موتور رپتور خلا شرکت اسپیس ایکس برای اولین بار روی استارشیپ روشن شد
شرکت اسپیس ایکس در حال حاضر درگیر دریافت مجوز پرواز از اداره هوانوردی فدرال آمریکا است تا بتواند بالاخره راکت غولپیکر استارشیپ را از ساحل تگزاس به فضا پرتاب کند. در همین بین، اسپیس ایکس ...
شرکت اسپیس ایکس در حال حاضر درگیر دریافت مجوز پرواز از اداره هوانوردی فدرال آمریکا است تا بتواند بالاخره راکت غولپیکر استارشیپ را از ساحل تگزاس به فضا پرتاب کند. در همین بین، اسپیس ایکس در حال بررسی و آزمایش موتورهای قدرتمند رپتور خلا (Raptor Vacuum) است که روی راکت استارشیپ نصب شدهاند.
اسپیس ایکس ویدیویی از موتور رپتور خلا منتشر کرده که روی یکی از نمونههای اولیه استارشیپ نصب شده. در این ویدیو، اسپیس ایکس برای اولین بار این موتور را روی یکی از نمونههای استارشیپ روشن کرد. البته باید گفت که در واقع این دومین باری بود که موتور رپتور خلا تست میشد، اما اولین باری بود که روی استارشیپ این کار انجام میشد.
راکت استارشیپ پس از تائید نهایی انسانها را به ماه میرساند و پس از آن در نهایت آنها را به مریخ میبرد. موتور رپتور خلا یا RVac در واقع نمونهای از موتور رپتور است که میتواند در فضا استفاده شود. این موتور نازل بزرگتری نسبت به نسخه قبلی خود دارد و طوری طراحی شده تا بتواند در خلا کارآمدتر باشد، در حالی که موتور رپتور در سطح دریا میتوانست به خوبی عمل کند.
احتمال میرود که راکت استارشیپ به سه موتور RVac مجهز شود و سه موتور رپتور استاندارد دیگر نیز برای سفر در منظومه شمسی داشته باشد. علاوه بر این آزمایش، سایر خبرگزاریها اعلام کردند که در بعد از ظهر همان روز به وقت آمریکا آزمایش دیگری نیز با موتور رپتور خلا انجام شد.
با این حال، راه بسیار زیادی باقی مانده تا اسپیس ایکس راکت استارشیپ را به فضا بفرستد. اسپیس ایکس پس از انجام چندین پرتاب آزمایشی، حالا نمونه اولیه دیگری را آماده کرده تا بتواند پروسه ساخت استارشیپ را کامل کند.
اما در حال حاضر اداره هوانوردی فدرال در حال بررسی نظرات عموم مردم درباره مجوز ارزیابی محیط زیستی خود است. این مجوز قبل از مجوز پرتاب به اسپیس ایکس داده میشود تا اطمینان دهد که پرتاب استارشیپ به محیط زیست اطراف خود آسیبی نمیرساند.
این بررسیها احتمالا تا ۱۰ آبان به پایان خواهد رسید و اداره هوانوردی ارزیابی نهایی را منتشر خواهد کرد. اگر که اداره هوانوردی درخواست بیانیه کامل تاثیرات محیط زیستی بکند، شاهد آزمایشهای بیشتری خواهیم بود.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.