ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

گزارش خدمات مرکز ماهر منتشر شد؛ مقابله با فیشینگ سایت‌های داخلی در صدر

مرکز ماهر در جدیدترین گزارش خود به 555 خدمت ارائه شده در شهریورماه سال 1400 اشاره کرده است که طبق آن فیشینگ سایت‌های داخلی و آلودگی به بدافزار و بات در صدر رخدادهای رسیدگی شده ...

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۴ مهر ۱۴۰۰ | ۱۴:۱۵

مرکز ماهر در جدیدترین گزارش خود به 555 خدمت ارائه شده در شهریورماه سال 1400 اشاره کرده است که طبق آن فیشینگ سایت‌های داخلی و آلودگی به بدافزار و بات در صدر رخدادهای رسیدگی شده قرار دارند.

آن طور که در گزارش مرکز ماهر آمده است فیشینگ سایت‌های داخلی، آلودگی به بدافزار و بات و فیشینگ سایت‌های خارجی بیشترین رخدادهای رسیدگی شده توسط این مرکز در شهریور 1400 بوده‌اند. این در حالی است که در مرداد ماه امسال، آلودگی به بدافزار و بات در رتبه اول رخدادهای شناسایی شده قرار داشته است. کمترین مورد رسیدگی‌ها نیز به باج افزارها و منع سرویس داخلی و خارجی اختصاص داشته است.

گزارش مرکز ماهر

اگرچه مرکز ماهر از رسیدگی به 555 رخداد خبر داده است اما گراف نحوه مطلع شدن این مرکز از رخدادها حاکی از 574 مورد است که 30 درصد آن‌ها از منابع داخلی و الباقی از مراجع بین‌المللی بوده است.

اما نحوه مطلع شدن مرکز ماهر از منابع داخلی چگونه است؟ طبق این گزارش، سامانه هوشیار بیشترین نقش را در اطلاع رسانی به این مرکز داشته و گزارش آپاها نیز در رتبه بعدی قرار دارد.

گزارش مردمی، نهادهای حاکمیتی، سامانه بینا و دانا از دیگر مسیرهای اطلاع یافتن مرکز ماهر از رخدادهاست.

گزارش مرکز ماهر

آنطور که در گزارش مرکز ماهر آمده، از 555 خدمت ارائه شده، بیش از 50 درصد آن‌ها به اپراتورها اختصاص داشته است.بخش خصوصی نیز با سهم 25 درصدی از دریافت خدمات در رتبه دوم قرار دارد.

طبق این گزارش، دستگاه‌های حاکمیتی تنها 70 خدمت از 555 خدمت ارائه شده را به خود اختصاص داده‌اند که از این میزان، قوه قضاییه با سهم 42 درصدی بیشترین سهم را در بین بخش‌های حاکمیتی دریافت کننده خدمت داشته است.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت و نفت نیز در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

توجه به اهمیت پاسخگویی به رخدادهای فضای تبادل اطلاعات و ایجاد مراکز پاسخگویی به حوادث فضای مجازی که دراکثر کشورها تحت عنوان مراکز CERT انجام شده است، مرکز ماهر (مرکز مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای رایانه‌ای) به عنوان CERT ملی ایران در سال 87 ایجاد و در سطح ملی فعالیت گسترده ای را برای پیشگیری و مقابله با حوادث فضای تبادل اطلاعات بعهده دارد.

فعالیت‌های امداد و واکنشی و رسیدگی فوری به حوادث فضای مجازی براساس درخواست سازمان‌ها، فعالیت‌های پیشگیرانه با ارائه هشدارها و ضعف‌های سامانه‌ها در سطح ملی و فعالیت‌های ارتقای سطح کیفیت امنیتی با برگزاری کارگاه‌ها و ارائه آموزش‌های امنیتی از جمله خدمات ارائه شده توسط این مرکز است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی