ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

گزارش زمستان ۱۴۰۲ رگولاتوری: اینترنت همراه می‌تازد، ثابت عقب می‌ماند

دولت به دنبال توسعه اینترنت ثابت است اما مردم میلی به استفاده از آن ندارند.

علی مومنی
نوشته شده توسط علی مومنی | ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۶:۴۵

گزارش فصلی رگولاتوری استمرار روندهای قبلی را نشان می‌دهد. همچنان اینترنت ثابت دارد محبوبیتش را از دست می‌دهد و اینترنت همراه رشد می‌کند.

به گزارش دیجیاتو، گزارش فصل زمستان ۱۴۰۲ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که به‌تازگی منتشر شده نشان می‌دهد روند نزولی اینترنت ثابت در ایران ادامه دارد.

بر این اساس، طی دوره یک‌ساله زمستان ۱۴۰۱ تا زمستان ۱۴۰۲، حدود ۵۴۰۰ مشترک پهن‌باند ثابت از این بازار خارج شده‌اند که معادل ۰.۰۵ درصد نزول طی این دوره است. باوجود ۱۱ میلیون و ۴۹ هزار مشترک اینترنت ثابت، ضریب این بخش به زیر ۱۳ درصد رسیده و نسبت ۱۲.۹۵ درصد را نشان می‌دهد.

در بخش دیگر این بازار، ضریب نفود اینترنت همراه فاصله بسیاری با بخش ثابت دارد و به ۱۳۲.۰۱ درصد رسیده است. مانند سال‌های گذشته، پهن‌باند سیار به رشد خود ادامه می‌دهد و توانسته از زمستان ۱۴۰۱ تا زمستان ۱۴۰۲، ۷ میلیون و ۴۶۴ هزار مشترک جدید جذب کند؛ معادل ۷.۱ درصد رشد؛ بنابراین ۱۱۲ میلیون و ۶۴۴ هزار و ۶۰۶ مشترک در کشور از خدمات اینترنت همراه استفاده می‌کنند.

در این دوره زمانی، کل مشترکین تلفن همراه نیز ۳.۰۴ رشد کرده و به ۱۵۲ میلیون و ۷۵۵ رسیده است. براساس آخرین گزارش رگولاتوری، ضریب نفوذ تلفن همراه مرز ۱۷۹ درصد را رد کرده است.

نخستین بار است که سازمان تنظیم مقررات در گزارش‌های فصلی خود بخشی را به شاخص‌های کیفیت شبکه اختصاص داده است. در این بخش، متوسط زمان‌ رفت‌و‌برگشت پکت‌ (RTT) و متوسط نرخ تأخیر متغیر ارسال و دریافت پکت (Jitter) اعلام شده است.

رگولاتوری در بخش‌های دیگری از این گزارش اطلاعاتی درمورد سرعت 3 اپراتور همراه کشور منتشر کرده که مربوط به حدود ۶ ماه پیش است. داده‌های به‌روزتر درباره این موضوع در سامانه نت‌سنج‌پلاس در دسترس است.

طبق داده‌های این سامانه درباره نیمه اول تیر ۱۴۰۳، رایتل با «برایند سرعت دسترسی اینترنت» ۲۰.۱ مگابیتی عملکردی بهتر از دو اپراتور دیگر ثبت کرده است. بعد از رایتل نیز ایرانسل با سرعت ۱۳ مگابیت‌برثانیه و همراه اول با سرعت ۱۲.۹ مگابیت‌برثانیه، قرار گرفته‌اند.

همچنین براساس این گزراش، در زمستان ۱۴۰۲ حدود ۳۳۸ هزار مشترک در کشور از فیبر نوری استفاده می‌کردند. بنا به داده‌های سایت Iranfttx.ir، این میزان اکنون بیش از ۳۹۰ هزار مشترک است.

علی مومنی

در دانشگاه در رشته اقتصاد تحصیل کردم و حالا چند سالی است به کاری که تقریبا ارتباطی به تحصیلاتم ندارد مشغول هستم، یعنی خبرنگاری. فعالیت در حوزه رسانه در ایران و احتمالا در بسیاری از کشورها کار آسانی نیست اما عشق و علاقه به خبر با تمام دردسرهایش‌ آن چیزی است که من و بسیاری از خبرنگاران را نمک‌گیر کرده است. این حرف شاید کمی کلیشه‌ای به نظر بیاید اما واقعیتی است که نمی‌شود انکارش کرد. اکنون و از ابتدای سال ۱۴۰۳ در دیجیاتو، اخبار فناوری ایران را دنبال می‌کنم و می‌نویسم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی