ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

پژوهشی جدید از اثربخشی ۷۷.۸ درصدی واکسن کرونای هندی کوواکسین خبر می‌دهد

مطالعه جدید منتشر شده توسط «لسنت»، اثربخشی ۷۷.۸ درصدی واکسن کرونا کوواکسین در فاز ۳ کارآزمایی بالینی در پیشگیری از ابتلا به کرونا علامت‌دار را تایید می‌کند. در کارآزمایی بالینی فاز ۳ بیش از ۲۵ ...

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۴ آبان ۱۴۰۰ | ۱۰:۰۰

مطالعه جدید منتشر شده توسط «لسنت»، اثربخشی ۷۷.۸ درصدی واکسن کرونا کوواکسین در فاز ۳ کارآزمایی بالینی در پیشگیری از ابتلا به کرونا علامت‌دار را تایید می‌کند.

در کارآزمایی بالینی فاز ۳ بیش از ۲۵ هزار داوطلب شرکت کردند و به صورت تصادفی دو دوز واکسن یا دو دوز دارونما با فاصله ۴ هفته به آنها تزریق شد. نتایج نشان می‌دهند که این واکسن در برابر کووید-۱۹ بدون علامت، اثربخشی ۶۳.۶ درصدی را نشان می‌دهد و از همه مهم‌تر کوواکسین می‌تواند در برابر پیشگیری از ابتلا به نوع شدید کرونا ۹۳.۴ درصد کارایی داشته باشد.

این کارآزمایی بالینی در زمانی انجام شده که نوع دلتا کرونا در هند شیوع پیدا کرده و نتایج نشان می‌دهد اثربخشی بالایی برای مقابله با این نوع ویروس نداشته است، با این وجود کوواکسن می‌تواند تا ۶۵ درصد در پیشگیری از ابتلا به عفونت نوع دلتا موثر باشد.

ابتدای سال ۲۰۲۱ کمیته مرکزی داروها و استانداردهای هند موسوم به CDSCO، به صورت غیرمنتظره‌ای مجوز استفاده اضطراری واکسن کوواکسین کووید-۱۹ را صادر کرد. با توجه به اینکه واکسن هنوز در مرحله آزمایش بالینی فاز ۳ بود،‌ در آن مقطع زمانی صدور چنین مجوزی بحث‌های زیادی را ایجاد کرد. تا جایی که یکی از محققان، تایید زودهنگام کوواکسین را کاری بسیار اشتباه می‌دانست.

تقریبا یک سال پس از آغاز آزمایش‌های بالینی فاز ۳، اولین داده‌های مربوط به این بررسی در نشریه لسنت منتشر شده که از اثربخشی واکسن هندی خبر می‌دهد.

بررسی‌ها نشان می‌دهند تزریق واکسن هیچ‌گونه عارضه جانبی جدی را در کارآزمایی مربوطه نشان نداده و به نظر می‌رسد این واکسن ایمنی بسیار خوبی دارد و تنها در موارد محدودی برخی عوارض جانبی خفیف مانند سردرد یا درد در محل تزریق گزارش شده است.

از زمان صدور مجوز استفاده اضطراری کوواکسن در ابتدای سال ۲۰۲۱، بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در هند این واکسن را دریافت کرده‌اند. همچنین پیشتر نیز استفاده اضطراری از آن در تعدادی از کشورها از جمله ایران، زیمبابوه، مکزیک و فیلیپین تایید شده بود.

در اوایل ماه نوامبر، سرانجام سازمان جهانی بهداشت (WHO) مجوز استفاده اضطراری برای کوواکسین را صادر کرد که راه را برای پذیرش بیشتر واکسن بین‌المللی هموار کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی