ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

محققان به پرورش ارگان در بدن حیوانات برای پیوند به انسان نزدیک‌تر شدند

گروهی از پژوهشگران اخیرا در تحقیقات خود کشفیاتی داشته‌اند که ما را یک گام دیگر به پرورش ارگان در بدن سایر موجودات و بعد پیوند به بدن انسان نزدیک‌تر می‌کند. این کار احتمالا از طریق ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۲ دی ۱۴۰۰ | ۲۳:۵۹

گروهی از پژوهشگران اخیرا در تحقیقات خود کشفیاتی داشته‌اند که ما را یک گام دیگر به پرورش ارگان در بدن سایر موجودات و بعد پیوند به بدن انسان نزدیک‌تر می‌کند. این کار احتمالا از طریق سلول‌های بنیادی ساده انجام خواهد شد.

پروفسور «جیکوب هانا» و تیمش روش جدیدی برای کاشت سلول‌های بنیادی انسان پیدا کرده‌اند که وضعیت ارتباط‌گیری با محیط میزبان را برای این سلول‌ها بسیار بهتر می‌کند. با این روش، احتمال دستیابی به شرایطی که در آن سلول‌های یک جاندار بتواند نقشی اساسی در رشد سلول‌های دیگر جانداران داشته باشد، خیلی بیشتر می‌شود.

یافته‌های محققان نشان می‌دهد که سلول‌های اولیه انسان با موفقیت قابل تولید و یکپارچه شدن با سلول‌های موش‌ هستند؛ چون سلول‌ها در مراحل ابتدایی در حالت نامتمایز (یا ساده) قرار دارند و می‌توانند به انواع سلول‌های بدن از جمله سایر سلول‌های بنیادی تبدیل شوند. پژوهشگران همچنین پروتکلی را برای افزایش کارایی (یا شایستگی) سلول‌ها در یکپارچه شدن با میزبان ایجاد کردند تا در آینده امکان خلق و مطالعه این نوع سلول‌ها برای انتقال میان حیوانات و حتی به انسان‌ها وجود داشته باشد.

پرورش ارگان های انسان در بدن حیوانات: احتمالی باورنکردنی

تحقیقات قبلی نشان داده بود که سلول‌های بنیادی ساده فقط می‌توانند به سلول‌های زایای بدوی – والد سلول‌های تخمک یا اسپرم – تبدیل شوند. ولی در این مطالعه جدید کشف شده که امکان تبدیل سلول‌ها به بافت‌های خارج رویانی، جفت جنین و سلول‌های کیسه ناف هم وجود دارد. از این سلول‌ها می‌توان بدون نیاز به اهدای تخمک به عنوان منبع کاشت رویان مصنوعی استفاده کرد.

تفاوت در رفتار سلول‌های بنیادی انسان و موش و تفاوت میان حالت‌های مختلف سلول‌های ساده احتمالا از غافل‌گیرکننده‌ترین نتایج تحقیق حاضر است. به همین خاطر، هنوز باید کارها و تحقیقات بیشتری انجام بگیرد تا شرایط پرورش ارگان سفارشی در دنیای واقعی فراهم شود.

هانا می‌گوید درک این تفاوت‌ها در راه غلبه بر هزاران مشکلی که در حوزه تحقیقات و استفاده از سلول‌های بنیادی وجود دارد، بسیار مهم است: «مثلا اگر می‌خواهیم در آینده برای انسان در بدن خوک‌ها پانکراس پرورش دهیم، باید این تفاوت‌های انقلابی عظیم میان گونه‌ها و اول از همه میان موش‌ها و انسان‌ها را در نظر بگیریم.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی