ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

گوشی‌های میان‌رده در مسیر پرچمدارها؛ خداحافظی تدریجی بازار موبایل با جک هدفون

مرگ جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون در کل بازار موبایل و نه تنها گوشی‌های پرچمدار، یکی از بزرگترین کابوس‌های کاربران محسوب می‌شود. اما زمانی که اپل در سال ۲۰۱۶ دست به چنین کاری زد و تصمیم ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | ۲۱:۰۰

مرگ جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون در کل بازار موبایل و نه تنها گوشی‌های پرچمدار، یکی از بزرگترین کابوس‌های کاربران محسوب می‌شود. اما زمانی که اپل در سال ۲۰۱۶ دست به چنین کاری زد و تصمیم به حذف جک هدفون از آیفون ۷ گرفت، برخی تصور نمی‌کردند که پس از چند سال این پورت کاربردی دیگر جایی در گوشی‌های پرچمدار نداشته باشد. اما طبق رویکرد شرکت‌ها در همین چند سال، احتمالا به‌زودی این پورت کاملا به فراموشی سپرده می‌شود.

شروع حذف جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون

زمانی که کوپرتینویی‌ها از تصمیم‌شان مبنی بر حذف جک هدفون از آیفون‌ها پرده برداشتند، مورد حمله شرکت‌های مختلف قرار گرفتند، اما در نهایت اکثر آن‌ها پا در همین مسیر گذاشتند. برای مثال سامسونگ، شیائومی و وان پلاس جک هدفون را از پرچمدارهایشان حذف کردند، اما گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده همچنان به چنین پورتی مجهز شده‌اند.

حرکت به این سمت برای شرکت‌هایی مانند اپل و سامسونگ منطقی به نظر می‌رسد، چرا که نه تنها روی بازار سلطه دارند و می‌توانند اقداماتشان را روی دیگران دیکته کنند، بلکه در سبد محصولاتشان با ایربادهای بی‌سیم زیادی روبه‌رو می‌شویم. ایرپادهای اپل و گلکسی بادزها فروش بالایی را تجربه می‌کنند و طرفداران زیادی دارند، بنابراین این شرکت‌ها تصمیم به حذف جک هدفون و سپس خود هدفون از جعبه محصولاتشان گرفتند تا در کنار کاهش هزینه‌هایشان، از فروش لوازم جانبی هم سود ببرند.

شاید این موضوع برای خریداران گوشی‌های پرچمدار چندان اهمیتی نداشته باشد، ولی در بازار گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده وضعیت متفاوت است. اما به نظر می‌رسد شرکت‌ها بدون توجه به قشری که این محصولات را تهیه می‌کنند، می‌خواهند حداقل از این نظر، دستگاه‌هایشان را به پرچمدارها شبیه‌تر کنند.

در این میان طبق رندرهایی که از گلکسی A53 و پیکسل 6a منتشر شده، گوشی‌های میان‌رده هم در سال آینده میلادی کم‌کم جک هدفون را کنار می‌گذارند. در حالی که گوشی‌های پیکسل هنوز سهم بالایی در بازار ندارند، گوشی‌های سری گلکسی A سامسونگ فروش بالایی را تجربه می‌کنند و خریداران زیادی دارند. بنابراین ظاهرا بخش بزرگی از خریداران گوشی‌های بازار باید خودشان را برای حذف جک هدفون آماده کنند.

پیشرفت ایربادها، فراموشی هدفون‌های سیمی

ارتباط سیمی گوشی‌های هوشمند در حالت کلی رو به کاهش است و حتی هدفون‌های با رابط USB-C هم نتوانسته‌اند در بازار عملکرد درخور توجهی داشته باشند. یکی از این مشکلات، مربوط به انواع مختلف این پورت می‌شود که می‌تواند عملا عدم کارکرد هدفون‌ها با برخی گوشی‌ها را در پی داشته باشد. برای مثال هدفون Bullets شرکت وان پلاس با رابط Type-C، با گوشی پیکسل 3 XL کار نمی‌کند.

علاوه بر این، نباید از بهبودهای ارتباط بی‌سیم هم چشم‌پوشی کرد. حالا با لگ کمتر، شارژدهی باتری بالاتر و همچنین ارتباطات قابل اطمینان‌تری روبه‌رو هستیم. در این میان برخی هدفون‌های بلوتوثی به سرعت و بطور خودکار به گوشی‌ها وصل می‌شوند. حتی می‌توانید برخی از آن‌ها را به چندین دستگاه وصل کرده و میان آن‌ها سوییچ کنید. همچنین در برخی فعالیت‌ها مانند ورزش، ایربادها می‌توانند عملکرد مناسب‌تری از خودشان نشان دهند.

