شهردار تهران: حمایت از نوآوری، اصلیترین دغدغه ما برای تحقق شهر هوشمند است
شهردار تهران در چهارمین همایش «تهران هوشمند»، حمایت از ایدههای نوآورانه را اصلیترین دغدغه شهرداری برای رسیدن به شهر هوشمند دانست و اذعان کرد بایستی فضا را برای استارتاپها و جوانانی که ایدههای نوآورانه دارند ...
شهردار تهران در چهارمین همایش «تهران هوشمند»، حمایت از ایدههای نوآورانه را اصلیترین دغدغه شهرداری برای رسیدن به شهر هوشمند دانست و اذعان کرد بایستی فضا را برای استارتاپها و جوانانی که ایدههای نوآورانه دارند فراهم و از آنها حمایت کنیم.
چهارمین همایش تهران هوشمند از روز گذشته با حضور و سخنرانی مسئولان شهرداری، دولتی و کارشناسان برگزار شد. امروز و در دومین روز از این همایش نیز شهردار تهران در گفتوگوی ویژهای به بیان نظرات و خدمات شهرداری در راستای شهر هوشمند پرداخت.
حناچی سال گذشته در همایش تهران هوشمند اعلام کرد که اصلیترین دغدغهای که در پی آن برای شهر هوشمند هستند، آزادسازی اطلاعات است. او در پاسخ به این سوال که طی یک سال گذشته چه اقداماتی در این راستا و برای مقابله با مقاومتهایی که در برابر این موضوع وجود دارد، صورت گرفته است، گفت:
«این مقاومت در مقابل انتشار دادهها در همه جای دنیا وجود دارد اما زمانی که شیرینی این کار و تاثیرش در زندگی روزمره مشاهده میشود، همکاریها در این زمینه افزایش مییابد. سیاست ما در شهرداری نیز همین است که اطلاعات را محبوس نکنیم و دادههای کلیدی را از طریق داشبورد شهرداری، منتشر کردهایم.»
به گفته شهردار تهران، با در اختیار گذاشتن این دادهها میتوان در جهت هوشمندی بیشتر حرکت کرد و این که حجم عظیمی از اطلاعات در اختیار ما باشد و پردازش نشود، به نفع هیچ کس نیست.
اگرچه شهر هوشمند برای همه افراد یادآور فناوری اطلاعات است اما حناچی معتقد است که در شهر هوشمند نمیتوان مردم را نادیده گرفت: «شهر هوشمند یعنی شهری که انسان در آن نقش آفرینی اصلی را دارد. فضای دیجیتال، زیرساخت این موضوع را فراهم میکند و شهروندانی که به دنبال افزایش کیفیت زندگی باشند، در این فضا نقش محوری دارند.»
او با تاکید بر این که اگر شعار انسانگرایی و انسان محوری در شهر میدهیم باید متناسب با این شعار، برنامه داشته باشیم، میگوید در همین راستا بایستی به طور مثال مسیر دوچرخه و مترو را گسترش دهیم که با زندگی انسانی منطبقتر بوده و منجر به ترافیک و آلودگی کمتر میشوند.
به گفته حناچی، ما هر روزه از مصداقهای شهر هوشمند استفاده میکنیم اما زیاد به آن توجهی نداریم: «هنگامی که شما سوار مترو میشوید و فاصله زمانی رسیدن آنها کم است، این ردی از شهر هوشمند است که روی کیفیت زندگی شهروندان تاثیرگذار است. همچنین زمانی که حجم عظیمی از دادهها در دسترس است و چکیده آن را که روی کیفیت زندگی مردم تاثیرگذار است، منتشر میکنیم عملا نشان از حرکت در مسیر شهر هوشمند دارد.»
او با بیان این که در این دوره تلاش کردیم تا برنامه جامع تهران هوشمند را در دستور کار قرار دهیم، میگوید این برنامه دو محور اصلی دارد که یکی شهرداری هوشمد بوده و براساس آن خدماتمان را هوشمند ساختهایم تا مراجعات مردمی با استفاده از «تهران من» کاهش یابد. همچنین تهران هوشمند نیز محور دیگر برنامههای ما بوده که در زندگی روزمره مردم تاثیر گذار است مثل دوچرخههایی که در اختیار شهروندان قرار گرفت.
به اعتقاد حناچی، توسعه این گونه خدمات و سرویسها که روی کیفیت و هزینههای زندگی مردم و آلودگی شهر تاثیرگذار بوده، بخشی از تهران هوشمند است.
گره اصلی در الگوی شهر هوشمند
شهردار تهران در پاسخ به این سوال که اصلیترین دغدغه شهرداری تهران برای رسیدن به الگوی شهر هوشمند چیست؟، گفت : «گره اصلی در فضای نوآوری است. ما باید فضا را برای استارتاپها و جوانانی که ایدههای نوآورانه دارند فراهم و از آنها حمایت کنیم تا به بازار کار دست پیدا کنند.»
به گفته وی در شورای شهر لایحهای تصویب شده تا با استارتاپها به شکل خاصی برخورد شود.
او با بیان این که شهرداری پیش از این نسبت به این فضاهای نوآورانه نگاه تجاری داشت، تاکید کرد اگر به شرکتهای نوپا اجازه رشد ندهیم، هیچگاه به نقطه تجاری نمیرسند:
«ما در این زمینه با همکاری دستگاههای مختلف، تلاشهای بسیاری کردهایم که یکی از آنها راهاندازی کارخانه نوآوری آزادی است که با وجود فعالیتهای اقتصادی در آن، نگاه تجاری به این کارخانه نداریم.»
حناچی سه رکن اساسی تحول در زندگی شهری را خروج صنعت از شهر، کوچک شدن دولت و گسترش بخش خصوصی میداند و معتقد است شهرداریها نقش زیادی در این سه موضوع بازی میکنند.
اما اصلیترین مانع مسیر توسعه یافتگی شهر هوشمند چیست؟ شهردار تهران در پاسخ به این سوال گفت: «اصلیترین مانع، حضور مدیرانی است که به این گونه حرکتها اعتقادی نداشته، برای آن تلاش نکرده و دانش آکادمیک درباره آن نداشته باشند. برای موفق بودن بایستی افراد را متناسب محیط کارشان انتخاب کرد، به تحصیلات آکادمیک اهمیت داد و از همه مهمتر به افراد، اجازه فعالیت داده شود.»
به گفته وی هر سازمانی سرمایههای خود را دارد که باید از آن ها استفاده شود تا امید در این سرمایه ها ایجاد شود. همچنین در کنار آن به تخصص آکادمیک افراد توجه شود.
حناچی در ادامه با بیان این که حوزه حمل و نقل مصداق بارز شهر هوشمند در تهران است میگوید حرکت وسایل نقلیه عمومی بایستی به موقع، دقیق و متناسب باشد: «یک خط مترو زمانی که شروع به فعالیت میکند، فاصله زمانی آن تا دو و نیم دقیقه کاهش مییابد که این مهم بدون تکنولوژی ممکن نیست.»
او همچنین تلاش شهرداری تهران برای ارائه سرویس و خدمات بدون نیاز به حضور مردم را از دیگر مصداقهای شهر هوشمند دانست.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.