ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

همکاری فاکسکان و صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان برای تولید خودروهای برقی

فاکسکان که بیشتر بخاطر تولید گوشی‌های آیفون شهرت پیدا کرده، چندی پیش با پایه‌گذاری برند فاکستران ورود خود به صنعت خودرو را رسانه‌ای کرد. اکنون خبر می‌رسد این کمپانی در حال رایزنی با دولت عربستان ...

سعید علیپور
نوشته شده توسط سعید علیپور | ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | ۱۸:۱۵

فاکسکان که بیشتر بخاطر تولید گوشی‌های آیفون شهرت پیدا کرده، چندی پیش با پایه‌گذاری برند فاکستران ورود خود به صنعت خودرو را رسانه‌ای کرد. اکنون خبر می‌رسد این کمپانی در حال رایزنی با دولت عربستان برای ایجاد یک شرکت مشترک خودروسازی است. در صورت توافق این شرکت مشترک به تولید خودروهای برقی مشغول خواهد شد.

صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان با ایجاد نهادی به نام Velocity در شرکت مذکور، اکثریت سهام آن را تصاحب خواهد کرد. در این همکاری ماموریتِ تامین نرم‌افزار، تجهیزات الکترونیکی و پلتفرم‌های اختصاصی بر عهده فاکسکان خواهد بود.

فاکسکان با پرداخت 280 میلیون دلار کارخانه لردزتاون در اوهایو را خریداری کرده است

به گفته برخی منابع، شرکت مشترک یا همان جوینت ونچر عربستان سعودی و فاکسکان از پلتفرم‌های تحت لیسانس ب‌ام‌و در ساخت محصولات خود استفاده خواهد کرد.

بد نیست اشاره کنیم برخی خودروسازان برای جبران بخشی از هزینه‌های سنگین صرف شده برای توسعه پلتفرم‌های جدید برقی، به دنبال فروش یا اعطای مجوز استفاده از پلتفرم به دیگر شرکت‌ها هستند.

کمپانی آلمانی ب‌ام‌و جزو این خودروسازان است که پیش‌تر با برند ویتنامی وینفست برای استفاده از پلتفرم‌ X5 به توافق رسیده است.

شاید بدانید عربستان سعودی مدت‌هاست می‌خواهد از اقتصاد نفتی فاصله بگیرد. به همین جهت این کشور طرح جامعی را تدارک دیده که ایجاد صنعت خودروسازی یکی از بندهای آن است. در این راستا قبلا تلاش‌هایی صورت گرفته که البته همگی بدون نتیجه باقی مانده‌اند.

ناگفته نماند صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان در سال 2018 در استارتاپ لوسید موتورز نیز سرمایه‌گذاری کرده و سهامدار اصلی آن به شمار می‌رود.

این ارگان به دنبال تشویق لوسید موتورز برای احداث کارخانه و تولید خودرو در جده است. علاوه‌بر این، صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان از گروه مشاوره‌ای بوستون درخواست کرده تحقیقاتی را در زمینه پیش‌نیازهای راه‌اندازی صنعت خودروی برقی آغاز کند.

عربستان سعودی تاسیس کارخانه تولید باتری را نیز بطور جدی دنبال می‌کند. گفته می‌شود این کارخانه تا سال 2028 ظرفیت تولید 15 گیگاوات ساعت را دارا خواهد بود و باتری‌های آن در محصولات لوسید و دیگر برندهای حاضر در خاک این کشور مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی