مقایسه سامسونگ گلکسی A52s 5G و شیائومی می ۱۱ لایت 5G
اگر قصد خرید گوشی اندرویدی داشته باشید، به احتمال زیاد یکی از محصولات سامسونگ یا شیائومی را انتخاب میکنید. این دو شرکت در تمام ردههای قیمتی گوشیهای ارزشمندی را روانه بازار کردهاند و این رقابت بین میانردهها داغتر است. در این مطلب میخواهیم دو گوشی میانرده پریمیوم از این دو رقیب یعنی گلکسی A52s 5G و می ۱۱ لایت 5G را با یکدیگر مقایسه کنیم.
گلکسی A52s و می ۱۱ لایت شباهتهای زیادی با یکدیگر دارند. هر دو گوشی از شبکه 5G پشتیبانی میکنند و با سختافزار قدرتمند، نمایشگر فوقالعاده و دوربینهای حرفهای، نیاز اکثر کاربران را برآورده میسازند. با وجود این شباهتها، میتوان تفاوتهایی را نیز بین این دو میانرده یافت که در انتخاب آنها تأثیرگذار هستند. در ویدیوی زیر، گلکسی A52s و می ۱۱ لایت را در بخشهای مختلف مقایسه کردهایم.
مقایسه سامسونگ گلکسی A52s و شیائومی می ۱۱ لایت 5G
تماشای ویدیو از یوتوب
تماشای ویدیو از آپارات
طراحی و کیفیت ساخت
گلکسی A52s طراحی زیبا و مینیمالی دارد. سامسونگ برای ساخت این گوشی از پلاستیک استفاده کرده تا دوام بیشتری داشته باشد. ماژول دوربین یکپارچه با بدنه به زیبایی این گوشی اضافه کرده است. پوشش گوریلا گلس ۵ برای شیشه روی نمایشگر و گواهی IP67 برای مقاومت در برابر آب و گرد و غبار نیز این گوشی را به یکی از مقاومترین میانردههای بازار بدل میکند.
می ۱۱ لایت یکی از خوشدستترین گوشیهای بازار است. شیائومی نهایت ظرافت را در طراحی این گوشی بهکار گرفته و محصولی با ۶.۸ میلیمتر ضخامت و ۱۵۹ گرم وزن را روانه بازار کرده تا وقتی این گوشی را در دست میگیرید، از وزن کم آن شگفتزده شوید. پنل پشت این گوشی نیز از شیشه ساخته شده تا حس کیفیت را به شما القا کند. این گوشی گواهی IP53 دارد و فقط اندکی در برابر پاشش آب مقاومت میکند.
با در نظر گرفتن این موارد، میتوان شیائومی می ۱۱ لایت را در بخش طراحی و کیفیت ساخت، برنده دانست.
نمایشگر
گلکسی A52s از نمایشگر سوپر امولد فول اچدی با نرخ رفرش ۱۲۰ هرتز بهره میبرد که یکی از بهترین نمایشگرهای دنیای موبایل محسوب میشود. حداکثر روشنایی صفحه این گوشی به حدود ۸۰۰ نیت میرسد و کیفیت تصویر فوقالعادهای دارد. در واقع میتوان نمایشگر گلکسی A52s را در حد پرچمداران بازار در نظر گرفت.
می ۱۱ لایت از صفحه امولد فول اچدی با نرخ رفرش ۹۰ هرتز برای نمایش محتوا استفاده میکند. حداکثر روشنایی این نمایشگر در حالت دستی و خودکار، کمی از رقیباش بیشتر است و در بیشترین حالت به حدود ۸۵۰ نیت میرسد. پشتیبانی از نمایش ۱ میلیارد رنگ نیز یکی دیگر از ویژگیهای برجسته نمایشگر این گوشی محسوب میشود.
با اینکه هر دو گوشی نمایشگر فوقالعادهای دارند اما صفحه ۱۲۰ هرتزی میانرده کرهای بهخاطر نمایش روان محتوا میتواند برنده این بخش باشد.
نرمافزار
گلکسی A52s و می ۱۱ لایت از اندروید ۱۱ بهره میبرند اما هرکدام رابط کاربری اختصاصی خود را دارند. با اینکه MIUI 12.5 امکانات بسیار زیادی دارد و من پس از ماهها استفاده از گوشی شیائومی از این امکانات راضی هستم، اما رابط کاربری One UI 3.1 با ویژگیهای کمنظیر خود، همان چیزیست که تجربه کاربری گوشیهای سامسونگ را از دیگر رقبا متمایز میکند.
یکی از جذابترین ویژگیهای گلکسی A52s و دیگر گوشیهای سامسونگ که از One UI 3.1 به بالا بهره میبرند، قابلیت لینک تو ویندوز (Link to Windows) است. با این ویژگی میتوانید گوشی اندرویدی خود را به ویندوز وصل کرده و بخش زیادی از کارهای روزانه خود را روی کامپیوتر شخصی انجام دهید. از قابلیتهای لینک تو ویندوز میتوان به نمایش اعلانها، ارسال پیام، برقراری تماس، مشاهده تصاویر گالری، جابجایی فایل و حتی اجرای برنامههای اندرویدی روی ویندوز اشاره کرد. با این قابلیت، نحوه استفاده شما از گوشی کاملاً تغییر خواهد کرد.
قابلیتهای اتو سوئیچ (Auto Switch)، کانتینیو اپ (Continue App) و بادز توگدر (Buds together) نیز سه نمونه دیگر از ویژگیهای کاربردی گلکسی A52s است، بهخصوص برای افرادی که چند دستگاه از سامسونگ در اختیار دارند. در مورد این ویژگیها در ویدیو توضیحات کافی ارائه کردهایم و واضح است که سامسونگ از نظر امکانات نرمافزاری بهمراتب بهتر از شیائومی و دیگر شرکتهای دنیای اندروید عمل میکند.
