ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

اینتل از نسل دوم تراشه نورومورفیک Loihi با الگوبرداری از مغز رونمایی کرد

حدود چهار سال قبل اینتل پا درمسیری گذاشت تا بتواند چیپ‌های نورومورفیک را با قابلیت‌های پیشرفته‌ای و با الگوبرداری از مغز انسان توسعه دهد. اکنون این شرکت از نسل دوم چیپ‌های خود با نام Loihi 2 ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۹ مهر ۱۴۰۰ | ۱۳:۰۰

حدود چهار سال قبل اینتل پا درمسیری گذاشت تا بتواند چیپ‌های نورومورفیک را با قابلیت‌های پیشرفته‌ای و با الگوبرداری از مغز انسان توسعه دهد. اکنون این شرکت از نسل دوم چیپ‌های خود با نام Loihi 2 رونمایی کرده که نسبت به نسل قبل پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای را به نمایش می‌گذارد.

چیپ‌های نورومورفیک یا معماری الگوبرداری شده از مغز انسان طراحی می‌شوند تا با قابلیت‌های مبتنی بر هوش مصنوعی بتوانند تا حد امکان، عملکردی مشابه مغز انسان ارائه بدهند.

اینتل ادعا می‌کند، چیپ Loihi 2 حدود ۱۰ برابر سریعتر از نسخه قبلی است و این بهبود سرعت در نتیجه افزایش هشت برابری تعداد نورون‌های دیجیتالی به کار برده شده در آن است. در توسعه این تراشه نیز تا حد امکان سعی شده از نحوه پرداز اطلاعات توسط مغز الگوبرداری شود. همچنین اینتل می‌گوید این تراشه می‌تواند بهتر از نسل قبل در انجام کارهای محاسباتی ظاهر شود.

اینتل برای تولید نسخه اولیه این تراشه از فرآیند تولید ۴ بهره گرفته که روشی پیشرفته است. این شرکت قصد دارد تراشه‌های اصلی خود را از سال ۲۰۲۳ با همین روش تولید کند.

در فرایند اینتل ۴، قطعات الکترونیکی به صورت متراکم‌تری روی تراشه قرار می‌گیرند که می‌تواند به توسعه چیپ با الگوبرداری از مغز و دارای میلیون‌ها نرون دیجیتالی کمک کند.

«مایک دیویس» مدیرگروه آزمایشگاه‌های اینتل که در توسعه نسل جدید چیپ Loihi نقش مهمی دارد، می‌گوید تراشه‌های Loihi در تشخیص سریع ورودی‌های حسی مانند حرکات، صداها و حتی بوها عملکرد بسیار خوبی دارند. پیشتر آزمایش‌های مختلفی با تراشه‌‌های Loihi روی پوست مصنوعی انجام شده که حس لمس بهتری را در اختیار روبات‌ها قرار داده است.

چیپ‌های نورومورفیک با تراشه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی تفاوت دارند. نورومورفیک، فناوری انقلابی است که بر پایه نحوه یادگیری و پاسخ‌دهی مشابه مغز متکی است و بیشتر بر ویژگی‌های فیزیکی ماده خاکستری مغز تمرکز می‌کند.

چیپ Loihi 2 ظاهرا قرار نیست در گوشی‌های هوشمند و لپ‌تاپ مورد استفاده قرار گیرد. اما به نظر می‌رسد تراشه مذکور در بخش تحقیق و توسعه صنعت خودروسازی، آزمایشگاه‌های فناوری و دانشگاه‌ها به کار گرفته شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی