مدیرعامل یکتانت در لایو دیجیاتو: به دنبال تبدیل شدن به مقصد دیجیتال مارکتینگ هستیم
مدیرعامل یکتانت در گفتگو با دیجیاتو از برنامههای این مجموعه برای آینده نزدیک سخن گفت. به گفته وی آنها با ارائه سرویسهای مختلف در صدد تبدیل شدن به مقصد دیجیتال مارکتینگ تا افق 1404 هستند. ...
مدیرعامل یکتانت در گفتگو با دیجیاتو از برنامههای این مجموعه برای آینده نزدیک سخن گفت. به گفته وی آنها با ارائه سرویسهای مختلف در صدد تبدیل شدن به مقصد دیجیتال مارکتینگ تا افق 1404 هستند. مومنی همچنین در این گفتگو درباره سهم تبلیغات آنلاین در بازار ایران، فناوریهای جدید و جایگاه پلتفرمهای تبلیغاتی درآنها، تاثیر فیلترینگ شبکههای اجتماعی بر این صنعت و همچنین طرح صیانت توضیحاتی ارائه کرد.
«سینا مومنی»، مدیرعامل جوان یکتانت مهمان سیزدهمین قسمت از آنتک دیجیاتو بود. پلتفرمی که در زمینه تبلیغات آنلاین از سال 1395 شروع به فعالیت کرده و ارزشگذاری فعلی آن در حد دو هزار میلیارد تومان است.
اما یکتانت چطور توانست به چنین ارزش و جایگاهی برسد؟ مومنی توجه به بازدهی کسبوکارها از تبلیغات را اصلیترین عامل این موضوع دانست و گفت:
«از روز اولی که یکتانت شروع به فعالیت کرد به دنبال بازدهی خوب تبلیغات کسبوکارها بودیم. کسبوکارها در اواسط سال 90 با وجود تبلیغات آنلاین، بازدهی مورد انتظارشان را کسب نمیکردند. این امر ناشی از عدم ورود دانش و دیتا در حوزه تبلیغات بود.»
به گفته وی آنها الگوریتم و کامپیوتر را جایگزین انسان برای تصمیمگیری در نوع نمایش تبلیغات ساختند؛ در کنار آن با اضافه کردن سرویسهای مختلف موفق به افزایش بازدهی تبلیغات شدند. اینگونه هم سفارش دهنده تبلیغات رضایت داشته و هم نمایشدهندگان تبلیغات به تعرفه منصفانهای دست پیدا کردند.
سهم 90 درصدی از بازار تبلیغات آنلاین
یکی از مزیتهای اصلی تبلیغات در فضای آنلاین، ردیابی رفتار کاربر در اینترنت است؛ در این حالت میتوان با رفتارشناسی هر کاربر، علاقمندیهای او را حدس و متناسبش تبلیغات به وی نمایش داد.
امری که به گفته مدیرعامل یکتانت در سال 99 روی آن تمرکز کردهاند و با ایجاد سرویسهایی در این راستا موفق به ثبت آمارهای قابل توجهی، همچون رشد 2 برابری تعداد تبلیغکنندگان شوند. البته به اعتقاد وی جدیتر شدن فضای آنلاین و معرفی به سایر کسبوکارها از سوی مشتریان راضی از دیگر عوامل تحقق این رشد است.
با وجود این مزایا سهم تبلیغات آنلاین از این صنعت چقدر است؟ مومنی در پاسخ به سوال دیجیاتو گفت:
«طبق تخمینهای ما از تبلیغات تلویزیونی و بیلبوردی که بیشترین سهم بازار تبلیغات را دارند، این صنعت گردش مالی 15 تا 20 هزار میلیارد تومانی دارد که تقریبا 20 درصد آن سهم تبلیغات آنلاین است.»
او معتقد است بازار تبلیغات شبکههای اجتماعی سهمی بیش از 50 درصدی از بازار تبلیغات آنلاین دارد. یکتانت نیز نزدیک به 90 درصد از سهم بازار تبلیغات وبسایتها که شامل تبلیغات بنری، نیتیو (Native) و پوش نوتیفیکیشن (Push Notification) است را در اختیار دارد.
به گفته مومنی جریان به عنوان یکی از زیرمجموعههای یکتانت که در حوزه تبلیغات در شبکههای اجتماعی فعال میکند سهمی 10 درصدی از بازار حوزه خود دارد. سهم بازار آنها در برنامهها و بازیهای موبایلی نیز حدود 20 درصد و در بحث رپورتاژ آگهی نیز سهمی بیش از 50 درصد بازار این حوزه را در اختیار دارند.
پلتفرمهای تبلیغاتی چه دیتایی از کاربران دارند و یکتانت چطور تبلیغات را نشان می دهد؟
با مقایسه آمارهای آمریکا و اروپا با ایران، شاهد سهم بیشتری از تبلیغات بازار آنلاین در کشورهای این قارهها هستیم. چرا یکتانت به عنوان یکی از اصلیترین بازیگران این حوزه نتوانسته نقشی در افزایش سهم بازار تبلیغات آنلاین داشته باشد؟
مدیرعامل یکتانت در پاسخ به سوال دیجیاتو، حضور غولهای بزرگی همچون گوگل و فیسبوک که به دیتای عظیمی از کاربران بینالمللی دسترسی دارند را اصلیترین عامل این امر دانست و گفت:
«گوگل، فیسبوک و اخیرا آمازون جزو برترینهای این حوزه هستند. نقطه اشتراکشان نیز مدیایی است که به واسطه آن تبلیغات میکنند. به طور مثال گوگل با ارائه سرویسهای مختلفی همچون ایمیل، موتور جستجو، یوتوب و … در حال جمع آوری دیتای عظیمی از کاربران است. رشد بازار تبلیغات آنلاین در دنیا نیز مبتنی بر همین جمعآوری دادههای کاربران است.»
او معتقد است افزایش سهم تبلیغات آنلاین نیز در ایران رخ خواهد داد اما این رشد به سرعت اروپا و آمریکا نخواهد بود.
مومنی در ادامه گفتگو به مدلهای تبلیغات هوشمند در یکتانت اشاره و عنوان کرد:
«یکی از این مدلها براساس مدل محتوایی است که کاربر در حال مطالعه آن روی سایتهای مختلف است. به طور مثال به کاربری که در حال مطالعه مقاله آیفون 13 است، محصولات مرتبط با آیفون نمایش داده میشود. مدل دوم نیز براساس تیتر محتوا است، به طور مثال اگر تیتر یک خبر درباره افزایش ارزش بیت کوین بود به کاربران تبلیغ صرافی ارز دیجیتال نمایش داده شود. مدل سوم نیز بر اساس رفتار کاربر و ریتارگتینگ است. به طور مثال کاربری که از سایت فروش x، عسل خریداری کرده است با سفارش همان سایت x در سایر سایتهایی که کاربر به آن مراجعه میکند سایر محصولات سایت x نمایش داده میشود.»
به گفته وی آنها از کوکی وبسایتها و مرورگر کاربر نیز استفاده کرده و رفتار او را در فضای وب پایش میکنند؛ البته این پایش در حالی رخ میدهد که هیچ اطلاعاتی از هویت حقیقی فرد برای آنها نمایان نمیشود:
«به واسطه اسکریپتهای یکتانت در وبسایتها، رفتار کاربران را رصد میکنیم و با رفتارشناسیشان، آنها را براساس علاقمندیها، جنسیت، بازه سنی و… دستهبندی میکنیم. هر چقدر دیتای بیشتر و دقیقتری کسب شود، این اطلاعات از کاربر نیز افزایش یافته و تبلیغات بهتر و هدفمندتری به آن نمایش داده میشود.»
مومنی همچنین به چارچوبهای این پلتفرم تبلیغاتی برای پروموتسازی محتوا در فضای وب فارسی اشاره کرد و اذعان داشت به وسیله تیم تایید محتوا، تبلیغات مشتریان پیش از پذیرش بررسی شده و اگر در حوزه مالی فعالیت کنند، بایستی شرکت ثبت شده با شماره تماس تایید شده داشته باشند.
