دیجیتک؛ وب ۳ به زبان ساده
این روزها آینده اینترنت بیشتر از همیشه اهمیت پیدا کرده است. از نظر بسیار از کارشناسان، آینده با متاورس تعریف میشود و از نظر بسیاری دیگر این اتفاق با توسعه وب ۳ خواهد افتاد. در این ویدیو به توضیح وب ۳ میپردازم.
تماشای ویدیو در یوتوب دیجیاتو:
تماشای ویدیو در آپارات دیجیاتو:
وب ۳ در اصل سومین دوره از اینترنت است که میخواهد هر دو خوبی وب ۱ و وب ۲ را به کاربران هدیه دهد. وب ۱ به عصری از اینترنت گفته میشود که صفحات وبسایتها، فاقد هر گونه تعاملی با کاربر بوده و صرفا نوشتهای به منظور افزایش آگاهی کاربران بود.
در این دوره از اینترنت که از اوایل دهه ۷۰ میلادی شروع شد، شما به عنوان کاربر اینترنت هیچ گونه دخل و تصرفی در تغییر یا ایجاد محتوای یک وبسایت نداشتید و فقط میتوانستید آن را مطالعه کنید.
وب ۲ که به عقیده بسیاری از کارشناسان از سال ۲۰۰۴ آغاز شده و تا همین الان هم ادامه دارد، به کاربران اجازه میدهد در تولید محتوای اینتنرتی سهم داشته باشند. این کار به کمک ایجاد پلتفرمهای متمرکز صورت میگیرد.
پلتفرمهای متمرکز مانند گوگل، متا، توییتر، یوتوب یا هر شبکه اجتماعی دیگری، به شما اجازه میدهند با تولید محتوا در آن چه که به جهان نشان داده میشود، سهم داشته باشید اما در عوض از شما دادههایی را به منظور ارائه خدمات بهتر جمعآوری میکنند. البته کمپانیهایی مانند گوگل، این دادهها را به شرکتهای شخص ثالثی میفروشند تا درآمدزایی هم داشته باشند. برای همین است به که عصر وب ۲ میگویند دوران درآمدزایی از دادههای کاربران.
وب ۳ به کلی این قضیه را زیر سوال میبرد و میخواهد کاری کند تا کاربر مالک محتوای خود باشد و اگر قرار است از این محتوا درآمدی کسب شود، بیشتر آن به جیب خود کاربر برود تا مالک پلتفرمی که محتوا روی آن آپلود شده است.
وب ۳ وعدههای بسیاری میدهد که در این ویدیو به سراغ آن میروم و همه را کامل توضیح خواهم داد. در نتیجه ویدیوی فوق را به هیچ عنوان از دست ندهید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سلام
با این توصیف Web3 باز به همین درد لا علاج دموی کراسی مبتلا خواهد بود
زیرا اکثریت نادان و حقگریز، اقلیت را خفه میکند: فضای مجازی، مزاجی شده
مشکلات تعامل تجاری به کنار
تکلیف آنکه نیّت روشنگری دارد نه قصد کاسبی، چه میشود؟
لابد چون در تولید محتوایش تمایلات جمعی را بازاریابی ننموده، محکوم به فناست
وانگهی Web3 چه مشکلی از این ترنت حلّ میکند؟
مشکل اصلی اینترنت IP آنست که تا حذف نشود هیچ اتفاق درخوری نمیافتد
اصلًا آیا اینترنتی وجود دارد؟ یا مجموعهای از شبکههای ملّی/ میلی کمابیش مرتبط/ نامرتبط داریم
مثلًا امریقا یکتنه چندین ملّت را تحریم نکرده از هستی ساقط کرده: نام ایران را از سیاهۀ کشورها حذفیده. سیاست کثیف نمیگذارد سایتهای عادی آنها که از اینطرف بازند هم، باز شود -فقط بخاطر تحریم ظالمانه-
چوب دوسر نجس! بدون تقلّا و تقلّب نمیتواند Web3 را دید بزند چه رسد به تولید محتوا
اگر هم تولیدش را یه جوری قالب نمود بعد چه طوری میخواد پول بگیرد؟ لا مذهب! سوئیفت و پُست و ویزا و ... را بسته
و السلام
عالی بود به نظرم وب تری از متاورس کاربردی تره یا حداقل هنوز زوده برای تکنولوژی متاورس به هرحال باید توسط جامعه درک بشه
از نظر من برای متاورس هنوز شرایط دنیا اونقدر برای پذیرش متاورس آماده نیست
ولی قطعا تاثیر گذار خواهد بود