ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هد زدن
علمی

هد زدن در فوتبال باعث اختلال در عملکرد مغز می‌شود

کارشناسان برای فهم تغییرات ایجاد شده در الگوهای ذهنی فوتبالیست‌های حرفه‌ای در اثر هد زدن، دست به بررسی نمونه خون 89 بازیکن حرفه‌ای زدند. آن‌ها نمونه خون فوتبالیست‌ها در هنگام بازی و تمرین را با ...

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ | ۲۳:۵۸

کارشناسان برای فهم تغییرات ایجاد شده در الگوهای ذهنی فوتبالیست‌های حرفه‌ای در اثر هد زدن، دست به بررسی نمونه خون 89 بازیکن حرفه‌ای زدند. آن‌ها نمونه خون فوتبالیست‌ها در هنگام بازی و تمرین را با نمونه خون آن‌ها پس از تمرینات سخت – که شامل ضربه به سر بود – با یکدیگر مقایسه کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد که در سطوح «MicroRNA» مغز تغییراتی خاص در اثر هد زدن ایجاد می‌شود. MicroRNAها به عنوان نشانگر زیستی در خون شناخته می‌شود. به عبارت دیگر، MicroRNAها در مهار RNA، تنظیم بعد از رونویسی و بیان ژن فعالیت می‌کنند و بدین ترتیب بر سیگنال‌دهی مغز تاثیر می‌گذارند.

microRNAها مولکول‌های بسیار کوچکی هستند که در سلول‌های ما یافت می‌شوند و در مایعات مختلف بدن مانند خون در گردش هستند. microRNAها به تنظیم بیان ژن کمک می‌کنند – فرآیندی که طی آن دستورالعمل‌های موجود در DNA ما به پروتئین تبدیل می‌شود. آن‌ها همچنین در بسیاری از فرآیندهای فیزیولوژیکی مختلف نقش دارند.

هد زدن

«استیان باهر ساندمو» از مرکز تحقیقات ورزشی اسلو در دانشکده علوم ورزشی نروژ که تیم تحقیقات را رهبری می‌کرد، در گزارش یافته‌ها گفت: « در این تحقیقات مشخص شد هد زدن ورزشکارهای حرفه‌ای – که این کار را برای چندین سال انجام داده‌اند – سبب ایجاد تغییرات در سطح microRNAها و متعاقبا سیگنال‌دهی مغز می‌شود. امیدوار هستیم در آینده بتوانیم این تحقیقات را بر روی نمونه‌های بیشتری انجام دهیم تا از اثرات خطر بالقوه هد زدن و یا به عبارت دیگر ضربه‌های مکرر به سر آگاه شویم. با توجه به اینکه میلیون‌ها نفر به صورت روزانه در دنیا فوتبال بازی می‌کنند، آگاهی از خطرات هد زدن امری مهم است.»

تغییر در سطح microRNAها نحوه کارکرد مغز را به صورت مستقیم تحت تاثیر قرار می‌دهد. دانشمندان برای اطمینان از این اثرگذاری، نمونه‌های خون در هنگام تمرینات بدون هد زدن را با نمونه‌های ورزشکاران پس از تمرینات سخت شامل هد زدن مقایسه کردند.

نتایج تحلیل‌های صورت گرفته نشان داد هرچه تعداد دفعات ضربه وارد شده به سر افزایش می‌یابد، پتانسیل آسیب به مغز در اثر تغییر سطح microRNAها افزایش می‌یابد.

ساندمو در پایان گزارش مطالعه انجام شده گفت: « این یک مطالعه اکتشافی با نمونه‌های معدود است. با این‌حال، نتایج عجیبی را بدست آوردیم.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • farid47
    farid47 | ۵ اسفند ۱۴۰۰

    این رو باید رو علی دایی تحقیق کنن که بیشتر گل هاش با سر بود

مطالب پیشنهادی