البته به گفته وی این چارچوبها در حال به روز رسانی بوده و در آیندهای نزدیک بحث احراز هویت کسبوکارها و تایید دو مرحلهای محتوا نیز اضافه خواهد شد.
هدفگذاری یکتانت: مقصد دیجیتال مارکتینگ ایران
مدیرعامل یکتانت در بخش دیگری از این گفتگوی اینستاگرامی به هدف کوتاه مدت این مجموعه اشاره کرد و اظهار داشت به دنبال تبدیل شدن به مقصد دیجیتال مارکتینگ هستند. از همین روی تمام قدمهایی که به عنوان یک هلدینگ فعال در حوزه تبلیغات آنلاین بر میدارند و سرویسهایی که ارائه میکنند هم در همین راستا خواهد بود: «تا 4 سال آینده میخواهیم تبدیل به هلدینگی شویم که پازل دیجیتال مارکتینگ آن کامل است.»
به گفته او آنها با توجه به پیشنهاداتی که به سمتشان آمده، به فکر جذب سرمایه نیز افتادند. موضوعی که مومنی اعتقاد دارد برای بزرگتر شدن یکتانت، تاثیرگذاری بیشتر آن و تحقق هدف پیشرو ضروری است.
وی به اهداف بلند مدت یکتانت نیز اشاره کرده و اعلام کرد در تلاش هستند تا به واسطه دانش و دیتاهای کاربران به کسبوکارها برای بهبود فعالیتشان کمک کنند.
این روزها وب 3 و متاورس نقل محافل علمی و تکنولوژی هستند، آِیا یکتانت برای این دوره گذار خود را آماده کرده است؟ مدیرعامل یکتانت به این سوال دیجیاتو پاسخ داد:
«فعلا برنامهریزی برای این حوزه نداریم. اما همان طور که با ظهور شبکههای اجتماعی، بخش عظیمی از تبلیغات آنلاین به سمت سوشال مدیا رفت؛ احتمالا برای وب 3 و متاورس نیز این اتفاق رخ دهد. بالاخص آنکه در این محیطها مردم حضور واقعیتری داشته و در نتیجه دیتاهای بیشتری از خود به جای میگذارند.»
وی اعتقاد دارد مدل تبلیغات در متاورس نیز متفاوت خواهد شد و شاهد تبلیغهای شخصیسازی شدهتری برای افراد خواهیم بود: «اگر با این تغییرات خودمان را وفق ندهیم و برای آن آماده نشویم قطعا از بازار حذف خواهیم شد.»
اثرات فیلترینگ و طرح صیانت
بخش پایانی گفتگوی دیجیاتو با مومنی به اثرات فیلترینگ و طرح صیانت اختصاص داشت. او بزرگترین اثر طرح صیانت را تزریق ناامیدی دانست: «اینکه آدمها باور خود را برای ماندن در ایران و موفقیت و رشد از دست بدهند بدترین اثر طرح صیانت است که در بلند مدت کشور را با چالشهای گستردهای مواجه خواهد ساخت.»
مدیرعامل یکتانت با اشاره به فیلترینگ، اثر این موضوع روی ترس کسبوکارها برای رشد و سرمایهگذاریهای بیشتر را کاملا واضح خواند و گفت: «با فیلتر تلگرام شاهد از دست رفتن سرمایهگذاریهای بسیار افراد در این حوزه با امید رسیدن به سوددهی بودیم.»
اخبار ضد و نقیض درباره فیلتر اینستاگرام طی سالهای اخیر و طرح صیانت نیز به اعتقاد وی، ترس کسبوکارهای فعال در حوزه اینستاگرامی را به همراه داشته است. مومنی تاکید دارد این عدم قطعیت درباره آینده، تاثیر بسزایی برای مهاجرت نخبگان از ایران دارد.
گفتگوی ویدئویی دیجیاتو با مدیرعامل یکتانت را میتوانید از اینجا ببینید:
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.