ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

کوالکام از چهار تراشه جدید برای گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده رونمایی کرد

کوالکام چهار چیپست جدید معرفی کرده که دو مدل آن کاملا جدید هستند و دو تراشه دیگر نسخه پلاس چیپست‌های کنونی محسوب می‌شوند. این تراشه‌ها با نام‌های اسنپدراگون 778G پلاس، اسنپدراگون ۶۹۵، اسنپدراگون ۶۸۰ و ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۵ آبان ۱۴۰۰ | ۰۹:۰۰

کوالکام چهار چیپست جدید معرفی کرده که دو مدل آن کاملا جدید هستند و دو تراشه دیگر نسخه پلاس چیپست‌های کنونی محسوب می‌شوند. این تراشه‌ها با نام‌های اسنپدراگون 778G پلاس، اسنپدراگون ۶۹۵، اسنپدراگون ۶۸۰ و اسنپدراگون ۴۸۰ پلاس، گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده را هدف قرار می‌دهند.

اسنپدراگون 778G پلاس

اسنپدراگون 778G که تراشه‌ای محبوب میان سازندگان گوشی‌های هوشمند به حساب می‌آید و در گوشی‌های میان‌رده قدرتمند زیادی قرار گرفته، حالا نسخه جدیدش معرفی شده است. این تراشه هم مانند نسخه اصلی‌اش با لیتوگرافی ۶ نانومتری تولید می‌شود.

هسته اصلی Kryo 670 با فرکانس ۲.۵ گیگاهرتز بجای ۲.۴ گیگاهرتز کار می‌کند. عملکرد پردازشگر گرافیکی آدرنو 642L هم ۲۰ درصد افزایش داشته. سایر مشخصات فرقی با نسل قبلی ندارد و همچنان شاهد استفاده از مودم 5G اسنپدراگون X53 هستیم که از سرعت دانلود ۳.۷ گیگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود ۱.۶ گیگابیت بر ثانیه بهره می‌برد.

اسنپدراگون ۶۹۵

این تراشه که نسل جدید اسنپدراگون ۶۹۰ محسوب می‌شود، از شبکه 5G موج میلی‌متری پشتیبانی می‌کند، بنابراین می‌تواند سرعت ارتباط بالاتری را در اختیار کاربران قرار دهد. علاوه بر پشتیبانی از موج میلی‌متری، عملکرد CPU تا ۱۵ درصد و عملکرد GPU تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده. دلیل چنین افزایشی استفاده از هسته‌های Kryo 660 بجای 560 و آدرنو ۶۱۹ بجای 619L است.

یکی دیگر از پیشرفت‌های این تراشه، تولید با لیتوگرافی ۶ نانومتری بجای ۸ نانومتری است که بهره‌وری انرژی را افزایش می‌دهد.

اسنپدراگون ۶۸۰

این تراشه برخلاف انتظار از مودم 4G LTE بهره می‌برد، بنابراین برای استفاده در گوشی‌های میان‌رده تقریبا ارزان کاربرد دارد. با این وجود، اسنپدراگون ۶۸۰ با لیتوگرافی ۶ نانومتری تولید می‌شود و از هسته‌های Kryo 265 استفاده می‌کند که یک بهبود نسبت به هسته‌های Kryo 260 مورد استفاده در اسنپدراگون ۶۶۲ محسوب می‌شود. این چیپ همچنین از پردازشگر گرافیکی آدرنو ۶۱۰ بهره می‌برد.

کوالکام

کوالکام در این تراشه‌اش از ISP سه‌گانه، Spectra 346 استفاده کرده که چنین ویژگی را بیشتر در چیپ‌های قدرتمند دیده‌ایم. استفاده از ISP سه‌گانه، امکان پردازش همزمان داده‌های تصویربرداری از سه دوربین را فراهم می‌کند.

اسنپدراگون ۴۸۰ پلاس

اسنپدراگون ۴۸۰ اولین تراشه سری ۴۰۰ کوالکام با پشتیبانی از مودم 5G بود که در گوشی‌های مقرون به صرفه مورد استفاده قرار گرفت. حالا نسخه جدیدش از راه رسیده که همچنان با لیتوگرافی ۸ نانومتری به تولید می‌رسد و از هسته‌های قدیمی Kryo 460‌ و پردازشگر گرافیکی آدرنو ۶۱۹ بهره می‌برد. با این حال، فرکانس هسته اصلی‌اش از ۲.۰ گیگاهرتز به ۲.۲ گیگاهرتز افزایش یافته است.

این تراشه از نمایشگرهای با رزولوشن فول اچ‌دی پلاس و رفرش ریت ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می‌کند، در حالی که اسنپدراگون ۶۸۰ تنها قادر به پشتیبانی از نمایشگرهای ۹۰ هرتزی است. در اسنپدراگون ۴۸۰ پلاس از مودم X51 استفاده شده که از شبکه‌های 5G زیر ۶ گیگاهرتز و موج میلی‌متری پشتیبانی می‌کند.

کوالکام

شرکت‌های مختلفی از این تراشه‌ها استفاده خواهند کرد. شرکت HMD Global که وظیفه ساخت گوشی‌های نوکیا را برعهده دارد، به دنبال استفاده از تراشه اسنپدراگون ۴۸۰ پلاس است. اوپو می‌خواهد از اسنپدراگون ۶۹۵ استفاده کند و گوشی‌های شیائومی هم در آینده با اسنپدراگون ۶۹۵ و اسنپدراگون 778G پلاس از راه می‌رسند. البته باید منتظر استفاده از این تراشه‌ها در محصولات برندهای دیگر هم باشیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی