نقشه همه مراکز تولید انرژی خورشیدی دنیا با کمک یادگیری ماشینی تهیه شد
گروهی از محققان به تازگی پایگاه داده عظیمی از مراکز تولید انرژی خورشیدی جهان را تهیه کردهاند. این پایگاه داده تمام مراکزی را در بر میگیرد که در زمان اوج تابش خورشید حداقل 10 کیلووات ...
گروهی از محققان به تازگی پایگاه داده عظیمی از مراکز تولید انرژی خورشیدی جهان را تهیه کردهاند. این پایگاه داده تمام مراکزی را در بر میگیرد که در زمان اوج تابش خورشید حداقل 10 کیلووات انرژی تولید میکنند. اطلاعات حاصله به دانشمندان و دولتها کمک میکند تا بهتر از قبل از توانایی انرژیهای خورشیدی در شبکه برق استفاده کنند و سرعت توسعه این مراکز را به شکلی مناسبی افزایش دهند.
پژوهشگران ابتدا یک سیستم یادگیری ماشینی را برای شناسایی این مراکز توسعه دادند. سپس بیش از 550 ترابایت تصویر ماهوارهای به این سیستم داده شد تا مراکز شناسایی شوند. در این فرآیند حدود نیمی از سطح کره به جز مناطق دورافتاده از سکونتگاههای بشری مورد بررسی قرار گرفت.
سیستم در نهایت توانست 68,661 مرکز تولید انرژی خورشیدی را شناسایی کند. گفتنی است که پنلهای خورشیدی کوچک پشتبام بهطور متوسط 5 کیلووات انرژی تولید میکنند و در این نقشه قرار ندارند. با توجه به فضای اشغالشده توسط این مراکز و با احتساب خطاهایی که ممکن است در الگوریتمهای یادگیری ماشینی وجود داشته باشد، محققان میگویند مراکز انرژی خورشیدی تا پایان 2018 قادر به تولید 423 گیگاوات برق بودند. آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر در آن زمان این عدد را 420 گیگاوات تخمین زده بود.
مراکز تولید انرژی خورشیدی طی دو سال 81 درصد رشد پیدا کردند
دادههای موجود نشان میدهد که ظرفیت تولید فناوری فتوولتاییک (PV) از سال 2016 تا 2018 تقریبا 81 درصد بیشتر شده. بیشترین نرخ رشد نیز مربوط به هند، ترکیه، چین و ژاپن بوده است. اندازه این مراکز هم تفاوتهای زیادی با یکدیگر داشته. برخی در شیلی، آفریقای جنوبی، هند و شمال غرب چین بسیار بزرگ در مقیاس تولید گیگاوات بودند، ولی برخی در کالفرنیا، آلمان و انگلیس بر روی پشتبامها و مناطق شهری حضور داشتند.
اپراتورهای شبکه و فعالان صنعت برق با کمک این پایگاه داده میتوانند به طور دقیق موقعیت مراکز خورشیدی را پیدا کرده و حجم انرژی تولیدی آنها را به دست آورند. سیستمهای هوشمند هم قادرند با کمک این اطلاعات کاهش یا افزایش انرژی تولیدی در این مراکز را تحت تاثیر اتفاقاتی مثل عبور ابر یا تغییر شرایط جوی پیشبینی کنند.
تهیه نقشههایی از این دست به افزایش سهم انرژیهای خورشیدی در شبکه برق کمک میکند. دولتها هم میتوانند ببینند که مزارع خورشیدی بیشتر در چه مناطقی راهاندازی شدهاند. برای مثال در حال حاضر اکثر این مراکز در زمینهای کشاورزی، مراتع و صحراها ساخته شده. بنابراین دولتها باید آماده اثر افزایش این مراکز بر فرآیند تولید خوراک و تنوع جانوری زیستبومهای مختلف باشند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.