AMD از کارت گرافیک RX 6600 XT رونمایی کرد؛ رقیبی شایسته برای RTX 3060
بعد از ماهها انتظار، بالاخره AMD از کارت گرافیک RX 6600 XT رونمایی کرد که به عنوان رقیبی مستقیم برای انویدیا جیفورس RTX 3060 محسوب میشود و عرضه آن به بازارها از ۲۰ مرداد ماه ...
بعد از ماهها انتظار، بالاخره AMD از کارت گرافیک RX 6600 XT رونمایی کرد که به عنوان رقیبی مستقیم برای انویدیا جیفورس RTX 3060 محسوب میشود و عرضه آن به بازارها از ۲۰ مرداد ماه آغاز خواهد شد.
کارت گرافیک RX 6600 XT مانند برادران قدرتمندتر خود، براساس معماری RDNA 2 توسعه یافته است اما برچسب قیمت ۳۷۹ دلاری را یدک میکشد که بسیار اقتصادیتر از سایر اعضای سری ۶۰۰۰ به شمار میرود. البته با توجه به کمبود جهانی کارت گرافیک، بعید به نظر میرسد که علاقهمندان بتوانند محصول جدید AMD را با قیمت خردهفروشی اعلام شده، خریداری کنند و شاهد افزایش مقدار گفته شده در بازارهای غیررسمی خواهیم بود.
گیمرهایی که نیازی به اجرای بازیها در رزولوشنهای فراتر از 1080p ندارند، به عنوان قشر هدف برای کارت گرافیک RX 6600 XT محسوب میشوند. AMD چندی قبل نیز اقدام به معرفی RX 6700 XT برای تجربه بازیهای ویدیویی در رزولوشن 1440p با قیمت ۴۷۹ دلار کرده بود.
از مشخصات فنی مهم RX 6600 XT میتوان به ۳۲ واحد پردازشی در کنار ۸ گیگابایت حافظه رم از نوع GDDR6 اشاره کرد که فرکانس کاری پایه ۲۳۵۹ مگاهرتز را ارائه میدهد که این مقدار میتواند به ۲۵۸۹ مگاهرتز نیز برسد. بیشینه مصرف انرژی محصول، ۱۶۰ وات اعلام شده است که خبر خوشی برای دارندگان پاورهای نه چندان قدرتمند است. برای مقایسه باید اشاره کنیم که کارت گرافیک پرچمدار RX 6900 XT از ۸۰ واحد پردازشی بهره میبرد درحالی که عدد گفته شده در RX 6700 XT به ۴۰ واحد میرسد. همچنین استفاده از فناوری Infinity Cache میتواند نقش بسزایی در بهبود عملکرد داشته است؛ اگرچه حافظه کش ۳۲ مگابایتی موجود در محصول نمیتواند به مقادیر ۹۶ و ۱۲۸ مگابایتی در کارت گرافیکهای قدرتمند سری ۶۰۰۰ برسد اما برای اجرای روان بازیها در رزولوشن 1080p کافی خواهد بود.
از نظر AMD، بسیاری از علاقهمندان به دنیای بازیهای ویدیویی از سختافزار مناسب مانند نمایشگر و پردازنده برای تجربه 4K در بازیها بهره نمیبرند؛ در نتیجه نیازی به توان گرافیکی فراتر از رزولوشن 1080p نیز ندارند. AMD برای اثبات ادعای خود، از آمار موسسه IDC در سال گذشته بهره میبرد که نشان میدهد دو سوم نمایشگرهای فروخته شده در سال گذشته به پنل فول اچدی مجهز شده بودند. البته نباید فراموش کرد که میزان افزایش فروش نمایشگرهایی با نرخ بهروزرسانی تصویر بالا بیش از ۲۰ برابر شده است و که نیاز به کارت گرافیکهای قدرتمندتر را افزایش میدهد.
به نظر میرسد که RX 6600 XT میتواند به خوبی انتظارات قشر هدف خود را تامین کند و قادر به اجرای عناوین AAA مانند بتلفیلد ۵ و سایبرپانک ۲۰۷۷ در رزولوشن 1080p با نرخ فریم بالا است. AMD امیدوار است که با قیمتگذاری خود، بتواند بسیاری از کاربران کارت گرافیکهای قدیمی انویدیا مانند جیفورس GTX 1060 (که ۱۰ درصد از جامعه کاربری استیم را به خود اختصاص داده است) را به سوی محصولات خود جلب کرد؛ اگرچه چنین مواردی در بازار آشفته سختافزار کامپیوتری ایران، همچنان جزو پرفروشها محسوب میشوند.
در مقایسه RX 6600 XT با سری پیشین خود و محصولاتی مانند RX 5600 XT و RX 5700 XT شاهد بهبود ۱.۴ برابری عملکرد در تعداد فریمهای ارائه شده برای عناوینی مانند Assassin's Creed Valhalla و Doom Eternal هستیم. AMD ادعا دارد که کارت گرافیک جدیدش میتواند عملکرد بهتری نسبت به RTX 3060 از خود نشان دهد که قیمت خردهفروشی آن، ۳۲۹ دلار از سوی انویدیا اعلام شده اما با کمبود شدیدی در بازارهای جهانی مواجه است. فناوری FidelityFX Super Resolution در هنگام اجرای بازیها با رزولوشن 1440p میتواند به کمک RX 6600 XT بیاید که پاسخی برای فناوری DLSS انویدیا محسوب میشود. طبق گفته AMD، به لطف قابلیت گفته شده میتوان نرخ فریم در بازیهایی مثل Marvel's Avengers را از ۵۷ به ۹۶ فریم بر ثانیه افزایش داد.
تامین قطعات در مقیاس انبوه میتواند یکی دیگر از مشکلات AMD برای عرضه RX 6600 XT باشد. این شرکت اعلام کرده است که در حال تلاش برای آمادهسازی تعداد کافی از کارت گرافیک خود جهت عرضه به بازار است، اما با توجه به استقبال بینظیر کاربران و محدودیتهای موجود در خطوط تولید، احتمالاً باید انتظار برهم خوردن تعادل میان عرضه و تقاضا را داشته باشیم. تولیدکنندگان مطرحی مانند ایسوس، MSI و XFX جزو اولین شرکتهایی خواهند بود که کارت گرافیک مذکور را دریافت خواهند کرد و محصولات سفارشی آنها روانه بازار خواهند شد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
الان وقتی یک کارت جدید معرفی میشه، اینکه عملکرد گیمینگش مهم نیست، فقط باید بگید هش ریت اتریومش چقدره 🙂