ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

واکنش دوباره نصر کشور و تهران به طرح صیانت: صد در صد مخالف پیکره‌ این طرح هستیم

نمایندگان سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران و کشور در دیدار با غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نصر، صددرصد مخالف پیکره طرح صیانت است، به توضیح درباره مشکلاتی که در ...

شیدا ملکی
نوشته شده توسط شیدا ملکی | ۲۳ آذر ۱۴۰۰ | ۱۱:۱۵

نمایندگان سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران و کشور در دیدار با غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نصر، صددرصد مخالف پیکره طرح صیانت است، به توضیح درباره مشکلاتی که در آینده کسب‌وکارها به دلیل این طرح با آن مواجه خواهند شد، پرداختند.

«غلامرضا نوری قزلجه»، نماینده مجلس شورای اسلامی در این جلسه با بیان اینکه گرچه تعداد نمایندگان مخالف طرح از موافقان آن کمتر است، گفت: «استدلال و عزم نمایندگان مخالف خیلی بیشتر است. از زمانی که این موضوع مطرح بوده از موافقین هیچ استدلالی نشنیده‌ایم. اگر قرار باشد مصوبات آن تصویب شود باید دو سوم آرا را داشته باشد یعنی از این ۲۳ نماینده‌ای که عضو هستند باید ۱۶ نفر به کلیات آن رای دهند تا رای بیاورد یعنی اگر ۸ نفر در آنجا مخالف جدی باشد به نتیجه نمی رسد.»

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه فعالان بخش خصوصی حتما نظرات اصلاحی و پیشنهادیشان را به صورت ماده به ماده ذکر کنند، گفت: «اگر پیشنهاد شما حذف است بگویید باید به این دلیل حذف شود، اگر نظراتتان اصلاحی باشد که خیلی بهتر است چون پذیرش آن بیشتر است. حتی به نظر من نظام صنفی یک پیشنهاد را می تواند پیگیری کند و بقیه تشکل‌ها، اتحادیه‌ها و انجمن‌هایی که در این عرصه فعال هستند هم کمک کنند و جداگانه همین نظرات را بنویسند.»

هاشمی: تعداد مخالفان طرح صیانت کم در استان‌ها است

«حسن هاشمی»، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور نیز در این نشست با بیان اینکه به نظر می‌رسد، مخالفان طرح صیانت در کمیسیون حداقل هستند و تعداد آرای موافقین بیشتر است، گفت: «شنیده‌های ما حاکی از این است که در استان‌های مختلف اغلب از طرح صیانت حمایت کرده‌اند.»

هاشمی با اشاره به اینکه، به تازگی وزیر ارتباطات در خواست ورود یک لایحه طرح جدید به مجلس است، گفت: «طبق شنیده‌های من رئیس مجلس نیز مخالف جلو رفتن طرح به این شکل است اما اعضای کمیسیون خواستار تصویب آن هستند.»

او با اشاره به مشکلاتی که آینده از سوی این طرح برای کسب و کارهای ایجاد می‌کند، بر تلاش‌های بخش خصوصی در حوزه IT تاکید کرد و گفت: «موافقان این طرح می‌خواهند مشکل حال را برطرف کنند در حالی که تاثیرات این تصمیمات در آینده به شدت منفی خواهد بود.»

طرح صیانت هزینه‌ نظام را بالا می‌برد

«حسین اسلامی»، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران نیز با اشاره به گفته‌های یکی از نمایندگان مجلس که بیان کرده بود هشتاد و پنجی شدن طرح صیانت با موافقت بخش خصوصی بوده است، گفت: هنوز که طرح تایید نشده گفته‌اند که ما موافق هستیم، ما کجا موافقیم؟ کجا روحمان از موضوع خبر دارد؟ ما ۱۰۰ درصد مخالف پیکره و زیرساخت بندی و منشا و مبدا آن هستیم.

