روبیکا برای حل موضوع حذف اکانتهای جعلی فراخوان همفکری با صاحبنظران منتشر کرد
روبیکا در بیانیه جدیدی تاکید کرده که سلب شناسه کاربری بدون کسب اجازه از مالک کانال یا صفحه امکان پذیر نیست و از صاحبنظران حوزه راهکاری برای حل بهبود فرآیند ثبت کانال و صفحات خواسته ...
روبیکا در بیانیه جدیدی تاکید کرده که سلب شناسه کاربری بدون کسب اجازه از مالک کانال یا صفحه امکان پذیر نیست و از صاحبنظران حوزه راهکاری برای حل بهبود فرآیند ثبت کانال و صفحات خواسته است تا با همفکری این مشکل حل شود. پیشتر روبیکا اعلام کرده بود که امکان کنترل این اکانتها به دست صاحبین اصلی آنها و یا حذف آنها وجود دارد.
بیانیه جدید روبیکا به این موضوع اشاره داشته که در روبینو (بخشی مشابه اینستاگرام که در روبیکا قرار دارد) امکان ثبت شناسه کاربری از ۵ تا ۳۰ کاراکتر امکان پذیر است و با استناد به این موضوع اعلام شده که در روبینو هم مانند تمامی شبکههای اجتماعی، امکان ثبت اکانتهای جعلی توسط دیگر کاربران اجتناب ناپذیر است.
روبیکا استدلالی که برای این موضوع به زعم آنها اجتناب ناپذیر آورده را به وجود بیش از ۴۷ میلیون کاربر یکتای رجیستر شده و وجود ۷.۶ میلیون کانال و ثبت بیش از ۹ میلیون صفحه در روبینو ربط داده است. موضوعی که در اینجا مطرح میشود اینست که در ابتدای امر تصور میشد صفحات قلابی مربوط به اکانتهای پرمخاطب در اینستاگرام بوده که سودجویی عدهای از کاربران نسبت به کپی سازی این صفحات منطقی به نظر میرسید اما گزارش کاربران حکایت از این دارد که بسیاری از اکانتهایی که دنبالکنندگان زیادی ندارند و فعالیت چندانی هم در اینستاگرام ندارند، صفحه شخصیشان در روبیکا (یا به بیان بهتر، در بخش روبینو) ایجاد شده است. این موضوع کارشناسان فنی را بر این واداشته که موضوع ساخت اکانتها توسط عدهای سودجو الزاما مطرح نیست.
روبیکا عصر دیروز اعلام کرده بود افرادی که دچار این مشکل شدند میتوانند با تماس با روبیکا یا کنترل اکانت را برعهده بگیرند یا خواستار حذف آن شوند (البته پس از احراز هویت) و حال در بیانیه جدید خود تاکید کرده که سلب شناسه کاربری بدون کسب اجازه از مالک کانال امکان پذیر نیست.
مساله احراز هویت کاربران در شبکههای اجتماعی جزو معضلهایی است که در سراسر دنیا و تمامی پلتفرمهای اجتماعی وجود دارد و در طرح صیانت مجلس نیز به آن اشاره شده و تاکید شده که تمامی کاربران باید پس از احراز هویت در این شبکهها فعالیت کنند؛ موضوعی که البته از آنسو با حق «ناشناس ماندن در فضای مجازی» هم تضاد دارد. با این حال ساخته شدن اکانتهای اینستاگرامی مشهور و غیرمشهور در یک پلتفرم بومی بدون اطلاع صاحبین آنها، موضوعی است که برخی از کارشناسان آن را مسالهای ساماندهی شده و نه سودجویی عدهای کاربر خاص میدانند و برخی از این کارشناسان موضوع پیش آمده را یک نقض امنیتی فاحش تلقی کردند.
روابط عمومی روبیکا به دیجیاتو گفته که آنها پیگیر این موضوع هستند و حال به نظر میرسد با انتشار این فراخوان برای همفکری بهبود نحوه ثبت نام در حال اقداماتی برای حل این موضوع هستند؛ موضوعی که اعتراض بسیاری از کاربران اینستاگرامی را در پی داشته و کمپینهایی علیه این اپلیکیشن نیز در فضای مجازی تشکیل دادهاند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مملکت نیست که ! دیونه خونس !
خودشون اکانت جعلی ساختن الان میگن اهراز هویت بشین!! یعنی یه مشت دلقک دور هم جمع شدن و مردم رو هم چیز فرض کردن. بعد درخواست همفکری هم میدن 😂
حق «ناشناس ماندن در فضای مجازی»
خنده دار ترین حق
مثلا حق زنگ زدن به تلفن به صورت ناشناس
حق ناشناس ماندن در فضای واقعی
شما قوانین اروپا رو هم ببینید همچین چیزی ندارم
سند قانونی و ...
اتفاقا این موضوع بهتریت عیار سنجش طرح صیانت هست. اگه در مورد این سامانه داخلی به خاطر دزدی سیستماتیک هويت و محتوای کاربران ایرانی، مجازات متناسب که حتا میتونه توقف فعالیتش باشه اعمال بشه، اون وقت میشه گفت که شاید این طرح صیانت واقعا صیانت از کاربرانه. وگرنه که فقط نقشی است بر ديوار و به دنبال اهداف دیگر