گزارش جلسه پنجم کمیسیون مشترک: نمایندگان به رایگیری برای کلیات طرح صیانت ملزم شدند
اعضای کمیسیون مشترک طرح صیانت پس از برگزاری پنج جلسه، آییننامه داخلی این کمیسیون را در 16 ماده تصویب کردند. آییننامهای که به گفته معاونت قوانین مجلس، الزام قانونی برای تدوین آن وجود نداشت. در ...
اعضای کمیسیون مشترک طرح صیانت پس از برگزاری پنج جلسه، آییننامه داخلی این کمیسیون را در 16 ماده تصویب کردند. آییننامهای که به گفته معاونت قوانین مجلس، الزام قانونی برای تدوین آن وجود نداشت. در این جلسه نمایندگان تصویب کردند کلیات طرح صیانت پس از شنیدن نظرات نماینده دولت، بخش خصوصی، مرکز پژوهشها و نمایندگان موافق و مخالف به رای گذاشته شود.
دقایقی پیش پنجمین جلسه کمیسیون مشترک طرح صیانت برگزار شد و دو ماده آییننامه داخلی به تصویب اعضا رسیدند تا بحث تدوین آییننامه سرانجام به پایان برسد.
ابتدای جلسه پیشنهاد زنگنه برای الحاقیه به ماده 15 بررسی شد. طبق این الحاقیه، در مورد کلیات طرح بایستی رای گیری شده و در صورت رد کلیات، طرحهای جایگزین حداکثر ظرف 10 رو به کمیسیون ارائه شود. مخالفان این الحاقیه اعتقاد داشتند طبق ماده 130 آیین نامه داخلی مجلس، طرحهای جایگزین بایستی تا 6 ماه بعد ارائه شوند، موضوعی که طبق همان ماده، آن را به امضای 50 نماینده منوط میکرد.
برخی نیز معتقد بودند با توجه به اینکه نمایندگان مجلس در صحن علنی 2 بار به بررسی طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی ذیل اصل 85 قانون اساسی رای دادهاند به معنای تایید ضمنی کلیات این طرح بوده و دیگر نیاز به رای گیری مجدد نیست. سرانجام الحاقیه با 13 رای به تصویب رسید و بایستی کلیات طرح صیانت به رای گذاشته شود.
در ادامه با پیشنهاد نوری و موافقت اعضا، کمیسیون طرح صیانت ملزم شد پیش از رای گیری برای کلیات طرح، ابتدا نظر بخش خصوصی، مرکز پژوهشهای مجلس و نماینده رسمی دولت شنیده شود. سپس در صورت درخواست رئیس کمیسیون یا سه نفر از اعضا، صحبتهای سایر ذینفعان جلسه نیز شنیده شود. پس از آن سه نفر موافق و سه نفر مخالف صحبت کرده و سرانجام کلیات طرح صیانت به رای گذاشته شود.
طبق ماده 16 آیین نامه داخلی نیز مصوبات کمیسیون غیرقابل تجدید نظر بوده مگر با تشخیص رئیس کمیسیون یا حداقل 10 نفر از اعضا و موافقت دو سوم از اعضای کمیسیون. همچنین براساس تبصره این ماده، کلیه جلسات رسمی کمیسیون و کمیتههای آن بایستی در بهارستان تشکیل شود.
تقیپور، رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت پس از پایان تدوین آییننامه داخلی کمیسیون اظهار داشت این کمیسیون از جلسه بعدی وارد بررسی متن طرح خواهد شد:
«متنی که به کمیسیون ارجاع داده شده همان متن طرح 26 تیرماه است. این طرح پیش از این نسخهها و اسمهای مختلفی داشته که مورد نظر ما نیست و همه بایستی روی همین نسخه ارجاع داده شده به کمیسیون متمرکز شویم.»
او تاکید کرد موافقت نمایندگان با کلیات طرح به معنای موافقت با جزئیات و تمامی مواد آن نیست بلکه متن طرح صیانت میتواند تغییر کند.
در ادامه جلسه نیز نماینده مرکز پژوهشهای مجلس به ارائهای از سوابق طرح و کلیات آن پرداخت. با توجه به درخواست اعضای کمیسیون قرار شد تا در جلسه بعدی، مرکز پژوهشهای مجلس نسخهای از بحث فضای مجازی و GDPR کشورها ارائه کند. زیرا آنها معتقد هستند در بحث فضای مجازی حتی اروپا از موارد مطرح شده در طرح صیانت نیز سختگیرانهتر برخورد کرده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
انصافا اینترنت رو خراب نکنید اگر ارتباطمون با دنیا محدود بشه، چه طوری میتونیم به تکنولوژی روز دنیا شامل تحقیقات علمی دسترسی پیدا کنیم. این دقیقا مصداق بارز ایجاد رانت و انحصار طلبیه. همون چیزی که حضرت امام رحمت الله علیه با اون کاملا مخالف بودن...
تنها بخشی که در کشور درست کار می کرد همین اینترنت بود(گر چه همین الان هم خیلی از سایت ها و شبکه های اجتماعی فیلتر هستن و سرعت اینترنت خیلی پایینه) اون رو هم خراب کنید بره بیخیال همه چیز. صنعت خودرو رو که با نام حمایت از ملت انحصاری کردید و روزی چهار هزار نفر از ملت در تصادفات بین جاده ای به برکت کیفیت خودروهای ملی فوت میکنن.این هم بر روی اون.با این طرح باعث نابودی همه کسب و کارها و ضرر و زیان سنگین به اونها میشید. دیگه نمیشه هیچ مقاله خارجی رو هم سرچ کرد. ارتباط اکثر مردم رو با علم و تکنولوژی روز دنیا قطع کنید مهم نیست. تمام پیام ها و مکالمات همه مردم از خصوصی ترین اونها با اجرای این طرح شنود و رصد میشه این هم مهم نیست. اصلا چیزی مگه اهمیت داره؟ این مردم هر بلایی به سرشون بیاد واقعا حقشونه...
«زیرا آنها معتقد هستند در بحث فضای مجازی حتی اروپـا از موارد مطرح شده در طرح صیـانت نیز سختگیرانهتر برخورد کرده است»
یک سوال. اینجا اروپـایه؟ نه از شما میپرسم اینجا اروپاییه؟
بعد یه سوال دیگه. تو اروپـا هم یوتیـوب و تـوییتر و تلگـرام و . . . فیلـترن؟
خیلی جالبه. همزمان هم چیـن و روسیـه میخوایم بشیم، هم اروپـا و آمریـکا. دیگه چی از این بیشتر می خوایم؟