زمان پایان عمر جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون در بازار موبایل

پاسخ این سوال بستگی به ایربادهای بی‌سیم دارد. زمانی که قیمت آن‌ها به اندازه‌ای کاهش یابد که بتوان بصورت باندل در اختیار کاربران قرار داد و البته شارژدهی و کیفیت صوتی قابل قبولی هم داشته باشند، باید منتظر حذف جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون از گوشی‌ها باشیم. البته این زمان چندان دور نیست.

برای مثال برخی ایربادها با کیفیت صوتی تقریبا قابل قبول، قیمتی کمتر از ۵۰ دلار دارند یا اینکه با طرح‌های کپی ایرپاد با قیمت زیر ۱۰۰ دلار روبه‌رو هستیم. اگرچه شرکت‌ها از همین حالا شروع به حذف هدفون از جعبه گوشی‌هایشان کرده‌اند، اما شاید پس از اینکه تصمیم به حذف جک هدفون از محصولات میان‌رده و پایین‌رده گرفتند، برای مدتی در جعبه‌شان ایربادهای بی‌سیم ارزان‌قیمت قرار دهند.

در حالت کلی به سمت آینده بدون پورت می‌رویم چرا که حذف پورت باعث کاهش هزینه‌های تولید می‌شود و همچنین سود سازندگان افزایش می‌یابد. در کنار این موضوع، تولیدکنندگان می‌توانند به سراغ باتری‌های بزرگتری هم بروند که نتیجه‌اش شارژدهی بالاتر یا عدم تاثیر روی شارژدهی با تراشه‌های قدرتمندتر می‌شود. در کنار تمام این موارد، دیگر خبری از هدفون درون جعبه گوشی‌ها نخواهد بود و شرکت‌ها از فروش ایربادها هم سود می‌کنند.

با توجه به چنین رویکردی، احتمالا طی دو تا سه سال آینده دیگر خبری از جک هدفون در هیچ‌کدام از گوشی‌های بازار حتی محصولات اقتصادی نخواهد بود. احتمالا سامسونگ و گوگل چنین روندی را شروع می‌کنند و کمپانی‌های دیگر هم در چنین مسیری قرار می‌گیرند.

با توجه به اینکه کاربران گوشی‌های پرچمدار و حتی بالارده به سمت ایربادهای بی‌سیم رفته‌اند، در آینده خریداران محصولات میان‌رده و حتی پایین‌رده هم دست به چنین اقدامی می‌زنند و شاهد افزایش ارزش بازار هدفون‌های بی‌سیم خواهیم بود.

از دید مصرف‌کننده، حذف جک هدفون ناامیدکننده است، مخصوصا اگر هدفون‌های گران‌قیمتی داشته باشید. اما باید خودتان را برای آینده‌ای آماده کنید که نه تنها جک هدفون، بلکه شاید گوشی‌تان هیچ پورتی نداشته باشد و همه چیز به صورت بی‌سیم انجام شود، البته انتظار نداریم در آینده نزدیک چنین اتفاقی رخ دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • expire expre
    expire expre | ۱۴ آذر ۱۴۰۰

    دقیقا اینجاست که این شرکت ها چون مطمئن هستن بدون توجه به مشتری و خواسته هاشون میتونن سیاست های منفعت طلبانه خودشون رو پیش ببرن در حالی که با یه اجماع جهانی و نخریدن محصولاتشون به سادگی شرکت ها منفعت طلب عقب نشینی میکنن و براشون غرغر های مردمان برده اهمیتی نداره چون میدونن یه عده برده بره هستن که هر جور بخوان میتونن سرشون رو ببرن گوش تا گوش با هر قیمتی که بخوان در حالی قیمت تمام شده گوشی با قیمت عرضه شده به مشتری تفاوت زیادی داره وسود کلانی به جیب شرکت ها سرازیر میکنه چرا هیچ کدومشون شفاف سازی نمیکنن دقیقا چقدر سود میبرن روی هر گوشی البته این محاله که بخوان واقعیت رو بگن کلا یه عده بره برده هستن در حالی که به سادگی میشه شرکت ها رو شکست داد با یه حرکت ساده نخریدن ولی خب هرگز این اجماع شکل نمیگیره متاسفانه واین ابزار بیسیم مضرات زیادی داره

مطالب پیشنهادی