران هوشمند در صحبت‌های خود چنین گفت:

«ما در برنامه تهران هوشمند سعی کردیم یک سری رویکرد اصلی داشته باشیم که تعداد آن‌ها به سه مورد می‌رسد. در درجه اول تلاش کردیم که برنامه تهران هوشمند مشارکتی باشد، به این صورت که مشارکت مردم، مشارکت شرکت‌ها و مشارکت استارتاپ‌ها نقش مهمی در اجرای این برنامه داشته باشند. محور بعدی محور خدمت‌رسانی است که در آن تلاش کردیم شهرداری را در حوزه دیجیتال به یک اپراتور خدمات شهری شبیه کنیم. همچنین به عنوان محور سوم تلاش داشتیم که در سازمان فاوا در کنار بخش‌های مختلف شهرداری نقش تسهیل‌کننده را داشته باشیم.»

شهر هوشمند

فرجود اعلام کرد که فرآیند تبدیل شدن تهران به شهر هوشمند، از سال 97 آغاز شده و تا امروز فعلا در فاز نخست قرار داشته و این مسیر ادامه دارد:

«طبیعتا هیچ برنامه شهر هوشمندی نقطه پایان ندارد. شهر هوشمند یک مسیر است که هر کس بر مبنای آن مسیر خود را طی می‌کند. اما به طور کلی ما برای شهر هوشمند یک برنامه داشتیم که مرحله اول آن برنامه‌ریزی و فرهنگ‌سازی بود که در سال 97 انجام شد. همچنین از سال 98 تا 1400 وارد فاز اول شدیم که طی این فاز بسیاری از پروژه‌های اولیه اجرا شدند و در حال حاضر در مرحله توسعه کاربردها قرار داریم.»

سامانه داده‌نمای تهران و باهم

فرجود در مورد برنامه‌های شهرداری در حوزه خدمات شهروندی نیز از راه‌اندازی سامانه «داده‌نمای تهران» و سامانه «با هم» خبر داد. همچنین به گفته فرجود کارتابل شهروندی و سامانه خدمات الکترونیک مهندسین نیز جزو خدمات جدید شهرداری تهران در حوزه شهرسازی هستند که نیاز به مراجعه حضوری افراد را در دوران کرونا کاهش می‌دهند.

فرجود در ادامه به راه‌اندازی سرویس اعلام حادثه توسط ناشنوایان که یکی از خدمات جدید شهرداری در حوزه شهری و گردشگری است نیز به عنوان یکی از سرویس‌های مورد علاقه این سازمان اشاره کرد. همچنین اعلام شد که خدمات بهشت زهرا نیز در دوران کرونا به طور کامل الکترونیکی شده و نیاز به مراجعه حضوری کاملا از میان برداشته شده است.

رئیس سازمان فاوای شهرداری تهران در ادامه گفته‌های خود به سامانه تهران من اشاره کرد و اعلام نمود که این سامانه در حال حاضر بیش از 3 میلیون کاربر دارد و بیش از 40 سامانه مختلف به آن متصل هستند. «میز خدمت شهرداری تهران» نیز یکی دیگر از سامانه‌های شهرداری تهران است که برای از میان برداشتن مراجعه حضوری به شهرداری‌ها برای اموری مثل درخواست حفاری تا هفته آینده راه‌اندازی خواهد شد.

شهر هوشمند

فرجود در ادامه به سامانه 137 و نوسازی آن پرداخت و اعلام کرد این سامانه حالا از ارسال صوت، موقعیت مکانی، ارسال تصویر و ارسال فیلم توسط شهروندان برای دریافت بازخوردهای بهتر و دقیق‌تر پشتیبانی می‌کند. همچنین رئیس سازمان فاوای شهرداری در ادامه به پلتفرم «شهر پی» پرداخت که بستری یکپارچه برای میزبانی اپلیکیشن‌های پرداخت تاکسی است که شهرداری برای راه‌اندازی آن با 15 اپلیکیشن فعال در این زمینه همکاری کرده است.

سامانه مناقصات شهرداری تهران

«سامانه مناقصات شهرداری تهران» هم یکی دیگر از خدمات جدید شهرداری تهران است که به گفته فرجود، برای نخستین بار در آن امضای الکترونیکی استفاده می‌شود. این سامانه برای رسیدگی به مناقصات شهرداری راه‌اندازی شد و از طریق آن می‌توان کلیه مناقصات را به صورت غیرحضوری و الکترونیکی پیش برد.

رئیس سازمان فاوای شهرداری در ادامه صحبت‌هایش به اپلیکیشن «دوچرخه» نیز اشاره کرد که یک شبکه مخصوص برای دوچرخه‌سواران است که می‌توانند از طریق آن نزدیک‌ترین فروشگاه‌ها و ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی را پیدا کرده و مشکلات خود را به اطلاع شهرداری تهران برسانند. سامانه «تهران بلیت» نیز به عنوان پلتفرمی یکپارچه برای فروش بلیت الکترونیکی در مجموعه‌های فرهنگی، تفریحی، هنری و ورزشی راه‌اندازی شده که یکی از دستاوردهای آن شفافیت درآمدزایی بوده است.

همچنین صدور مجوز به اپراتورهای تفکیک پسماند ارزشمند نیز یکی دیگر از اقدامات شهرداری تهران برای مدیریت هوشمند پسماندها بوده که برای این کار با چهار استارتاپ فعال در این حوزه همکاری به عمل آمده است.

یکی از اقدامات اخیر سازمان فاوای شهرداری تهران، فعالیت داده محور بوده که به گفته فرجود شهرداری در این زمینه با 100 دانشگاه و مرکز علمی پژوهشی همکاری می‌کند. او درباره مزایای فعالیت داده محور اینگونه گفت: «شهرداری اقدام مهمی در زمینه داده‌محوری انجام داده تا در عوض اینکه تحلیلگر داده باشد، به سمتی برود که از این داده‌ها برای پیش‌بینی استفاده کند تا مدیران این سازمان بتوانند تصمیم‌گیری‌های بهتری انجام دهند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • mos99
    mos99 | ۴ خرداد ۱۴۰۰

    اگه رتبه‌بندی برای تغییر اسم خیابان ها داشتیم شهرداری تهران قطعا رتبه یک رو داشت...

    افسوس که این بخش مهم در فهرست رتبه‌بندی شهر ها مغفول مانده

مطالب پیشنهادی