ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی: ایران جزو 10 کشور برتر در حوزه هوش مصنوعی خواهد شد

رییس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات با بیان اینکه سند راهبردی هوش مصنوعی تدوین شده است، از قرار گرفتن ایران جزو ۱۰ کشور برتر در هوش مصنوعی تا افق ...

شیدا ملکی
نوشته شده توسط شیدا ملکی | ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۶:۵۲

رییس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات با بیان اینکه سند راهبردی هوش مصنوعی تدوین شده است، از قرار گرفتن ایران جزو ۱۰ کشور برتر در هوش مصنوعی تا افق ۱۴۱۰ چشم انداز این سند خبر داد.

از سویی دیگر معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رگولاتوری را در مقابل سرعت توسعه تکنولوژی کند توصیف کرد و آن را عامل کاهش سرعت هوش مصنوعی عنوان کرد.

«محمدشهرام معین»، در مراسم رونمایی از دو پروژه هوش مصنوعی پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات، با اشاره به تدوین سند راهبردی هوش مصنوعی، گفت: «در این سند پیش‌بینی شده ایران جزو ۱۰ کشور برتر در هوش مصنوعی تا افق ۱۴۱۰ قرار بگیرد.»

معین همچنین با اشاره به اینکه، تدوین سند هوش مصنوعی از سال گذشته آغاز شده گفت: «برای تدوین این سند اسناد راهبردی ۲۳ کشور در حوزه هوش مصنوعی مورد بررسی قرار گرفت و این بررسی‌ها نشان داد که حوزه‌هایی چون محیط زیست،  سلامت، حمل و نقل،  آموزش دیجیتال، انرژی، رباتیک، صنعت، کشاورزی و توسعه امنیت جزو حوزه‌های اولویت‌دار برای کاربرد هوش مصنوعی قرار دارند.»

بهره‌گیری 45 درصدی هوش مصنوعی دو دولت و صنعت

به گفته او از جمله اهداف این سند می‌توان به انجام ۸۰ درصد پژوهش‌ها در راستای رفع نیازهای کشور اشاره کرد.

در ادامه معین با برشمردن دیگر اهداف این سند گفت: «ایجاد محیط قانونی، پذیرش و به کارگیری ۴۵ درصدی از هوش مصنوعی در دولت و صنعت تا ۱۴۱۰، سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری در حوزه هوش مصنوعی و سهم ۱۲ درصدی هوش مصنوعی در تولید ناخالص ملی نیز از اهداف همین سند است.»

او ایجاد توان محاسباتی ۱۰۰ پتافلاپس و  ذخیره‌سازی ۱۰۰ پتابایت، ایجاد ۱۰۰ شرکت با درآمد سالانه ۱۵ میلیون دلار و ۱۰ شرکت بزرگ با درآمد سالانه ۵۰ میلیون دلار را از دیگر اهداف این سند برشمرد.

این سند شامل 14 سیاست کلان است، که به گفته معین شامل حمایت و پشتیبانی از تولیدات حوزه هوش مصنوعی، بسترسازی مناسب در توسعه این فناوری، تقویت شرکت‌های فعال در این زمینه و استفاده از هوش مصنوعی در رفع ابر چالش‌ها می‌شود.

به طور کلی این سند ۴۷ سیاست خرد، ۳۹ اقدام کلی و ۱۵۵ پروژه و فعالیت را در بر گرفته که معین با اشاره به آنها گفت: «در این سند ۱۰ حوزه اولویت‌دار برای کاربرد فناوری هوش مصنوعی در نظر گرفته شده است. از سویی دیگر بر اساس برنامه نشست‌های هم‌اندیشی در ماه جاری، نشستی با وزارت بهداشت در زمینه کاربرد هوش مصنوعی در سلامت برگزار می‌شود.»

او همچنین به تفاهم‌نامه‌ای با وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای پروژه تخمین سطح زیر کشت محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: « این پروژه با استفاده از داده‌های زمینی و هوش مصنوعی منعقد شده است.»

آیا کندی رگولاتوری اجازه توسعه هوش مصنوعی را می‌دهد؟

هرچند معین به تلاش در راستای توسعه هوش مصنوعی اشاره کرد و از تدوین سندی خبر داده که افق روشنی را برای این حوزه در ایران به تصویر کشیده است. اما همچنان این پرسش مطرح است که آیا کندی رگولاتوری اجازه توسعه این حوزه را خواهد داد؟

در همین مراسم، معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، فارغ التحصیلی سالانه ۳ هزار دانشجو، ۵۰۰ عضو هیات علمی و ۳۰۰ شرکت فعال در حوزه هوش مصنوعی را از ظرفیت‌های کشور در این حوزه دانست و گفت: «فاصله بخش رگولاتوری و فناوری موجب شده که نتوانیم از این ظرفیت بهره‌مند شویم.»

ستار هاشمی بر فاصله رگولاتور با فناوری تاکید کرد و در ادامه توضیحات خود در اینباره گفت: «فناوری‌ها به سرعت در حال توسعه هستند، ولی بخش رگولاتوری نمی‌تواند با سرعت مناسب به پیش برود که این امر موجب شکافی شده و نمی‌توانیم از ظرفیت‌های موجود در هوش مصنوعی استفاده کنیم.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • expire expre
    expire expre | ۱۲ بهمن ۱۴۰۰

    😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂

  • pop_0098
    pop_0098 | ۱۲ بهمن ۱۴۰۰

    خخخ ایران این چیزا اینجا مردم هنوز بیشترشون فرق وای فای adsl نیمدونند هوش مصنوعی توش بیاد ما ۱۰ تا برتر باشیم خنده داره

مطالب پیشنهادی