سختافزار
گلکسی A52s از چیپ قدرتمند اسنپدراگون ۷۷۸ در کنار ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی بهره میبرد. می ۱۱ لایت 5G نیز با همین ترکیب رم و حافظه داخلی عرضه میشود اما چیپ قویتر اسنپدراگون ۷۸۰ را بهعنوان پردازشگر در اختیار دارد. با توجه به این ترکیب سختافزاری، انتظار میرود هر دو گوشی عملکرد خوبی در زمینه استفاده عمومی و اجرای بازیها داشته باشند.
در تصویر زیر میبینید که نتایج بنچمارک گلکسی A52s و می ۱۱ لایت بسیار نزدیک به یکدیگر است، اما میانرده شیائومی در بنچمارک آنتوتو حدود ۴ درصد و در بنچمارک تریدی مارک حدود ۱۷ درصد قویتر عمل میکند.
البته اختلاف در نتایج بنچمارک، تأثیر زیادی در استفاده روزمره شما از گوشی ندارد و حتی گلکسی A52s با نمایشگر ۱۲۰ هرتزی و رابط کاربری بسیار روان، سریعتر بهنظر میرسد. با این حال میانرده شیائومی میتواند بازیها را کمی روانتر اجرا کند. در این قسمت میتوان امتیاز برابر را به هر دو گوشی داد.
دوربین
گلکسی A52s از ترکیب دوربین اصلی چهارگانه با سنسور اصلی ۶۴ مگاپیکسلی بهره میبرد. دوربین اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی و دو دوربین ماکرو و عمقسنج ۵ مگاپیکسلی نیز این ترکیب را تکمیل میکنند. دوربین سلفی این گوشی هم سنسور ۳۲ مگاپیکسلی دارد.
می ۱۱ لایت همانند رقیباش دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی دارد که در کنار آن دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسلی و دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی قرار گرفتهاند. دوربین سلفی این گوشی نیز ۲۰ مگاپیکسلی است.
طبق مشخصات فوق، دوربین اصلی سامسونگ با سنسور بزرگتر و بهرهمندی از لرزشگیر اپتیکال، عملکرد بهتری را در شرایط نوری نامناسب خواهد داشت. دوربین سلفی این گوشی نیز با سنسور بزرگتر و رزولوشن بیشتر، تصاویر باکیفیتتری را ثبت خواهد کرد. نمونه عکسهای زیر نیز این موارد را تأیید میکنند.
نمونه تصاویر دوربین گلکسی A52s
نمونه تصاویر دوربین می ۱۱ لایت 5G
با وجود اینکه دوربینهای هر دو گوشی کیفیت بسیار بالایی دارند اما میتوان سامسونگ را با اختلاف ناچیز در این زمینه برنده دانست.
باتری و شارژ
گلکسی A52s باتری ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی دارد که با استفاده عمومی بین ۱ تا ۱.۵ روز شارژدهی خواهد داشت. می ۱۱ لایت نیز باتری ۴۲۵۰ میلیآمپر ساعتی دارد اما بهخاطر سیاستهای سختگیرانه رابط کاربری MIUI در زمینه مدیریت مصرف انرژی، در زمینه شارژدهی کمی بهتر عمل میکند. نتایج تست پیسی مارک در شرایط مشابه نشان میدهد که میانرده شیائومی حدود ۲ ساعت بیشتر از رقیباش دوام میآورد.
از سوی دیگر، گلکسی A52s از شارژ سریع ۲۵ واتی پشتیبانی میکند اما سامسونگ، شارژر ۱۵ واتی را داخل جعبه آن قرار داده است. حتی با استفاده از شارژر ۲۵ واتی سامسونگ، شارژ کامل این گوشی به حدود ۹۰ دقیقه زمان نیاز دارد. می ۱۱ لایت 5G با شارژر ۳۳ واتی عرضه شده و طی حدود ۶۵ دقیقه بهطور کامل شارژ میشود. بنابراین در این زمینه، می ۱۱ لایت برنده است.
جمعبندی مقایسه گلکسی A52s و می ۱۱ لایت
گلکسی A52s و می ۱۱ لایت 5G دو میانرده ارزشمند و فوقالعاده در رده قیمتی حدود ۹ میلیون تومان محسوب میشوند و قطعاً نیاز تمام کاربران را برآورده میکنند. هرکدام از این دو گوشی در بخشهایی بهتر از دیگری عمل میکنند و با توجه به این موارد، میتوانید انتخاب دقیقتری داشته باشید.
نکتهای که باید به آن توجه کنید، قابلیتهای نرمافزاری و پشتیبانی درازمدت است. همانطور که دیدید گلکسی A52s و دیگر گوشیهای جدید سامسونگ از امکانات نرمافزاری فوقالعادهای بهره میبرند که در دیگر گوشیهای اندرویدی پیدا نمیشود. همچنین سامسونگ وعده داده که تا ۳ سال آپدیت اصلی اندروید و تا ۴ سال آپدیت امنیتی را برای این گوشی منتشر میکند، درحالیکه شیائومی و دیگر شرکتها چنین وعدهای را نمیدهند. بنابراین گلکسی A52s گزینه بهتری برای استفاده درازمدت بهشمار میرود. بررسی تخصصی گلکسی A52s را میتوانید در دیجیاتو مطالعه کنید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
برتری A52s کاملا مشخصه !
اما ای کاش ای کاش A72 5G سامسونک معرفی میکرد ....