ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

ناسا و اسپیس ایکس تغییر مسیر سیارک‌ها با برخورد ماهواره را آزمایش می‌کنند

ناسا از سال ۲۰۱۷ در حال آزمایش پروژه‌ای برای پرتاب ماهواره به سیارک‌ها و تغییر مسیر حرکت آن‌ها بوده است. حالا ناسا و اسپیس ایکس اعلام کرده‌اند که آزمایش احتراق ایستای این ماموریت را تکمیل ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۹ آبان ۱۴۰۰ | ۱۴:۰۰

ناسا از سال ۲۰۱۷ در حال آزمایش پروژه‌ای برای پرتاب ماهواره به سیارک‌ها و تغییر مسیر حرکت آن‌ها بوده است. حالا ناسا و اسپیس ایکس اعلام کرده‌اند که آزمایش احتراق ایستای این ماموریت را تکمیل کرده و می‌خواهند ۲۳ نوامبر «آزمایش تغییر مسیر سیارک دوگانه» یا DART را انجام دهند.

ناسا روز ۲۳ نوامبر ساعت ۱۰:۲۱ شب به وقت منطقه زمانی اقیانوس آرام (PT) فضاپیمای DART را عمدا به یک سیارک در حال حرکت می‌زند تا ببیند امکان تغییر مسیر آن وجود دارد یا خیر. این سازمان با این ماموریت می‌خواهد مطمئن شود که در صورت تهدید زمین توسط سیارک‌ها می‌تواند از این روش برای تغییر مسیر آن‌ها استفاده کند یا نه.

آزمایش احتراق ایستا یکی از مراحل آماده‌سازی پرتاب فضاپیماهاست که در آن مواردی مثل فشار و دمای موتور اندازه‌گیری می‌شود. ناسا و اسپیس ایکس با پشت سر گذاشتن این مرحله برای پرتاب پیش رو آماده شده‌اند. DART یک سیارک دوتایی با دو بخش به نام «دیدیموس» به معنای دوقلو را هدف می‌گیرد.

طول دیدیموس A حدود ۷۸۰ متر و طول دیدیموس B حدود ۱۶۰ متر است. این سیارک دوتایی قرار بود یکبار در سال ۲۰۲۲ و یکبار در سال ۲۰۲۴ از کنار زمین عبور کند. اگرچه هیچ خطری از جانب این سیارک سیاره آبی ما را تهدید نمی‌کرد، ولی ناسا می‌گوید که در ۱۰۰ سال آینده حداقل ۲۳ جرم فضایی پتانسیل برخورد با زمین را دارند.

در صورتی که خطری زمین را تهدید کند، ناسا در تلاش است تا با استراتژی‌های دفاعی موثر به محافظت از بشر در برابر یک فاجعه جهانی کمک کند. در سال‌های اخیر گفتگوهای زیادی پیرامون برخورد احتمالی سیارک‌های گوناگون با زمین صورت گرفته اما خطر قریب‌الوقوعی فعلا ما را تهدید نمی‌کند. ناسا امیدوار است که با پروژه DART بتواند به روشی ایمن و موثر برای خارج کردن سیارک‌ها از مسیر حرکت زمین دست یابد و در صورت نیاز بتواند سیاره ما را از برخوردهای احتمالی نجات دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی