ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

محققان درباره تاثیر ماهواره‌های استارلینک بر علم نجوم تحقیق می‌کنند

اسپیس ایکس در این هفته موشک دیگری به فضا فرستاد تا مجموعه ماهواره‌های استارلینک خود را به حدود 2000 ماهواره برساند. بدین ترتیب، اخترشناسان به دنبال بررسی تاثیر حضور این ماهواره‌ها بر رصد اعماق فضا ...

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۲۹ دی ۱۴۰۰ | ۲۳:۵۹

اسپیس ایکس در این هفته موشک دیگری به فضا فرستاد تا مجموعه ماهواره‌های استارلینک خود را به حدود 2000 ماهواره برساند. بدین ترتیب، اخترشناسان به دنبال بررسی تاثیر حضور این ماهواره‌ها بر رصد اعماق فضا هستند.

از زمانی که اسپیس ایکس در سال 2019 شروع به فرستادن ماهواره‌های استارلینک به فضا کرد، اخترشناسان نگرانی‌های خود را در مورد اینکه چگونه نور خورشید منعکس شده از این دستگاه‌های کوچک می‌تواند بر دید آن‌ها از فضا تاثیر منفی بگذارد، ابراز کرده‌اند.

تاثیر ماهواره استارلینک بر تصاویر نجومی

برای ارزیابی دقیق‌تر این تاثیر، تیمی از اخترشناسان به سرپرستی «Przemek Mroz» از موسسه فناوری کالیفرنیا گردهم آمدند و تصاویر آرشیو شده فضایی که توسط رصدخانه «Zwicky» ثبت شده بود را مورد مطالعه قرار دادند. این رصدخانه در نزدیکی «پالومار» قرار دارد و تصاویر متعلق به لحظات ابتدایی صبح – زمانی که خورشید طلوع می‌کند – هستند.

ماهواره استارلینک

یافته‌های این تیم که در شماره 17 مجله «Astrophysical Journal Letters» به چاپ رسید، نشان داد در سال 2019 تنها 0.5 درصد از تصاویر اول صبح از آسمان را ماهواره‌های استارلینک تشکیل می‌دادند، اما این رقم در سال 2021 به 18 درصد افزایش یافت. این ارقام نشان می‌دهند در صورتی که پرتاب ماهواره‌های استارلینک با همین نرخ افزایش پیدا کند، تقریبا تمام تصاویر از آسمان صبح از ماهواره‌های استارلینک پر خواهند شد.

با این‌حال، پروفسور «تام پرینس» از موسسه فناوری کالیفرنیا و یکی از نویسندگان این مطالعه خاطر نشان کرد نور ماهواره‌ها کمتر از یک دهم درصد پیکسل‌های تصاویر ثبت شده را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

او ادامه داد: «احتمال کمی وجود دارد که ما پشت این رگه‌های نور، سیارک یا رویدادی خاص را داشته باشیم. به نوعی می‌توان حضور ماهواره‌ها را به آب‌وهوای ابری نسبت داد که آسمان را اندکی مخفی می‌کنند.»

در سال 2020، ایلان ماسک گفته بود که قصد دارد با ستاره‌شناسان همکاری و اطمینان حاصل کند که ماهواره‌های استارلینک اختلالی در فعالیت‌ آن‌ها ایجاد نمی‌کند. بدین منظور اسپیس ایکس شروع به افزودن «چشمه» به ماهواره‌های خود کرد که نور را جذب می‌کنند و بازتاب را کاهش می‌دهند. این تیم کارایی چشمه‌ها را نیز مطالعه کرد و دریافت روشنایی با حضور چشمه‌ها تا حدود 5 درصد کاهش می‌یابد. متاسفانه این مقدار هنوز استانداردهای اخترشناسی را برآورده نمی‌کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی