عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت: طرح صیانت در حال ترویج و تشویق فیلترینگ است
عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت با بیان اینکه طرح صیانت در حال ترویج و تشویق فیلترینگ است، از بازی با کلمات در این طرح و تکرار مفاهیم قبلی خبر داد. غلامرضا نوری قزلجه، در پاسخ ...
عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت با بیان اینکه طرح صیانت در حال ترویج و تشویق فیلترینگ است، از بازی با کلمات در این طرح و تکرار مفاهیم قبلی خبر داد.
غلامرضا نوری قزلجه، در پاسخ به این پرسش که آیا طرح صیانت اصلاً مقابلهای با فیلترینگ و سانسورینگ دارد یا خیر، گفت: «خیر. طرح صیانت در حال ترویج و تشویق آن است. در همان طرح اولیه مسدودسازی آمده بود. من یک بار به تلویزیون رفتم و گفتم بند ج ماده 28 مسدودسازی است و آنها میگفتند اعمال خطمشی ترافیک که همین مفهوم مسدودسازی را داشت.»
قزلجه در گفتوگویی که با اعتماد آنلاین در توضیح جزئیات طرح صیانت داشت، با تاکید بر اینکه در طرحهایی که به نظر اصلاح شدهاند، فقط عناوین تغییر کردند، گفت: «اعمال خطمشی ترافیک یعنی من ترافیک را یا بیشتر در اختیار یک پلتفرمی میگذارم و کاربران از آن استفاده کنند یا آنقدر این ترافیک را پایین میآورم که آن پلتفرم قدرت رقابت با سایر پلتفرمها را ندارد.»
به گفته او در چنین شرایطی کسی توان فعالیت در آن فضا را ندارد و کار کاربر راه نمیافتد و این همان اعمال خطمشی ترافیک یا همان فیلترینگ است.
همچنان موضع وزارت ارتباطات روشن نیست
یکی از مواردی که در بررسی طرح صیانت با روی کار آمدن دولت سیزدهم همواره مورد توجه بوده این است که چرا وزارت ارتباطات دولت سیزدهم موضع خود نسبت به چنین طرحی را روشن نمیکند. اما تعامل نمایندگان با وزیر ارتباطات هم بخشی از این موضع را روشن میکند.
قزلجه در پاسخ به این پرسش که موضع دولت نسبت به طرح صیانت چیست، گفت: «به دلیل اهمیت موضوع هنگام گرفتن رأی اعتماد من از آقای وزیر سوال کردم که نظرتان در مورد این طرح چیست و ایشان گفتند که من با بخشی از آن موافق و با بخشهایی مخالف هستم.»
او در ادامه گفت: «البته در آن فضا این یک جواب سیاسی تقریباً درستی بود. بعد از آن هم ایشان ایراد گرفتند ولی خیلی محکم ایستادگی نکردند چراکه بخشی از این طرح وزارت ارتباطات را منحل میکند.»
قزلجه با تاکید بر اهمیت واکنش نشان دادن وزارت ارتباطات نسبت به این طرح گفت: «وزیر ارتباطات باید خیلی محکمتر میایستادند، ولی به هر حال نقطه نظراتی را مطرح کردند؛ به نوعی با برخی از بندها مخالفت کردند و نهایتاً این موضوع مجدداً به مرکز پژوهشها بازگشت و مرکز پژوهشها هم در کنار ایرادات پیشنهادهایی هشتمادهای داشت که میتوانست رافع دغدغه طراحان در این حوزه باشد.»
تحمیل رنگ و بوی نظامی به طرح صیانت
این عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت در توضیح درباره حضور نظامیان در طرح صیانت، گفت: «کسی ادعا نکرده است که نظامیان این طرح را طراحی کردهاند و من هم مطمئنم که نظامیان عزیز ما در عرصههای مختلف زحمت میکشند و آنقدر در حوزه امنیت فعال هستند که هیچوقت نمیآیند برای این مسائل وقت بگذارند.»
او در ادامه توضیحات خود گفت: «ولی قانونگذار دارد بحث را به سمت نظامی کردن بعضی جایگاهها در این طرح میکشاند. مثلاً بحث گذرگاه مرزی تحت همین عنوان آمده و حتی تحت عنوان مرزبانی آمده و در نسخ گوناگون واژههای گوناگونی آمده است. اینجا نه صحرای سراوان است و نه کوههای بازرگان که به ژنرال یا ارتش نیاز باشد، چون میخواهیم دفاع کنیم... یک فیبر نوری است که در میدان توپخانه تهران توزیع میشود.»
قزلجه همچنین با تاکید بر اینکه فضای مجازی نگهبانی مسلح نمیخواهد، گفت: «خیر اینچنین فضایی نیست که این را دارند ترسیم میکنند. از کلمات برداشتهایی میشود و بعد هم زحماتی در مرزبانی توسط افراد کشیده میشود و کارهای بسیار مهم و ایثارگرانهای انجام میدهند و آنها هم معترض میشوند.»
نماینده مجلس: چرا با کاهش دسترسی برخورد نمیشود؟
این عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت درباره رویکرد طرح صیانت، گفت: «اگر هدف اینگونه مثبت است و میخواهیم پشتیبان مردم باشیم چرا در جایی نیامده است که مثلاً اگر کسی پهنای باند را کم کرد و ظرفیت گیگابایت ورودی را کم کرد، مجرم است و باید با او برخورد کنیم؟ چرا نمیگوییم اگر کسی شبکه را فیلتر کرد و محدودیت ایجاد کرد باید با او برخورد کنیم؛ چرا این مسائل که مثبت هم هستند و به نفع اینترنت و کاربران است را در طرح نیاوردهایم؟»
او در واکنش به این اظهار نظر رئیس کمیسیون که اعلام کرده بود، رأیگیری کلیات را درست میداند و اصلاً نمیشود رأی نماینده را باطل کرد، گفت: «شاید بعضی از دوستان با آییننامه مجلس و مقرراتی که برای رسیدگیهای مختلف در مجلس وجود دارد آشنا نیستند و بنابراین اظهارنظرهای عجیبوغریب میکنند.»
قزلجه با تاکید بر اینکه معاونت قوانین در مجلس اینگونه نیست که بگوییم تصمیمی گرفته و رئیس آن را باطل میکند، گفت: «معاونت قوانین جایگاه حقوقی دارد و در مورد قوانین و تفسیر قوانین نظر میدهد و جایگاه مستقل حقوقی دارد و نظری که ارائه داده صحیح است.»
به گفته او هیات رئیسه هم این موضوع را تایید کرده و کاملاً قطعی است. چراکه رأیگیری بر مبنای صحیحی نبوده است و ایرادات و اشکالات متعددی داشت و معاونت قوانین فقط دو سه ایراد را در نامه آورده بود.
حقوق اساسی مردم را مورد توجه قرار دهید
او همچنین با تاکید بر اهمیت توجه به حقوق اساسی مردم گفت: «حقوق اساسی مردم و گردش آزاد اطلاعات و تبادل فرهنگی و رشد فرهنگ عمومی در فضای مجازی اتفاق میافتد. ما تا کجا میخواهیم مقاومت کنیم؟ مثل ماهواره.
قزلجه در پایان توضیحات خود گفت: «باید یک قانون درست تعاملی در جهت رشد و تعالی جامعه بنویسیم و اینقدر هم نترسیم از اینکه مردم چه میگویند و در فضای مجازی چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است، بلکه باید در دل موضوع برویم. نه تنها برای جامعه خودمان بلکه برای جوامع بیرون از خودمان هم محتوا تولید کنیم و فرهنگ غنی و قدیمی تمدن خود را بشناسانیم و معرفی کنیم و اینقدر خودمان را محدود و مسدود نکنیم.»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
😐 😐 😐 😐 😐