اسلامی با تاکید بر اینکه این طرح اگر اصلاح هم شود نمی توانیم آن را بپذیریم، گفت: «دوستانی که مخالف هستند جرات مخالفت در صحن را ندارند. ما بند بند به دلایل مخالفتمان اشاره کردیم در حالیکه ما را محکوم کردند که هیچ کس نیامده نقد درستی انجام دهد.»اسلامی در ادامه توضیحات خود گفت: «من به عنوان یک مدافع نظام می‌گویم هیچ نظامی برای پیروزی هزینه خودش را بالا نمی‌برد. حتی اگر بند بند مصوبه درست باشد، سر ریز این مصوبه روی اعتبار نظام است یا مقابل اعتبار نظام است؟»

با تصویب کلی طرح مخالفیم

در ادامه «نیما نامداری»، عضو هیأت مدیره نصر تهران با بیان اینکه وقتی نتوانید با زبان فنی دنیا ارتباط برقرار کنید، صادرات هم از دست خواهد رفت، گفت: «یکی از بزرگترین چالش‌ها این است که این محدودیت‌ها باعث می‌شود در لیست سیاه سرویس دهنده‌ها قرار گیریم.»

نامداری با اشاره به وضعیت حقوقی و مجوزدهی کشور، گفت: «اینکه ما بگوییم هرکس مجوز ندارد ایرانی‌ها حق ندارند با او کار کنند، اساسا قصاص قبل از جنایت است.»

نامداری همچنین در ادامه گفت: «پیشنهاد ما در نظام صنفی این است که این طرح کلا تصویب نشود. البته شاید در فضای سیاست گذاری غیر ممکن باشد ولی من تصور می کنم دست کم مسکوت بودن این طرح به مدت ۶ ماه از بار روانی که روی صنعت گذاشته مقداری می کاهد. هر چیزی که تصویب شود جامعه و خصوصا صنعت IT آن را منفی تلقی می کند، من پیشنهاد می کنم اگر نمی توانید این طرح را از دستور کار خارج کنید پیشنهاد مسکوت ماندن آن شاید معقول باشد. مهم این است بتوانیم فضای صنعت IT را از این فضای منفی خارج کنیم.»

محدودیت، راهکار نهایی نیست

در بخش دیگری از این نشست، علیرضا کشاورز جمشیدیان، با اشاره به دیدار نمایندگان نصر تهران با سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: «مجلس اعلام کرده، اگر فضای تلگرام باز شود مشکلات امنیتی و فرهنگی دارد و برای همین آن را فیلتر کردید و حتی وام دادید و پلتفرم‌های دیگری را شارژ کردید و در واقع آنهایی که آمدند درآمدهای بیشتری کسب کردند و یک ترافیک بالایی در حوزه فیلتر تلگرام به وجود آمد و عملا تبعات امنیتی مضاعف هم داشت.»

کشاورز با بیان اینکه لزوما ایجاد محدودیت، راهکار حل دغدغه فرهنگی نیست، گفت: «فکر می کنم بعضی از نماینده‌ها صادقانه متوجه مشکلات این طرح نیستند، باید بدانند طرحی که بخش زیادی از ابعاد زندگی مردم را درگیر کند را نباید پشت درهای بسته تصویب کرد. آنها باید تایید بخشی از نخبگان جامعه را برای تصویب داشته باشند.»

نویسندگان طرح صیانت اطلاعات پایینی دارند

«غلامرضا نوری قزلجه»، نماینده مجلس نیز در بخش دیگری از توضیحات خود، گفت: کسانی که این طرح را نوشتند اگر دوستداران نظام هستند اطلاعات خیلی پایینی دارند و یا اینکه کسانی هستند که دنبال به بهم ریختن جامعه، فضای موجود و آرامش نسبی موجود هستند. چون روی نقطه خطرناکی دست گذاشتند و جامعه و مردم نسبت به این موضوع حساس هستند.

او همچنین گفت: «نیتی که من در دوستان و در موافقین در کمیسیون می‌بینم، این است که می‌خواهند با سرعت اینکار را تمام کنند و حتی به بودجه نرسد. آنها انگیزه محکمی دارند که حتما باید این‌طرف سال طرح را تمام کنند. خصوصی‌ترین بخش ما بخشی است که در IT دارد فعالیت می کند و می خواهند آن را دولتی کنند.»

این نماینده مجلس با بیان اینکه به اسم مرزبانی کل تشکیلات دولت را زیر ستاد نیروهای مسلح می‌برند، گفت: «اینها باید هماهنگ با نیروهای مسلح جلو بروند، تبعات خطرناکی دارد. زیرساخت‌های ارتباطی را نظامی می کنیم که اگر جنگی اتفاق افتاد اینها جزء اهداف نظامی باشد، تعرفه گذاری و جرم انگاری‌های شدید و جدیدی را وضع می کند، ایراد و اشکالات زیاد است.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی