ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پارس ELX
خودرو

تغییر موتور پارس ELX به TU5؛ سرنوشتی تلخ برای خودرویی محبوب

ایران خودرو در تازه ترین تحولات خانواده پژو پارس دست به معرفی نسخه سفارشی از پارس ELX با تجهزاتی مانند کروز کنترل و سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک و موتور TU5 زده است. این درحالیست که ...

سپهر زنگنه
نوشته شده توسط سپهر زنگنه | ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | ۲۰:۳۰

ایران خودرو در تازه ترین تحولات خانواده پژو پارس دست به معرفی نسخه سفارشی از پارس ELX با تجهزاتی مانند کروز کنترل و سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک و موتور TU5 زده است. این درحالیست که سابق بر این استفاده از موتور TU5 بر روی خانواده ELX انجام نمی شد و از این رو حالا تفاوت فنی بین تیپ ELX و مدل های معمولی پارس 1600 از میان رفته است.

پژو پرشیا ELX

سال 1383 و در حدود سه سال پس از عرضه نسخه اولیه پارس (پرشیا) بود که ایران خودرو در اقدامی کم سابقه تصمیم گرفت تا موتوری قدرتمندتر و وارداتی مشترک با نسخه 1.8 لیتری سیتروئن زانتیا را بر روی اتاق پارس عرضه کند و این مدل را با سطح امکانات بالاتر و ترمز چهارچرخ دیسک به عنوان پارس ELX تحویل مشتریان دهد، این خودرو به شکل عجیبی در بازار محبوب شد ولی پس از تحریم ها و توقف تولید این مدل، شاهد جایگزینی پیشرانه محبوب با نسخه ارتقا یافته XU7 بودیم که این مدل نیز اخیرا با توقف تولید مواجه شده و ظاهرا تنها به صورت سفارشی عرضه می شود.

پارس ELX

حالا نیز خبر می رسد که پیشرانه سری جدید و سفارشی ELX به TU5 تغییر کرده است، بنابراین دیگر تفاوت فنی محسوسی بین نسخه ELX و LX پژو پارس وجود ندارد و این خودرو محبوب نیز حالا بخشی از جذابیت های خود را از دست داده است.

جالب است بدانید که براساس اطلاعات مندرج در سایت ایران خودرو، در حدود 11 مدل مختلف برای خانواده پژو پارس تعریف شده که البته شماری از آن ها مانند پارس اتوماتیک، پارس ELX معمولی و..با توقف تولید مواجه شده اند.

پارس ELX

پارس ELX در نسخه اولیه و اصطلاحا موتور زانتیایی به لطف بهره مندی از قدرتی در حدود 110 اسب بخار و گشتاور 155 نیوتن متر و گیربکس هماهنگ با موتور، خودرو نسبتا سریعی بود و شتاب صفر تا صدی در حدود 9 ثانیه (براساس اطلاعات مندرج در سایت ایران خودرو) را ارائه می کرد.

پارس ELX

این درحالیست که رقم مذکور در دنیای واقعی بیش از 12 ثاینه برآورد می شود، اما حالا سایت ایران خودرو در اطلاعات مندرج در وب سایت خود، شتاب صفر تا صد ELX با موتور TU5 با قدرت 105 اسب بخار و گشتاور 142 نیوتن متر و گیربکس ایرانیزه، معادل 13.2 ثانیه ذکر شده است که از افت عملکردی قابل توجه نسبت به نسخه اولیه حکایت دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Argada
    Argada | ۲۳ فروردین ۱۴۰۱

    چه خبری بی مضمونی... مشخصه که نویسنده خبر عاشق پژو پارس هست و خودش از موتور tu5 خوشی نمیاد وگرنه کی اهمیت میده که این فرغون با کدوم موتور تولید بشه

مطالب پیشنهادی