ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار خودرو

ترکیب تکنولوژی گیربکس CVT و کمپرسور؛ نسل جدید سوپرشارژر رسما معرفی شد

یک شرکت تولید کننده گیربکس در انگلستان با نام Torotrak یک سوپرشارژر جدید طراحی کرده که به نسبت سوپرشارژرهای مجهز به چرخدنده های Roots صدای کمتری تولید می‌کند و همچنین به نسبت توربوشارژرها دمای کاری ...

پویا بهرامی
نوشته شده توسط پویا بهرامی | ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۹:۴۵

یک شرکت تولید کننده گیربکس در انگلستان با نام Torotrak یک سوپرشارژر جدید طراحی کرده که به نسبت سوپرشارژرهای مجهز به چرخدنده های Roots صدای کمتری تولید می‌کند و همچنین به نسبت توربوشارژرها دمای کاری پایین تری دارد. در اینجا خبری از گیربکس های CVT که به کمک تسمه و پولی نیرو را ارنتقال می‌دهد نیست اما از مکانیزم این گیربکس‌ها برای توسعه نسل جدید سوپرچارجر مذکور الهام گرفته شده‌است.

این شرکت با ترکیب هوشمندانه مکانیزم استفاده شده در گیربکس‌های CVT و یک سری دنده های سیاره‌ای معمولی امکان چرخش کمپرسور گریز از مرکز (سانتریفیوژ) را فراهم کرده تا هوا را با فشار بیشتری به درون محفظه احتراق تزریق کند. وزن این سوپرشارژر ابداعی تنها 6 کیلوگرم است و توسط یک تسمه به دیگر بخش های موتور متصل است.

این سوپرشارژر دقیقا در پشت پولی مرکزی قرار دارد و توسط یک سروو الکترومکانیکی با نسبت 10 به 1 امکان چرخش کمپرسور را فراهم می کند. در بخش مرکزی نیز یک دنده سیاره‌ای ثابت قرار دارد که سرعت شفت را به 9 برابر افزایش می‌دهد. در انتهای شفت نیز یک کمپرسور سانتریفیوژ قرار دارد و هوا را با فشار بیشتری وارد منیفولد ورودی موتور می‌کند.

Supercharger-Cutaway-
بخشی از قدرت بالای موتور شلبی GT500 بخاطر سوپر شارژر 2.65 لیتری آن است

سرعت چرخش این کمپرسور برابر با 10 هزار تا 100 هزار RPM است. کنترل کننده سروو الکترومکانیکی به تنهایی 10 وات برق برای کار نیاز دارد. در نتیجه نیازی به سیستم برق 48 ولتی استفاده شده در سوپرشارژرهای الکتریکی وجود ندارد.

این شرکت با پشتیبانی توسط دولت انگلستان و دانشگاه Bath و شرکت فورد بیش از یک سال را صرف توسعه این سوپرشارژر جدید کرده است و قصد دارد تا با کمک خودروسازان و دیگر تولید کنندگان قطعه این سوپرشارژر را به صورت تجاری در آورد.

در حال حاضر سوپرشارژر ها بیشتر در محصولات آمریکایی استفاده می شوند و خودروسازان اروپایی و آسیایی کمتر از این نوع سیستم پرخوران استفاده می کنند.

در سالهای اخیر با ترکیب سیستم های مکانیکی و الکترونیکی امکان ساخت پرخوران با شرایط کاریب بهینه تر فراهم شده است که این سوپرشارژر جدید شرکت Torotrak را باید یکی از آنها قلمداد کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی