امضای تفاهم نامه تولید خودروی الکتریکی در شیراز
آلودگیها و ترافیکهای شهری یکی از معضلات بزرگ این روزها است و مدیران شهری را موظف به تعریف و تدوین راهکارهایی برای حل این معضل کرده است تا بتوانند از آلودگی بیشتر محیطزیست و مصرف ...
آلودگیها و ترافیکهای شهری یکی از معضلات بزرگ این روزها است و مدیران شهری را موظف به تعریف و تدوین راهکارهایی برای حل این معضل کرده است تا بتوانند از آلودگی بیشتر محیطزیست و مصرف زیاد سوختهای فسیلی بکاهند. در این راستا طرح تولید خودروهای الکتریکی در کشورها آغاز شده است.
تولید خودروی اکسیژن با راهبری ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با کمک شرکت خودروسازی جنوب، 80 درصد داخلیسازی شد و به زودی به تولید انبوه میرسد.
سه شنبه ۱۵ تیر طی مراسمی با حضور ابراهیم عزیزی و جعفر قادری ۲ نماینده از جمع ۴ نماینده شیراز و زرقان در مجلس، حمیدرضا ایزدی، رئیس سازمان صمت فارس، سیامک حجت مدیرعامل شرکت خودروسازان جنوب و روح الله نصیری مدیرعامل کارخانجات مخابراتی ایران، تفاهم نامه تولید خودروهای الکتریکی (برقی) امضاء و مبادله شد.
مدیرعامل شرکت خودروسازان جنوب در این مراسم گفت: «ایران از سال ۱۳۳۸ در صنعت خودرو ورود کرد، اما به دلیل نبود مدیریت صحیح تاکنون پیشرفت مناسب و مطلوب را شاهد نبودهایم و نتوانستهایم مانند کشورهایی نظیر چین و هند و ... جایگاه مناسبی در خودروسازی جهان داشته باشیم.»
سیامک حجت ضمن ابراز امیدواری نسبت به این که در دولت جدید و با همراهی مجلس، شاهد بازگشت اعتماد مردم به خودروسازان داخلی باشیم، افزود: «با امضای این تفاهم نامه شاهد تحول عظیمی در صنعت خودرو خواهیم بود. شیراز طی سالهای اخیر و به دلایل متعدد از جایگاه اصلی خود در حوزه صنایع الکترونیک و مخابرات دور شده است.»
حجت ادامه داد: «اکسیژن اولین خودروی الکتریکی ملی ایران است که تامین انرژی آن با استفاده از یک باطری لیتیوم ۸.۶ کیلوواتی تامین میشود و تنها ۲۰ درصد قطعات وابستگی به خارج دارد.»
وی تولید موتورسیلکت الکتریکی را یکی دیگر از برنامهها ذکر و اضافه کرد: «تلاش میکنیم که نیمه دوم سال آینده تولید موتورسیکلت الکتریکی را به طور مشترک با شرکت آی تی ام سی آغاز کنیم؛ به طوری که ۱۸۰ قطعه در شرکت itmc تولید خواهد شد و این موضوع زمینه اشتغال بالغ بر ۱۰۰۰ نفر را در شیراز فراهم میکند.»
حجت گفت: «طراحی خودروی الکتریکی اکسیژن به گونهای است که از نظر مصرف داخل کشور و صادرات بهترین گزینه باشد؛ امیدواریم بتوانیم با تولید این خودرو تحول در صنعت خودروسازی را از شیراز مهد فرهنگ، علم داشته باشیم.»
مدیرعامل کارخانجات مخابراتی ایران نیز گفت: «خوشحالیم این تفاهم نامه بین دو هم استانی منعقد میشود که عزم و اراده جدی در تلاش و همکاری را به دنبال خواهد داشت لذا با سرعت در انجام کار توانایی خودمان را اثبات خواهیم کرد.»
خودرو اکسیژن قابلیت پیمودن 220 کیلومتر با هر نوبت شارژ را دارد و سرعت آن به 85 کیلومتر در ساعت میرسد که بر اساس سفارش، امکان افزایش پیمایش با هر بار شارژ تا 300 کیلومتر و حداکثر سرعت 110 کیلومتر در ساعت وجود دارد. هر باطری عمری به اندازه 3 هزار سیکل شارژ دارد یعنی باطری هر خودرو باید بعد از هشت سال تعویض شود.
نصیری با اشاره به سابقه ۵۰ ساله کارخانجات مخابراتی ایران در زمینه الکترونیک و مکانیک، تاکید کرد: «در این کارخانه سعی بر شناسایی نیاز بازار باتوجه به پیشرفت فناوری های نوین جهان بوده و تحقیقات بر اساس نیاز بازار انجام شده است. به زودی میتوانیم مدل اقتصادی این سامانه کنترلی را در وزارت نیرو تعریف کنیم و قرار داد بزرگی منعقد شود.»
به گفته نصیری، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، اینترنت نسل پنجم و... سایر مواردی است که در این کارخانه دنبال می شود و طی پژوهش های صورت گرفته نمونه دستگاه ونتیلاتور با نصف قیمت جهانی که ۱۴ هزار دلار است و را عرضه و تولید کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز در این جلسه با اشاره به لزوم بالا بردن کیفیت خودروها برای کاهش آلودگی هوا، گفت: «تولید خودروهای برقی تاثیر مطلوبی بر کاهش آلایندهای زیستمحیطی موثر بوده و استفاده از آن در همه ابعاد مقرون به صرفه است.»
به واسطه امتیازهای در نظر گرفته شده برای خودروهای الکتریکی از قبیل ورود آزاد به محدودههای طرح و ترافیک، معافیت از مالیات، نداشتن هزینههای جانبی از جمله روغن، بنزین، فیلتر و تعمیر موتور میتوان مدعی شد این خودرو جای خود را در بازار باز خواهد کرد و تولید آن منطقی است
حمیدرضا ایزدی افزود: «با توجه به تکنولوژی و تجهیزات این نوع خودروها، استفاده از خودروهای الکتریکی در حوزه های حمل و نقل، تجاری و ورزشی بازخورد خوبی داشته و کاربرد آن در صنایع استان به خوبی شکل گرفته است. خوشبختانه با همکاری مجموعه خودروسازان جنوب فرصت مناسبی فراهم شده تا با کسب تجربه های جدید به موقعیت های اقتصادی متفاوت تر و گسترده تری دست یابیم.»
در ایران هم تولید خودروی الکتریکی هوشمند اکسیژن با حمایت ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با کمک زیستبوم فناوری و نوآوری و با اتکا به توان دانشی و تخصصی جوانانمان اجرایی شده است.
ایزدی با بیان این که سال گذشته قراردادهای متعددی با سرمایه گذاران مختلف منعقد شده است، گفت: «سازمان صمت امیدوار است که با همکاری گروه خودروسازان جنوب، تولیدات مناسب و ایمنتری را در حوزه خودروسازی تولید کند.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.