ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ویفر تراشه
تکنولوژی

جنگ روسیه و اوکراین وضعیت کمبود تراشه را وخیم‌تر می‌کند

آغاز همه‌گیری کرونا باعث شد وضعیت تامین تراشه دچار مشکل شود. حالا در شرایطی که جهان به سمت عادی‌تر شدن پیش می‌رفت و اوضاع چیپ‌ها هم داشت بهتر می‌شد، به نظر می‌رسد که حمله اوکراین ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۴:۰۰

آغاز همه‌گیری کرونا باعث شد وضعیت تامین تراشه دچار مشکل شود. حالا در شرایطی که جهان به سمت عادی‌تر شدن پیش می‌رفت و اوضاع چیپ‌ها هم داشت بهتر می‌شد، به نظر می‌رسد که حمله اوکراین به روسیه دوباره باعث بدتر شدن وضعیت کمبود تراشه خواهد شد.

دو تامین‌کننده بزرگ نئون اوکراین به دنبال حمله روسیه مجبور به تعطیلی شده‌اند و این اتفاق می‌تواند اثر شدیدی بر صنعت تراشه‌ها بگذارد. استفاده از نئون برای تولید نیمه‌رساناها ضروری است و تقریبا نیمی از نئون این صنعت از دو شرکت بزرگ اوکراینی یعنی Ingas و Cryoin تامین می‌شود.

خبرگزاری رویترز تخمین می‌زند که این دو شرکت تامین‌کننده بین 45 تا 54 درصد نوع خاصی از نئون باشند که برای ساخت نیمه‌رساناها لازم است. در شرایط عادی، Ingas ماهانه 15 تا 20 هزار متر مکعب نئون تولید می‌کند و 75 درصد از این تولیدات به‌طور مستقیم راهی صنعت تراشه‌سازی می‌شود.

تراشه

صنعت تراشه دوباره به اغما می‌رود؟

شرکت Cryoin در همان اولین روز آغاز جنگ فعالیت‌های خود را متوقف کرد. در آن سو، Ingas ابتدا توانست فعالیت‌هایش را ادامه دهد، اما چند روز پیش به خاطر تشدید درگیری‌ها کارخانه‌های خود را تعطیل کرد. اکنون پیش‌بینی می‌شود صنعت تراشه که تازه بعد از دو سال در حال بازگشت به شرایط عادی بود، دوباره با بحرانی تازه روبرو شود.

«لیتا شان-روی»، مدیر شرکت تحقیقاتی Techcet می‌گوید: «تراشه‌سازان بزرگ مثل اینتل، سامسونگ و TSMC قدرت خرید بیشتری دارند و انبارهایی در دسترس‌شان است که اجازه می‌دهد دو ماه یا بیشتر نیاز خود را تامین کنند.» ولی تراشه‌سازان کوچک‌تر احتمالا خیلی زود با مشکل روبرو می‌شوند.

دسترسی به نیمه‌رساناها تا همین حالا هم نقش مهمی در جنگ اوکراین داشته است. دولت آمریکا چند روز پس از حمله روسیه به اوکراین تحریم‌هایی صادر کرد تا از فروش نیمه‌رساناهای آمریکایی به ارتش روسیه جلوگیری کند. ژاپن، تایوان و کره جنوبی هم پیرو این تحریم‌ها شدند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی