نگاهی به گزارش عملکرد سال 2021 صرافی رمزارز نوبیتکس؛ ایرانیان کجای بازار رمزارزها ایستادهاند؟
نوبیتکس گزارش سال 2021 این صرافی رمزارز را منتشر کرده است. براساس این گزارش دوج کوین 17 درصد از سهم دارایی رمزارزی کاربران این صرافی را به خود اختصاص داده است. همچنین استان تهران هم ...
نوبیتکس گزارش سال 2021 این صرافی رمزارز را منتشر کرده است. براساس این گزارش دوج کوین 17 درصد از سهم دارایی رمزارزی کاربران این صرافی را به خود اختصاص داده است. همچنین استان تهران هم با اختلاف قابل توجه بیشترین حضور در بازار رمزارز را دارد. هرچند این حضور بیشتر در اختیار مردان است و زنان فقط 16 درصد از این حضور سهم دارند.
گزارش سال 2021 صرافی ارز دیجیتال نوبیتکس اطلاعات و آماری درباره میزان تمایل کاربران نوبیتکس به انواع ارزهای دیجیتال، تعداد معاملات آنها، میزان دارایی کاربران رمزارزی با توجه به سن و جنسیت آنها، تعداد سرمایهگذاران استانهای مختلف را در اختیار مخاطبان این گزارش قرار میدهد.
دوج کوین در صدر علاقهمندی سرمایهگذاران ایرانی
بر اساس گزارش صرافی رمزارز نوبیتکس به نظر میرسد میزان علاقهمندی درمورد سرمایهگذاری روی انواع ارزهای دیجیتال از جمله دوجکوین، بیتکوین، کاردانو و اتریوم بیشتر از سایر ارزهای دیجیتال است.
این علاقهمندی تا جایی است که دوج کوین 17 درصد از سهم دارایی رمزارزی کاربران این صرافی را به خود اختصاص داده است. بعد از آن بیتکوین و اتریوم هر یک با حدود 14 درصد، کاردانو با 11 درصد، شیبا با 10 درصد و تتر با 7 درصد، بیشترین سهم دارایی کاربران نوبیتکس را به خود اختصاص دادهاند.
بر اساس دو نمودار زیر که هریک به تفکیک درصد کاربران دارنده هر رمزارز و همچنین سبد منتخب ایرنیان برای سرمایهگذاری را نشان میدهد، میتوان درک روشنتری از این علاقهمندی به دست آورد.
اما یکی از نکات جالب و قابل توجه در آمارهای منتشر شده از طرف نوبیتکس میزان علاقهمندی زنان و مردان به انواع ارزهای دیجیتال است. جالب است بدانید زنان اغلب علاقهمند به سرمایهگذاری روی اتریوم و مردان بیشتر علاقهمند به سرمایهگذاری روی دوج کوین هستند.
جالب است بدانید که 17 درصد سبد دارایی مردان دوج کوین، 14 درصد بیتکوین و 13 درصد اتریوم است، اما در سبد دارایی زنان، 18 درصد اتریوم، 17 درصد بیتکوین و 15 درصد دوجکوین قرار دارد که نشان میدهد زنان، کمتر ریسک میمکوینهایی مثل دوج را میپذیرند.
البته بر اساس همین نمودار تنها 16 درصد از سرمایهگذاران در نویتکس زنان و 84 درصد دیگر مردان هستند. همچنین از نظر میزان دارایی نیز 85 درصد داراییها در اختیار مردان و 15 درصد در اختیار زنان است. نمودار زیر سبد سرمایهگذاری زنان و مردان را به طور تفکیک شده نمایش داده است.
تقریبا نیمی از فعالان بازار رمزارز ایران 31 تا 40 سالهاند
آمارها نشان میدهد که 44 درصد کسانی که وارد دنیای کریپتو در نوبیتکس شدهاند، 31 تا 40 سال سن دارند.
19 درصد کاربران نوبیتکس، 42 تا 50 ساله هستند، 17 درصد بین 25 تا 30 سال سن دارند، 14 درصد 18 تا 24 ساله، 5 درصد 51 تا 60 ساله، یک درصد 61 تا 70 و کمی بیشتر از صفر درصد 71 تا 80 ساله هستند.
این در حالی است که شاخص دارایی کاربران ۷۱ تا ۸۰ ساله (که در جدول زیر آمده است) سه برابر میانگین کل کاربران است. دلیل این موضوع این است که کاربران در این سن، کمتر دارایی خود را به کیف پولهای شخصی انتقال میدهند و عموما داراییشان را در کیف پول صرافی نگهداری میکنند.
از نظر میانگین سنی نیز این گزارش نشان می دهد که میانگین سنی کاربران نوبیتکس، 34.8 سال است که این آمار به تفکیک جنسیتی بیانگر آن است که میانگین سنی مردان، 34.6 و میانگین سنی زنان 35.9 سال است.
بیتکوین و اتریوم محبوب بزرگترها، دوجکوین جذاب برای جوانترها
بر اساس گزارش سال 2021 نوبیتکس میتوان نتیجه گرفت، سرمایهگذاران ایرانی هر چه سن بیشتری داشته باشند، کمتر سراغ ارزهای دیجیتال پرریسک مثل میمکوینها میروند. در گروههای سنی پایینتر، دوج کوین بیشترین سهم از سبد دارایی رمزارزی کاربران نوبیتکس را در اختیار دارد اما در سنین بالاتر، بیتکوین و اتریوم بیشترین سهم از سبد دارایی رمزارزی را به خود اختصاص دادهاند.
این روند تا جایی است که در بین 18 تا 24 سالهها، 17 درصد دارایی به دوجکوین اختصاص یافته و 13 درصد به بیتکوین، اما در میان 71 تا 80 سالهها، 26 درصد سبد دارایی کاربران، بیتکوین و 6 درصد دوجکوین است.
تهران، پیشرو در بازار ارزهای دیجیتال
28 درصد فعالان ارزهای دیجیتال نوبیتکس در استان تهران هستند و استان خراسان رضوی با 9.6 درصد در رتبه دوم قرار دارد؛ آذربایجان شرقی و اصفهان نیز هر کدام با 7 درصد در رتبه سوم بیشترین تعداد کاربر در بین استانها قرار دارند. استانهای ایلام، سیستانوبلوچستان و کهکیلویه و بویراحمد با کمترین تعداد کاربر در نوبیتکس، در انتهای فهرست استانها قرار گرفتهاند.
مجموع داراییهای موجود در نوبیتکس نشان میدهد که حدود یک سوم کل دارایی موجود در کیف پول کاربران نوبیتکس در اختیار سرمایهگذاران تهرانی است و همانطور که قابل پیشبینی است، فعالان این استان بیشترین تاثیر را بر معاملات ارز دیجیتال ایران دارند.
کاربران استانهای خراسان رضوی با 9.9 درصد و اصفهان با 6.6 درصد، بعد از استان تهران بیشترین میزان دارایی رمزارزی را در اختیار دارند. البته نقشه فراوانی زیر هم علاقهمندی هریک از مناطق کشور به انواع ارزهای دیجیتال را به طور تفکیک شده مشخص کرده است.
نمودار زیر هم بیانگر تعداد معاملات انجام شده در نوبیتکس به تفکیک استانی است. این نمودار هم در راستای آمار قبلی که بیانگر حضور بیشتر تهرانیها در این بازار بود در بین استانهای مختلف بیشترین معامالت انجام شده مربوط به ساکنان استان تهران است. استانهای خراسان رضوی،
آذربایجان شرقی و اصفهان در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
معاملات نوبیتکس در سال 2021
در سال 2021، 154 میلیون و 444 هزار و 718 سفارش منجر به معامله در نوبیتکس ثبت شده است. در این مدت تعداد 13 میلیون و 575 هزار و 653 واریز ریالی، چهار میلیون 568 هزار و 940 واریز رمزارزی و 13 میلیون و 174 هزار و 298 برداشت رمزارز و ریال انجام شده است.
تعداد سفارشات ثبت شده در نوبیتکس در سال 2021، با رشد 1900 درصدی روبه رو بوده است که بیانگر افزایش ناگهانی توجه ایرانیان به بازار رمزارزها است. در سال گذشته میلادی، بهطور میانگین روزانه 392 هزار معامله موفق در بازارهای ریالی و تتری نوبیتکس انجام شده است.
دوجکوین چه در بازارهای ریالی و چه در بازارهای تتری، بیشترین تعداد معاملات نوبیتکس را به خود اختصاص داده، هرچند سهم معاملات دوجکوین در بازارهای ریالی بیشتر است.
در بازار ریالی، شیبا و ترون با سهم 9 و 8 درصدی در رتبه دوم بعد از دوج کوین قرار گرفتهاند، اما در بازارهای تتری، بعد از دوج، بیتکوین و اتریوم با سهم 9 درصدی بیشترین تعداد معاملات را داشتهاند. نمودار زیر این تفکیک را به طور ملموسی نمایش داده است.
نکته جالب دیگر اینکه سرمایهگذاران بزرگ بازار ارزهای دیجیتال نوبیتکس، عموما برای خرید و فروش با حجم بالا از رمزارز تتر به جای ریال استفاده میکنند. در بازارهای ریالی کاربران سفارشات خود را عموما با حجم کمتری نسبت به بازارهای تتری ارسال میکنند.
بررسی بازار در ساعت پایانی شب
یکی دیگر از نکات جالب توجه گزارش نوبیتکس نموداری است که ساعت مراجعه کاربران به وبسایت نوبیتکس در طول 24 ساعت را نمایش میدهد.
این آمار بیانگر آن است که بسیاری از کاربران در حوالی ظهر و بسیاری دیگر بین ۱۰ شب تا یک بامداد مشغول بررسی وضعیت بازار هستند. از طرفی دیگر بین ساعت 3 تا 7 صبح کمترین بازدید از این سایت انجام شده است.
اما کاربرانی که در ساعات مختلف شبانهروز معاملات در نوبیتکس را بررسی کردهاند 64 درصد از طریق اپلیکیشن به نوبیتکس مراجعه کردهاند و 36 درصد هم از طریق سایت. تحلیلهای نوبیتکس بیانگر آن است که در ابتدای سال ۲۰۲۱ میزان بازدید سایت و اپلیکیشن نوبیتکس تا حدودی با هم برابر بود ولی تا پایان سال با توسعه اپلیکیشن نوبیتکس، بهبود رابطکاربری و اضافه شدن امکانات جدید، طرفداران اپلیکیشن بیشتر و بیشتر کرد. نمودار زیر هم این میزان مراجعه را به تفکیک ماههای سال نمایش میدهد.
پشتیبانی 24 ساعته در نوبیتکس
اردیبهشت ماه اوج کار مرکز تماس نوبیتکس بوده که باعث شد مدت زمان انتظار برای پاسخگویی اپراتور افزایش پیدا کند. پیک کاری مرکز تماس نوبیتکس مربوط به دوم اردیبهشت ماه است که در این روز سه هزار و ۴۰۰ تماس پاسخ داده شده که سه برابر میانگین کلی است.
اما بر اساس گزارشی که نوبیتکس منتشر کرده پشتیبانی آن به طور 24 ساعته فعال است و پیک چتهای آنلاین و پاسخ به نیاز مشتریان هم بین ساعت 10 صبح تا 12 ظهر بوده است.
نگاهی به آینده بازار رمز ارز
در مجموع چه از نظر تعداد کاربران جدید که وارد دنیای ارزهای دیجیتال شدهاند و چه از نظر میزان معاملات و حجم سرمایه، شاهد روند شتابان و رو به رشدی هم در جهان و هم در ایران بودهایم. گزارش سال نوبیتکس میتواند تحلیلی از روحیات و رویکرد کاربران ایرانی و همچنین چشماندازی از آینده، پیش روی فعالان این بازار قرار دهد.
متن کامل گزارش سال صرافی ارز دیجیتال نوبیتکس را از اینجا دریافت کنید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.