مرکز توسعه تجارت الکترونیک همایش آشنایی با امضای الکترونیکی را برگزار کرد
مرکز توسعه تجارت الکترونیک همایشی با هدف آشنایی دستگاههای اجرایی با مفاهیم حوزه امضای الکترونیکی برگزار کرد. این مرکز متولی زیرساخت کلید عمومی و توسعه به کارگیری خدمات امضای الکترونیکی در کشور است. به گزارش ...
مرکز توسعه تجارت الکترونیک همایشی با هدف آشنایی دستگاههای اجرایی با مفاهیم حوزه امضای الکترونیکی برگزار کرد. این مرکز متولی زیرساخت کلید عمومی و توسعه به کارگیری خدمات امضای الکترونیکی در کشور است.
به گزارش دیجیاتو و به نقل از روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، همایش آشنایی با امضای الکترونیکی مبتنی بر کلید عمومی و خصوصی به منظور آشنایی دستگاههای اجرایی با مفاهیم و موضوعات حوزه امضای الکترونیکی و تسریع در اجرای مصوبات ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور، روز گذشته برگزار شد.
در ابتدای همایش، «رضا جوادینیا»، معاون زیرساخت کلید عمومی و امنیت اطلاعات تجاری مرکز تتا، با تشریح ابلاغیه اخیر معاون اول رئیس جمهور از منظر زیرساخت کلید عمومی، به معرفی این زیرساخت و مفاهیم آن پرداخت.
وی یادآور شد در کنار مرکز ریشه کشور، برخی از دستگاههای اجرایی به صورت موازی اقدام به راهاندازی مرکز صدور گواهی از نوع ریشه برای خود کردهاند که با توجه به اینکه گواهیهای صادره توسط این دستگاهها بدون اخذ مجوز از شورای سیاستگذاری بوده، دارای وجاهت قانونی نیست. از همین روی چنانچه در صورت استفاده دچار چالشهای قانونی و دعوای حقوقی شوند، این گواهیها غیر قابل استناد در محاکم قضایی کشور هستند.
جوادینیا در ادامه ضمن تشریح روشهای مختلف تجهیز سامانهها به قابلیت به کارگیری گواهی الکترونیکی و بیان ویژگیهای هر روش پرداخت. او خاطرنشان کرد که انتخاب روش تجهیز سامانه کاملا به ماهیت سامانه و فرآیندهای مرتبط با آن بستگی داشته و نمیتوان از یک روش یکسان برای تجهیز همه سامانهها استفاده کرد.
معاون زیرساخت کلید عمومی و امنیت اطلاعات تجاری مرکز تتا در بخش انتهایی صحبتهایش به برخی اقدامات انجام شده در راستای توسعه به کارگیری امضای الکترونیکی در کشور و همچنین معرفی برخی سامانههایی که در حال حاضر قابلیت استفاده از امضای الکترونیکی در آنها ایجاد شده اشاره کرد؛ که از جمله آنها میتوان به سامانههای جامع تجارت، تدارکات الکترونیک دولت، بارنامه برخط، سفته و برات الکترونیکی، اشاره کرد.
در بخش دوم همایش، «شیری» مدیر سامانه تجارت خارجی سامانه جامع تجارت ایران و «شیرازی» رئیس گروه نرمافزار سازمان راهداری نیز به ارائه تجربیات موفق خود در زمینه به کارگیری امضای الکترونیکی در فرآیندهای سامانههای خود پرداختند.
همچنین در ادامه، نمایندگانی از بخش خصوصی فعال در حوزه امضای الکترونیکی مشتمل بر 5 شرکت، به تشریح توانمندیهای خود پرداختند.
لازم به ذکر است در این همایش نمایندگان دستگاههای اجرایی نظیر سازمان غذا و دارو، بیمه مرکزی ج.ا.ا، گمرک ج.ا.ا، سازمان امور مالیاتی، سازمان برنامه و بودجه، سازمان راهداری و نیروی انتظامی و همچنین بخش خصوصی فعال در حوزه امضای الکترونیکی حضور داشتند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.