ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نجوم و فضا

سقوط بدون کنترل موشک روسی به سمت زمین

موشک‌هایی که به فضا پرتاب می‌شوند، باید تحت برنامه دقیق کنترل و بازگشت، تا رسیدن به سطح زمین هدایت شوند. اما موشک روسی سقوطی بدون کنترل و پرخطر را تجربه می‌کند. کشور روسیه چندی پیش ...

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۱۷ دی ۱۴۰۰ | ۰۹:۰۰

موشک‌هایی که به فضا پرتاب می‌شوند، باید تحت برنامه دقیق کنترل و بازگشت، تا رسیدن به سطح زمین هدایت شوند. اما موشک روسی سقوطی بدون کنترل و پرخطر را تجربه می‌کند.

کشور روسیه چندی پیش موشکی به فضا فرستاده بود که طبق برنامه‌ریزی‌ها باید به صورت کنترل شده‌ در اقیانوس به زمین می‌نشست. اما این موشک که برای مدتی در مدار زمین به دام افتاده بود، کنترل خود با اتاق فرمان را از دست داد. اکنون اخترشناسانی که مسیر این جرم را در فضا ردیابی می‌کنند، حدس می‌زنند موشک در روز چهارشنبه از کرانه اقیانوس‌ هند، اقیانوس جنوبی و بخش‌هایی از اقیانوس آرام کند. سپس با عبور از فراز مکزیک و تگزاس به زمین برخورد کند.

«جاناتان مک داول»، ستاره‌شناس در مرکز اخترفیزیک هاروارد می‌گوید: « احتمال می‌دهیم این موشک قبل از آنکه از مکزیک به‌طور کامل عبور کند و به تگزاس برسد، به زمین بیفتد.»

همانطور که اکثر قطعات زباله‌های فضایی که به زمین بازگردانده می‌شوند، درون آب می‌افتند، این موشک نیز قرار بود فرودی موفق بر روی سطح دریا انجام دهد.

تکه زباله‌های سرگردان متعلق به موشک «Angara A5» روسیه است که یکی از جدیدترین اعضای ناوگان پرتابگرهای سنگین وزن این کشور است. آنگارا در یک پرواز آزمایشی در 27 دسامبر از فضاپیمای «پلستسک» روسیه به فضا پرتاب شد. به گفته آژانس فضایی روسیه، این موشک بدون خدمه یک ماهواره ساختگی را حمل می‌کرد.

اندکی پس از پرتاب، یک موتور در قسمت بالایی موشک دچار نقص شد و ارتباط خود را مرکز کنترل در زمین را از دست داد. این بخش از موشک که قرار است با زمین برخورد کند، حدود 23 فوت طول داد و وزن آن به همراه ماهواره ساختگی خود به حدود 4 تن می‌رسد. هرچند که بسیاری از قطعات این موشک در جو زمین متلاشی شده است، اما برخی قطعات ممکن است دست نخورده باقی مانده باشند.

مک داول گفت: « کره زمین مملو از اقیانوس‌هایی وسیع است که شانس سقوط موشک درون آن‌ها بسیار بالاست. اما همچنان خطراتی ساکنین خشکی‌ها را تهدید می‌کند. پیش از این شاهد مواردی بودیم که قطعات سنگین وزن موشک‌های فضایی با برخورد به مناطق شهری سبب آسیب‌های بسیاری شدند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • molavy
    molavy | ۱۷ دی ۱۴۰۰

    شصت سال همه کشور ها بدون کنترل رها میکردن ها
    حالا چند ساله آمریکا تونسته موشک خودش رو کنترل کنه
    خفمون کرد

    • J.A.R.V.I.S
      J.A.R.V.I.S | ۱۷ دی ۱۴۰۰

      شصد سال همه کشور ها منجمله روسیه مدیریت میکردن که تو اقیانوس سقوط کنه.
      و کور شه اون چشی که نتونه بیشرفت یک شرکت خصوصی امریکایی و نه دولت امریکا رو در زمینه بازیابی موشک ببینه.سعی کن بجای حسادت سعی کنی پیشرفت کنی. حسادت چیز خوبی نیست

    • hameds1
      hameds1 | ۱۸ دی ۱۴۰۰

      انقد ذلیل شدین که از سقوط موشک روسی هم دفاع میکنید..

مطالب پیشنهادی