ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

گزارش رگولاتوری از آخرین وضعیت ارتباطات: اینترنت موبایل ۹۰ میلیون مشترک دارد

گزارش رگولاتوری از بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در تابستان ۱۴۰۰ حاکی از عبور تعداد مشترکین اینترنت موبایل (سیار) از 90 میلیون مشترک است. طی سه ماه دوم سال ضریب نفوذ تلفن همراه به ...

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۱۰ آبان ۱۴۰۰ | ۱۵:۱۳

گزارش رگولاتوری از بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در تابستان ۱۴۰۰ حاکی از عبور تعداد مشترکین اینترنت موبایل (سیار) از 90 میلیون مشترک است. طی سه ماه دوم سال ضریب نفوذ تلفن همراه به 156.64 درصد رسید و این رقم برای ارتباطات سیار حدود 106.34 درصد است.

جدیدترین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از شاخص‌های آماری بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در سه ماه دوم 1400 منتشر شد. این گزارش از افزایش 1.5 درصدی ضریب نفوذ تلفن همراه به نسبت سه ماهه اول سال حکایت دارد و به 156.64 درصد رسیده است. جمع کل خطوط واگذار شده در کشور 207 میلیون و 752هزار و 924 مورد است.

همچنان بیشترین کاربران اپراتورها به همراه اول تعلق داشته و ایرانسل و رایتل در جایگاه بعدی قرار دارند. نکته‌ای که در این آمار به چشم می‌خورد، افزایش سهم کاربران همراه اول و رایتل و کاهش اندک سهم ایرانسل است. 53.5 درصد از کاربران شبکه تلفن همراه کشور، مشترک همراه اول بوده و این رقم برای کاربران ایرانسل و رایتل به ترتیب 42.5 درصد و 3.9 درصد است.

همان طور که انتظار می‌رود سهم خطوط اعتباری از خطوط دائمی اپراتورها بیشتر بوده اما برخلاف همراه اول، در دو اپراتور ایرانسل و رایتل این فاصله بسیار معنا دار و بالاتر از 90 درصد است.

بنابر گزارش رگولاتوری جمع خطوط واگذار شده همراه اول 103 میلیون و 708هزار و 63 بوده که 68.7 درصد آن‌ها در شبکه فعال هستند. همچنین ایرانسل تا کنون 95میلیون و 355 هزار و 203 خط را واگذار کرده است که کمتر از 60درصد آن‌ها در شبکه ایرانسل فعال هستند. تعداد خطوط واگذار شده رایتل نیز 8 میلیون و 689هزار و 658 مورد بوده که 59.2 درصد آن‌ها در شبکه ارتباطی کشور فعال هستند.

تعداد سایت‌های فعال شبکه تلفن همراه به تفکیک اپراتور و فناوری از رشد این سایت‌ها در مقایسه با سه ماهه اول سال حکایت دارد.

در ادامه گزارش به وضعیت پوشش شهرها، روستاها و جاده‌ها به تفکیک اپراتور براساس پایین‌ترین سطح تکنولوژی (2G) اشاره شده که بر این اساس بالاترین آمار مربوط به همراه اول با پوشش 96.5 درصدی جمعیت است. ایرانسل نیز با 87.21 و رایتل با پوشش 56.9 درصدی نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند. شایان ذکر است که اپراتور همراه اول در حال حاضر با تحت پوشش قرار دادن 82هزار و 146 کیلومتر از جاده‌های کشور، در رتبه نخست جدول قرار گرفته است.

از لحاظ پوشش جمعیتی به تفکیک استان‌ها تا پایان شهریور 1400، استان تهران با 99 درصد و سیستان و بلوچستان با 54 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین درصد پوشش جمعیتی اپراتور همراه اول را دارند. از این حیث برای اپراتور ایرانسل، استان قم بیشترین و استان کردستان کمترین درصد پوششی را شامل می‌شوند.

براساس گزارش رگولاتوری کاربران همراه اول، ایرانسل و رایتل در شش ماه اول 1400 به ترتیب 151 میلیارد، 21 میلیارد و 1.7 میلیارد پیامک ارسال و دریافت کرده‌اند.

وضعیت پهنای باند ثابت و سیار

مشترکان خانگی و تجاری ارتباطات پهن‌باند ثابت تا پایان نیمه اول امسال، بیش از 10 میلیون و 661 هزار عدد بوده که از فناوری‌های اینترنت پرسرعت، شامل xDSL، wi-fi ،FTTX و TD-LTE با سرعت‌های متفاوت بهره می‌برند. لازم به ذکر است سهم مشترکین ADSL و VDSL بسیار بیشتر از سایر فناوری‌های اینترنت است.

با این حساب ضریب نفوذ اینترنت ثابت در کشور به 12.55 درصد رسیده است که در مقایسه با سه ماهه پایانی سال 99 کاهش داشته است.

همچنین ضریب نفوذ اینترنت سیار در کشور به 106.3 درصد رسیده است و بیش از 90 میلیون مشترک اینترنت سیار وجود دارد که از این تعداد 53 درصد آن‌ها کاربر همراه اول، 42 درصد کاربر ایرانسل و 4 درصد نیز کاربر رایتل هستند.

وضعیت تلفن ثابت

طبق این گزارش ضریب نفوذ تلفن ثابت در کشور 34.42 درصد باقی مانده است و تغییری نسبت به سه ماهه اول سال نداشته است.

گزارش شهریور رگولاتوری

در حال حاضر 29 میلیون و 250 هزار و 181 خطوط دایر ثابت در کشور اعم از خطوط مخابرات، FCPها و Servco وجود دارد و البته ۳۸ میلیون و 714 هزار و 343 خط تلفن به طوری کلی در کشور ثبت شده است. این آمار نشان می‌دهد با وجود افزایش تعداد خطوط دایر ثابت، تعداد کل خطوط تلفن در کشور کاهش داشته است. این کاهش بیشتر مربوط به شرکت مخابرات ایران است.

جالب است بدانید حدود 27 درصد از خطوط شرکت مخابرات ایران به شهروندان تهرانی اختصاص داده شده است.

بخش دیگر این گزارش به ترافیک ورودی و خروجی بین‌الملل در شرکت مخابرات ایران اشاره دارد. تا پایان نیمه اول سال 1400 ترافیک ورودی بین‌الملل 21 میلیون و 755 هزار دقیقه و ترافیک خروجی حدود 4 میلیون و 934هزار دقیقه بوده است.

بنابر اعلام رگولاتوری، میزان افزایش قابل توجه شاخص ترافیک ورودی بین‌الملل به کارکرد نامتعارف تعدادی از مشترکین تجاری در منطقه تهران و عدم رعایت نکات ایمنی در بستر ارتباطی خود شرکت‌ها باز می‌گردد.

گزارش کامل رگولاتوری برای از وضعیت ارتباطات کشور و خدمات پستی برای تابستان ۱۴۰۰ را می‌توانید از اینجا مطالعه کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی