ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

محققان نوع جدیدی «شیشه نشکن» با ساختاری متفاوت توسعه دادند

محققان «دانشگاه مک‌گیل» با الهام گرفتن از لایه‌های داخلی صدف نرم‌تنان، موفق شدند سخت‌ترین و مستحکم‌ترین شیشه شناخته شده را بسازند که هنگام ضربه زدن به آن خرد نمی‌شود و بیشتر شبیه پلاستیک عمل می‌کند. ...

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۰ مهر ۱۴۰۰ | ۲۳:۵۹

محققان «دانشگاه مک‌گیل» با الهام گرفتن از لایه‌های داخلی صدف نرم‌تنان، موفق شدند سخت‌ترین و مستحکم‌ترین شیشه شناخته شده را بسازند که هنگام ضربه زدن به آن خرد نمی‌شود و بیشتر شبیه پلاستیک عمل می‌کند.

ماده ساخته شده توسط دانشمندان، زمانی که از نظر تجاری قابل استفاده باشد، می‌تواند برای بهبود نمایشگر موبایل‌ها و موارد زیاد دیگری در آینده مورد استفاده قرار بگیرد. دانشمندان برای ساخت این شیشه از طبیعت و ماده‌ای الهام گرفتند که «مادر مروارید» نامیده می‌شود و در لایه پوسته داخلی برخی نرم‌تنان می‌توان آن را پیدا کرد.

«آلن ارلیچر»، دانشیار گروه مهندسی زیستی دانشگاه مک‌گیل در این رابطه می‌گوید:

«طبیعت استاد طراحی است. مطالعه ساختار مواد بیولوژیکی و همچنین درک چگونگی کار آن‌ها الهام‌بخش و در برخی موارد ایده ساخت مواد جدید است.»

دانشمندان با بررسی دقیق معماری مادر مروارید توانستند آن را با استفاده از تکه‌های شیشه و اکریلیک، آن را در شیشه شبیه‌سازی کنند. در ادامه، این ساختار یک ماده فوق‌العاده قوی و در عین حال مات به وجود آورد که از لحاظ تئوری می‌تواند به صورت انبوه، ارزان و سریع تولید شود.

در حال حاضر، تنها راه برای مقاوم‌تر کردن شیشه، باز پخت کردن یا چندلایه کردن آن است. در حالی که این روش‌ها می‌توانند استحکام شیشه را تقویت کنند، فرآیند پرهزینه‌ای دارد. ارلیچر در ادامه عنوان می‌کند:

«تاکنون بین قدرت، استحکام و شفافیت بالا نوعی توازن وجود داشته است. اما ماده جدید ما نه تنها سه برابر قوی‌تر از شیشه معمولی است، بلکه بیش از پنج برابر در برابر شکستن مقاوم‌تر است.»

ظاهرا در دوران امپراتوری روم و «تیبریوس یولیوس» نیز نوعی شیشه منعطف وجود داشته است. طبق روایات تاریخی، هنگامی که این ظرف از نظر استحکام مورد آزمایش قرار گرفت، بیشتر از آنکه خرد شود، دچار خراش شده است. با این وجود، تیبریوس مخترع آن را اعدام کرد، زیرا نگران بود که این شیشه ارزش بیشتری نسبت به طلا و نقره داشته باشد و آن‌ها را بی‌ارزش کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Hossein
    Hossein | ۱۱ مهر ۱۴۰۰

    جالبه که خیلی از اختراعات بشر از طبیعت الهام گرفته شده. یکی از مهم ترین هاش تو این زمینه شاید مثلا بحث سطوح خود تمیز شونده باشه که از گلبرگ نیلوفر الهام گرفتن (ساختار مشابه اون باعث آبگریزی شدید در سطح میشه) که به همون اسم هم تحت عنوان Lotus effect شناخته میشه.
    در واقع بشر همیشه از طبیعت تقلید میکرده ولی طی دهه های اخیر و با پیشرفت تکنولوژی تونسته طبیعت رو با دقت زیاد و در ابعاد میکرون و حتی نانو متری بررسی کنه و در ادامه چیز هایی بسازه که در ابعاد نانومتری هم inspired by nature باشه.

  • avvvvab
    avvvvab | ۱۱ مهر ۱۴۰۰

    سلام
    نظر قبلی غلط املایی دارد لطفاً فقط این دوّمی را در صورت صلاحدید نمایش دهید

    "طبیعت استاد طراحی است" فتبارک الله أحسن الخالقین

مطالب پیشنهادی